štvrtok 25. augusta 2016

Bourjois Rose Frisson blush!

Minulý týždeň tu bol článok o Rouge Edition Velvet od Bourjois a dnes tu mám ďalší skvelý produkt tejto francúzskej značky. Lícenky Bourjois Blush sú najznámejším kúskom z ich dekoratívnej ponuky, veď na trhu sú už vyše 150 rokov a práve tieto chutné lícenky preslávili celú značku.

Bourjois lícenky sú známe tým, že sú zapečené a pri nanášaní lícenky na tvár vás určite očarí silná parfumácia, ktorá pripomína vôňu ruží. Niekomu môže táto silná parfumácia prekážať, no našťastie na tvári ju po pár minútach necítiť.

Textúra lícenky je veľmi jemná a pri silnejšom pohybe štetca lícenka trochu práši. Pigmentáciou tieto zapečené lícenky moc neohúria, tá je skôr priemerná, ale štetcom sa dá pekne budovať želaný odtieň a máte tak istotu, že to s ňou na prvýkrát nepreženiete.

Poďme, ale k odtieňu ten má názov nr. 54 Rose Frisson, čo je krásna, prirodzene pôsobiaca ružová. Obsahuje aj jemné, zlatisté trblietky, ale tie ostávajú len na lícenke a na pleti ich nie je vôbec vidieť. Na Bourjois lícenkách sa mi páči aj to, že na pleti vydržia takmer celý deň. Tým, že moja pleť je zmiešaná, miestami mastná a lícenka je dosť púdrová, tak mi v pohode drží neporušená aj niekoľko hodín.

Balenie lícenky je maličké (2,5g), ale vydrží veľmi dlho, ja mám doma ešte jednu lícenku, ktorú mám asi 3 roky, používam ju veľmi často a za ten čas som spotrebovala ani nie polovicu, takže sa naozaj vyplatí. Súčasťou kompaktného balenia je aj malé zrkadielko a mini štetček na nanášanie, ktorý je inak nič moc, ale ak ste na cestách, tak v prípade núdze poslúži aj ten.
Farebná škála je viac než bohatá a na stránke parfemy-elnino.sk si môžete vybrať až z 13 krásnych odtieňov. 

Poznáte tieto skvelé lícenky?

nedeľa 21. augusta 2016

Bourjois Rouge Edition Velvet!

Tekutý rúž od Bourjois- Rouge Edition Velvet bol na mojom wishliste pomerne dlho a vďaka spolupráci ho môžem zo zoznamu prianí vyčiarknuť. Tekuté rúže s matným efektom si ma získali asi pred pár rokmi, takže to nie je žiadna novinka. Začalo sa to s tekutým rúžom od Manhattanu, ktorý mám ako spomienku schovaný niekde v zásuvke, už samozrejme dávno spotrebovaný. Celkovo matné rúže mám o čosi radšej ako tie klasické hydratačné.


Nie som si istá koľko odtieňov tvorí túto kolekciu, ale na elnine nájdete až 7 krásnych farieb. Ja som si vybrala odtieň nr. 10 Dont pink of it! Chcela som niečo neutrálne, čo sa bude hodiť na bežné denné nosenie a nebude pôsobiť vyzývavo. Odtieň nr. 10 je akoby lepší odtieň mojich úst, je to typický nude odtieň s ružovým podtónom. Pigmentácia je slušná a to už aj pri jednej vrstve, pri dvoch sa farba viac zintenzívni a pôsobí výraznejšie. 


Konzistencia tekutého rúžu je príjemne krémová. Po nanesení na pery sa rúž javí ako lesk, ale po niekoľkých minútach kým sa do pier zapracuje sa jeho textúra zmení na matnú alebo ako napovie jeho názov presnejšie na zamatovú. Úplný mat to teda nie je. Malou nevýhodou matných rúžov je, že zvyknú pery vysušovať. V tomto prípade, keďže rúž nie je úplne matný, pery vôbec nevysušuje. Do pier sa perfektne zapracuje, že človek aj zabudne, že má niečo na perách.  


Výhoda matných/ polomatných rúžov je určite aj tá, že na perách vydržia pomerne dlho. Keďže tento rúž nie je typický matný, tak na perách nevydrží tak dlho ako napr. úplne matný rúž, ale tie štyri hodinky na perách vydrží v celku peknom stave.


Obal je jednoduchý, plastový cez ktorý pekne vidieť odtieň tekutého rúžu. Aplikátor je klasický penový, ale trošku zradný a treba sa predsa len pozrieť pri nanášaní do zrkadla lebo sa môže stať, že ho nanesiete aj mimo pier.
Cena týchto tekutých velvet rúžov v internetovej parfumérií parfemy-elnino.sk je niečo málo cez 6 eur, čo je za kvalitný rúž veľmi prijateľné.

Skúšali ste tieto tekuté rúže? Aký je váš obľúbený odtieň?

utorok 16. augusta 2016

Everyday Minerals Matte Base/ matný sypký makeup!

Asi väčšina z nás v lete nechce svoju pleť zbytočne zaťažovať ťažkými makeupmi a chce aby pleť dýchala a bolo na nej čo najmenej "omietky". Leto je pre mňa obdobie, kedy makeup/ BB krém používam veľmi sporadicky. Ale aj v lete sú dni, kedy naša pleť nemá svoj deň a nejaké to zlepšenie prekrytím nedostatkov si určite vyžiada. Ak sa niečo takéto občas pritrafí vo veľkých horúčavách použijem nejaký ľahký makeup napr. prírodný od Lavery alebo ak len chcem, aby moja pleť bola len zjednotená a niečo i keď málo na nej bolo, použijem sypký minerálny púder od Everyday Minerals, o ktorom bude dnešná recenzia.

Sypký minerálny púder alebo presnejšie makeup od Everyday Minerals som chcela vyskúšať už veľmi dlho. S minerálnym makeupom som už skúsenosti mala- od Mary Kay (recenzia TU) a bola som veľmi spokojná. Teraz som chcela však minerálny makeup s lepším zložením, čo sypký minerálny makeup/ púder od Everyday Minerals bez pochyby má.

Everyday Minerals má na výber tri druhy sypkých makeupov- rozjasňujúci (jojoba base), polo matný (semi matte base) a matný (matte base). Ja som bez rozmýšľania siahla hneď po plne matnom vykončení, keďže mám zmiešanú/ mastnú pleť a v lete extra rozjasnenie naozaj už nepotrebujem.
Všetky výrobky Everyday minerals sú vegánske, netestované na zvieratách, sú bez silikónov, parfumácie a neobsahujú mastenec. Páči sa mi celá filozofia firmy a poznám jej produkty už zopár rokov. Mám vyskúšané ich očné tiene, či lícenky a bronzery na tvár, no paradoxne až doteraz som neskúšala žiaden ich minerálny makeup. Rozhodla som sa až teraz, asi pred mesiacom a pol si jeden zaobstarať.

Pri zvažovaní aký odtieň si vybrať som mala dosť problém, ale pregooglila som rôzne stránky, kde boli zobrazené jednotlivé odtiene a môj výber padol na odtieň 3N Beige. Spočiatku som sa obávala, či nebude tento odtieň pritmavý, ale našťastie mi sadol úplne perfektne. Po rozotretí na chrbáte ruky sa mi tento odtieň zdal byť trochu bledý, ale po nanesení na tvár sa pekne prispôsobil mojej farbe pleti.

Myslím, že na oficiálnej stránke Everyday Minerals sú jednotlivé odtiene celkom reálne zobrazené.
Minerálny makeup sa dá používať na viacero spôsobov. Môže nahradiť tekutý makeup. V prípade, ak nevymeníte tekutý makeup za minerálny, tak kľudne môže poslúžiť aj ako púder na zafixovanie celého makeupu. Tu treba, ale sypký makeup naniesť len v jemnej vrstve, aby pleť nepôsobila neprirodzene. Tretí spôsob, ktorý som ešte neskúšala je primiešať si do obľúbeného krému menšie množstvo sypkého makeupu a vyčarujete si tak sypký púder alebo makeup v krémovej podobe.

Minerálny makeup sa na tvár nanáša kabuki štetcom. Samotná aplikácia sa niekomu nemusí pozdávať a je to asi to jediné, čo väčšinu odrádza od používania minerálnych makeupov lebo môže sa stať, že urobia menší neporiadok. Na druhej strane, ak je minerálny púder v dobre zabezpečenej nádobe, tak nanášanie makeupu je hračka. Toto balenie je šróbovacie, púder je vnútri uzavretý otočným viečkom. Najjednoduchšia aplikácia je naniesť si určité množstvo púdru na veko nádobky, zobrať kabuki štetec a jemným pritlačením sypký makeup naniesť na pleť. Pre niekoho to môže byť nezvyk, zo začiatku sa to ani mne nepozdávalo, ale našla som si ten správny ťah a nanášanie makeupu bez toho, aby sa mi niekde vysypal mi už problém nerobí.

Ak máte radi plné krytie makeupu, ktorý zakryje úplne všetky nedostatky, tak do minerálneho makeupu radšej nechoďte. Minerálny makeup poskytuje ľahké až stredné krytie. Krytie sa dá nanesením viacerých vrstiev budovať, ale mne sa väčšie množstvo naložené na tvári moc nepáči, možno pri rozjasňujúcom vykončení áno, ale pri matnom sa môže stať, že budete vyzerať akoby ste mali na tvári masku. Ja si na moju pleť nanášam len veľmi jemnú vrstvu, ktorou len zjednotím tón pleti. Napriek tomu, že makeup je matný, tak suché miesta na tvári nezvýrazňuje a moju zmiešanú pleť nevysušuje. Na pleti pôsobí veľmi prirodzene a dlho aj vydrží. Matný efekt sa na pleti drží cca. 3 hodiny a potom treba pleť prepudrovať lebo sa začína lesknúť. Tento minerálny makeup používam väčšinou, keď je moja pleť v dobrom stave a netreba čo zakrývať.  Ak uvažujete o minerálnom makeupe, tak vám určite odporúčam vyskúšať tento. Svoj makeup som si kúpila na pinkpanda.sk, kde je sortiment kozmetiky Everyday Minerals naozaj široký. Ak sa bojíte, že vám nesadne odtieň alebo vám takýto makeup nebude vyhovovať dajú sa zakúpiť aj vzorky a s kľudom si ho môžete otestovať.

Používate sypké minerálne makeupy? Aký je váš obľúbený?

pondelok 8. augusta 2016

Sally Hansen Miracle Gel- Creme de La creme

Určite sa nájdu medzi vami tie, ktoré farebným nechtom moc neholdujú a majú radšej nevýrazné odtiene. Ja v rámci zmeny z času na čas odložím výrazné farby lakov bokom a dám prednosť niečomu, čo nebije až tak do očí. Dnes vám chcem ukázať krásny krémový odtieň gelového laku od Sally Hansen- Miracle Gel. Čisto biela farba na nechtoch mi príde dosť výrazná a je to farba, ktorú si na bežné nosenie moc predstaviť neviem, lebo ku všetkému sa isto nehodí. Práve krémové alebo mliečne odtiene, ktoré majú v sebe biely základ sa mi naopak páčia neskutočne. Je to odtieň, s ktorým sa nedá absolútne nič pokaziť. Nechty, či už sú krátke alebo dlhšie vyzerajú veľmi elegantne a upravene.



Názov gelového laku je Creme de La creme- odtieň je to veru skvostný a jeho názov ho úplne vystihuje. Čisto biely odtieň to nie je má v sebe ružový podtón, čo robí tento odtieň na nechtoch menej výrazný. Úplne ideálny na každodenné nosenie, či už do práce alebo do školy, kde si nemôžete dovoliť výrazné odtiene.



SH laky na nechty patria k mojim najobľúbenejším. Už som viackrát tu na blogu spomínala, že sa mi s nimi výborne pracuje. Majú sploštený štetček, ktorý je dosť široký na to aby vám pokryl celú nechtovú plochu. Pre dosiahnutie želaného odtieňa zvyčajne treba naniesť dve tenké vrstvy. V tomto prípade som, ale musela naložiť až tri vrstvy, aby táto farba dokonale vynikla. Po pár minútach, keď farebný lak zaschol som naniesla druhý krok- tzv. top coat (vrchnú vrstvu), ktorá je potrebná na dosiahnutie gelového lesku a samozrejme aj dlhej výdrže čo je u mňa cca. 10 dní. Potom väčšinou nechty odlakujem, viac menej z dôvodu, že sa mi žiada nalakovať si nechty inou farbou a nie preto, že mi lak na nechtoch nevyzerá pekne. 



Ceny SH Miracle Gel lakov na nechty sa v internetovej parfumérií www.parfemy-elnino.sk pohybujú od 4,64 až po 7 eur. Rovnako tam zakúpite aj inovovaný top coat, ktorý je k farebným lakom potrebný. 

Čo poviete na tento odtieň?

pondelok 1. augusta 2016

Domáce zosvetľovanie vlasov so Sunkiss Jelly a Sunkiss Tropical!


V dnešnom článku vám prezradím ako si doma zosvetľujem moje hnedé vlasy. Je to už viac ako rok, čo Loreal priniesol na trh zosvetľujúci gél- Sunkiss Jelly. Tento gél obsahuje peroxid a už od prvej aplikácie dokáže zosvetliť odtieň prirodzených vlasov. Gél sa odporúča nanášať každý druhý deň na suché vlasy, až pokým nedosiahnete želaný odtieň vašich vlasov. V ponuke sú myslím tri odtiene tohto gélu. Ja si vždy kupujem nr. 02 pre tmavé blond až svetlé blond vlasy. 
Moje vlasy sú prirodzene hnedé a vždy som ich chcela mať svetlejšie, takže som to riešila svetlým melírom, ktorý mi robila kaderníčka. Neustále návštevy v salóne, keď mi melír vyrástol ma po dlhšom čase omrzeli. Hneď, keď sa objavili tieto novinky minulý rok v drogérií, tak som si povedala, že vyskúšam a keď to zle dopadne vrátim sa k svojej pôvodnej farbe.

Sunkiss Jelly sa odporúča len pre nefarbené vlasy. Môj zámer s týmto gélom bol taký, že som si s ním chcela zosvetľovať len už odrastené vlasy, lebo na zvyškoch som mala melír, ktorý mi robili v kaderníctve. Týmto spôsobom som sa chcela vyhnúť návšteve kaderníctva pre nadrobenie melíru a poviem vám, že sa mi to celkom darí. Na melíre som bola naposledy niekedy minulý rok a od vtedy keď mi začal vyrastať si na korienky dávam tento zosvetľujúci gél. Svoj želaný odtieň docielim už po prvej aplikácií, takže nanášanie gélu každý druhý deň mi netreba.

Gél po nanesení sa z vlasov nezmýva, ale necháva sa pôsobiť. Môžte ho vysušiť fénom alebo len tak nechať vyschnúť najlepšie vonku na slnku. Ja si ho dávam na korienky večer a na druhý deň ráno si potom umyjem vlasy, lebo predsa len vlasy so zaschnutým gélom nepôsobia pekne. 
Ako som spomínala v úvode, tak gél obsahuje peroxid, takže môže vlasy trocha vysušovať. Ja si však po každom umytí dávam na vlasy hydratačnú masku, ktorú nechávam dlho pôsobiť, takže suché vlasy nemávam. 
Gélom si odrastené korienky zosvetľujem podľa potreby, keď už vidím že mám niekoľko centimetrový odrast, čo býva tak cca. za 2,5 mesiaca. Keďže si gél dávam len ku korienkom, tak mi tuba, ktorá má 100 ml vydrží pomerne dlho.

Nedávno mi však došlo posledné balenie a tak som šla do DMky kúpiť si nové. V regáli som však zbadala niečo na podobnom princípe ako gél Sunkiss Jelly, len tento môj nový objav je v spreji a má názov Sunkiss Tropical. Je to tzv. zosvetľujúci sprej, ktorý sa tiež aplikuje na suché vlasy, z ktorých sa podobne ako gél nezmýva. Tiež je určený na nefarbené alebo melírované vlasy. Neviem, či sa tieto spreje predávajú v rôznych odtieňoch, či intenzitách zosvetlenia tak ako Sunkiss Jelly, ale ja som si tento sprej zobrala pre tmavo hnedé až blond vlasy.


A takto vyzerajú zosvetlené korienky robene asi pred mesiacom
Efekt zosvetlenia aký som dosiahla s týmto sprejom bol v podstate rovnaký ako s gélom, možno o trochu menej intenzívny čo mi, ale vôbec neprekáža. Večer som si ho nastriekala na korienky, jemne premasírovala, vysušila fénom a na druhý deň som si vlasy zmyla. Rozdielna je len aplikácia, so sprejom sa mi lepšie narába ako s gélom hlavne, keď si chcem zosvetliť aj vlasy vzadu na hlave, tak so sprejom to bolo jednoduchšie. 
Oba produkty považujem za skvelé a ak máte melír rovnako ako ja, je to super alternatíva, ako oddialiť návštevu kaderníčky a jednoducho tak ušetriť. Cena za oba produkty je rovnaká, niečo cez 4 eurá a dostanete ich kúpiť vo všetkých drogériách. 

Skúšali ste si zosvetľovať vlasy so spomínanými produktami?