sobota 19. apríla 2014

Voda z ruží

Je to už niekoľko mesiacov, čo som do svojej pleťovej starostlivosti zaradila aj vodu z ruží. Začala som ju používať spolu s pleťovými olejmi, o ktorých som vám písala TU. Ružová voda skvele dopĺňa moje olejovanie tváre. Oleje sa tak lepšie zapracujú do pleti, tým že je pleť navlhčená, a celkovo si už ani neviem predstaviť nanášať olej len tak na suchú pleť. Jasné môžte použiť aj obyčajnú vodu z vodovodu, ale takáto voda z ruží má lepšie účinky na pleť, a nevysušuje ju tak ako normálna voda.
Ružová voda má antibakteriálne účinky, taktiež pleť regeneruje, čistí, má protizápalové účinky (vhodná aj pre pleť s akné), hydratuje, upokojuje a pleť pekne rozžiari.
V letných mesiacoch nám môže poslúžiť ako príjemné osvieženie, stačí len nastriekať na tvár. Taktiež ňou môžete zafixovať makeup, či pridať do pleťových a vlasových masiek a zábalov. Obklady touto pleťovou vodou upokojujú unavené oči, odstraňujú kruhy pod očami a taktiež aj opuchy. Vychladená ružová voda pomôže hydratovať, upokojiť a zregenerovať pokožku spálenú od slnka. Má naozaj všestranné využitie a preto ju pokojne môže využiť i vaša polovička ako vodu po holení, nakoľko má ružová voda i upokojujúce účinky a je šetrná voči pleti.


Ja som zatiaľ vyskúšala dve ružové vody. Z Dmky Purity Vision, ktorá stojí okolo 7 eur a Ikarov, ktorá je o niečo lacnejšia myslím, že cena je okolo 4-5 eur. Rozdiel medzi týmito dvoma vodami nie je podľa mňa žiaden, okrem toho balenia z Dmky má 100ml a Ikarov 125ml no a ešte ceny. Tá z Dmky má rozprašovač, čo je určite lepšie. Dmkovská sa mi už skončila, tak do fľaštičky som si preliala tú Ikarov a som spokojná :)




                                                    
Používate aj vy vodu z ruží? Dajte vedieť ako?

2 komentáre:

  1. Prosim ta, tu Ikarov by som mohla kde kupit? Dakujem. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vodu mam z tohto eshopu
      http://eshopikarov.sk/product/ruzova-voda-ikarov/487151
      ale da sa kupit aj v lekarni

      Odstrániť