piatok 12. júna 2015

Moja starostlivosť o vlasy!

Ahojte,
dlho na blogu nebol žiaden vlasový článok. Dnes to teda napravím a ukážem Vám, ako vyzerá moja aktuálna starostlivosť o moju "korunku" krásy :). Už to bude pomaly rok, čo som si vlasy nechala zosvetliť melírom, no a zatiaľ sa mi to stále páči, i keď niektorým ľuďom v mojom okolí som sa viac páčila s hnedými vlasmi. Teraz na leto sa s vlasmi nechystám nič robiť ani nemám v pláne ísť ku kaderníčke. Naposledy som bola u kaderníčky v apríli, vtedy mi len zosvetlila odrastajúce vlasy a trošku som sa nechala podstrihnúť. Aj napriek zosvetľovaniu sú moje vlasy v celkom dobrej kondícií, nemám ich suché, končeky nie sú rozdvojené, takže som s nimi v celku spokojná. Moje vlasy si zvyknem umývať 2 razy do týždňa a to vždy ráno, keď sa zobudím.


Vždy večer si do vlasov vtieram nejaký olej. Dávam si ho prevažne na konce, ale niekedy aj do polovice dĺžky mojich vlasov. S takýmito mastnými vlasmi idem spať, no a potom ráno všetko pekne zmyjem. Momentálne na vlasy používam kokosový a olivový olej. Myslím, že vďaka tejto mojej procedúre ich nemám suché a vlasy sú pekne lesklé a zdravé.


Už som párkrát na blogu spomínala, ako veľmi som si obľúbila šampóny Ultra Doux od Garnier. Najviac sa mojim vlasom pozdával ten s avokádom a maslom karité alebo ten s medom (neviem presný názov) a teraz nedávno som začala používať Ultra Doux šampón s rozmarínom a olivami, ktorý je navyše bez silikónov a parabénov. Musím povedať, že aj s touto verziou som veľmi spokojná. Výťažky z rozmarýnu veľmi dobre osviežia pokožku mojej hlavy a šampón má aj veľmi príjemnú vôňu myslím, že tento šampón je ideálny teraz na leto. 


Po zmývaní nasleduje naloženie kondicionéra alebo nejakej vlasovej masky. Väčšinou si dávam oboje. Od kedy mám zosvetlené vlasy, tak používam fialový kondicionér Fructis Blond Booster vďaka, ktorému nemajú moje vlasy žltý alebo oranžový odtieň. Ten si väčšinou dávam ku korienkom, tak do polovice dĺžky vlasov. Na dolnú polovicu vlasov a na končeky si dávam masku. Vždy si kupujem inú, ešte som asi nemala nikdy tú istú. Kupujem si väčšinou masky, ktoré obsahujú rôzne oleje a ktoré sú určené na suché, či poškodené vlasy. Momentálne používam masku od Gliss Kur- Ultimate Repair, ktorá je celkom dobrá. Kondicionér spolu s maskou nechám pôsobiť asi 30minút. Vlasy si zabalím do kúpacej čiapky, na ktorú hodím ešte uterák, robím to tak vždy a myslím, že maska s kondicionérom tak lepšie pôsobia na vlasy. Potom všetko poriadne zmyjem.
Ďalej nasleduje rozčesávanie a to si bez produktu, ktorý túto činnosť uľahčuje neviem predstaviť. Už skoro rok používam "vlasovú šľahačku" Milk Shake. Votriem si ju do uterákom vysušených vlasov, nechám minútku pôsobiť, beriem do ruky Tangle Teezer a vlasy si ľahko rozčešem. Vlasová šľahačka je veľmi dobrá vec, vlasy sú hydratované, nie sú suché a pôsobia zdravo (recenziu nájdete TU).
Vlasy si rozčesávam vždy mokré. Fén používam, ale suším si s ním len korienky, aby som nemala mokrú hlavu. Nefénujem úplne do sucha. Konce vlasov nefénujem skoro vôbec a keď tak len veľmi krátko.


No a nakoniec, keď sú vlasy suché, tak na ich konce použijem nejaký vlasový olejček. Môj obľúbený je od Chi alebo aj od Matrix (na oba produkty je recenzia TU). Týmto sa moja vlasová úprava končí. Laky na vlasy alebo penové tužidlá som nikdy nepoužívala a taktiež nepoužívam ani žiadne gély, či vosky na vlasy. Z praktických dôvodov nosím vlasy väčšinou zopnuté v chvoste alebo zapletené, ale keď mám chuť alebo chcem potešiť moju polovičku, tak rada ich nosím aj voľne pustené, len vtedy nesmie fúkať vietor:)

Dajte mi vedieť ako sa Vy staráte o svoje vlasy? Poprípade mi napíšte aká je Vaša obľúbená vlasová maska?



18 komentárov:

  1. Na moja vlasy sú masky zbytočne a tak isto aj oleje .. Takže ich nepoužívam ale inak Fructis mi nevyhovuje :) Ja používam Syoss :)

    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O priaznivých účinkoch kokosového oleja som počula, ale ešte som ho neskúšala :-) A tie používam na vlasy Garnier :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kokosový olej je skvělý, používám ho jako masku na vlasy :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/06/vybarvi-se-2-do-bronzova.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja si ho niekedy pridávam do domácim masiek, len tie si nerobím často...

      Odstrániť
  4. Tvoje vlasy jsou jako v bavlnce. Skvělá péče. :-) Já teď používám produkty od Ziaji kakaovou řadu a masku nanáším 1x za týden. :-) Jinak ty oleje taky vůbec nepoužívám. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super produkty, použivam z toho kokosovy olej a Tangle Teezer, ten mam už dlho a je skvely :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja mám TT už vyše roka a fakt neviem, ako som mohla byť bez neho :)

      Odstrániť
  6. Kokosový olej jsem zkoušela, ale už je to celkem dlouho, tak si jej budu muset pořídit znova, stejně jako ten olivový, ten jsem ale ještě nezkoušela vůbec, tak jsem zvědavá jaký je :)

    Krásný úsměv = bílé zuby :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. v podstate všetky oleje sú na vlasy dobré, ja väčšinou striedam raz kokosový a raz olivový a podľa mňa sú vlasy s každým rovnako pekné....:)

      Odstrániť
  7. ta kefa navlasy tu už obzeram dlhšie ale stale som sa k nej nedostala:) a kokosovy olej to je najlepši pomocnik:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Šampóny Ultra Doux používam aj ja :)) Sú to dobré šampóny :)

    http://lifestyle-beautyblog.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Garnier Ultra Doux rada používam aj ja, hlavne tie číre varianty, môj obľúbený je levanduľový a teraz mám tento s rozmarínom, ale nejako ma z neho začala svrbieť vlasová pokožka, tak som ho musela vynechať a prejsť na PH neutral od Balei. Gély, vosky či tužidlá nepoužívam, ak nejaké tužidlo tak to práškové, lak na vlasy áno ten musí byť, ale len kým sú vlasy mokré, potom majú moje vlasy aj lepší objem. A nikdy nezabúdam na kondicionér, momentálne Schauma a tiež na vlasový olej.
    Janka Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ten levanduľový šampón musí krásne voňať, ani som nevedela, že majú aj taký, určite ho niekedy vyskúšam, keď spotrebujem zásoby čo momentálne mám.

      Odstrániť
  10. rozmýšľam nad kokosovým olejčekom, ako sa používa?vtiera sa na mokré vlasy?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja si ho zvyknem vtierať na suché končeky vlasov a nechávam čo najdlhšie pôsobiť ak sa dá aj cez noc a potom dôkladne umyjem vlasy.

      Odstrániť