pondelok 28. septembra 2015

Olej Tamanu- recenzia!

Ahojte,
v kozmetickej sfére si hádam každý nájde produkt, ktorý mu istým spôsobom pomôže, keď sa objaví nejaký problém na pleti alebo ten problém je dlhodobejší. Niekedy objavíme kozmetický výrobok náhodne alebo nám ho niekto doporučí na základe dobrej skúsenosti. A tak to je aj so mnou, veľa čítam hlavne zahraničné blogy, a dosť často sa stane, že vďaka článku natrafím na skvelú vec, o ktorej som doteraz ešte nepočula. Tak to bolo aj v prípade oleja tamanu, o ktorom sa sa dozvedela prostredníctvom blogu.


Olej tamanu alebo aj tiež zelené zlato, pochádza z južného Pacifiku. Vo svete je dlho známy a ja som veľmi rada, že sa mi ho podarilo nájsť a mohla som ho zaradiť do mojej pleťovej starostlivosti.
Aké sú jeho vlastnosti? Predovšetkým je známy svojimi antimikrobiálnymi a protizápalovými vlastnosťami, ktoré boli preukázané aj v rôznych klinických testoch. Ja som si ho zadovážila pre jeho regeneračné schopnosti a taktiež mi pomáha pri hojení drobných rán na pokožke ako napr. po akné.
Hlavne teraz, keď má moja pleť nie moc dobré obdobie, vystúpilo mi pár vyrážok, ktoré každý druhý/ tretí večer lokálne potieram týmto skvelým olejom. Po pár dňoch sú ranky viditeľne menšie a pri neveľkých vyrážkach neostáva na pleti skoro nič. Takže olej tamanu si vie skvelo poradiť s aknóznou pleťou. Taktiež sa o ňom píše, že dokáže vylepšiť drobné jazvy, či už na tvári alebo na tele. Ja osobne si s ním jazvy neliečim, na tvári mi ich po akné ostalo niekoľko, ale tie našťastie nie sú nejak viditeľné, takže ich moc neriešim.
Tamanu olej je dobré mať aj vo svojej domácej lekárničke, pretože pomáha aj pri hojení drobných popálenín, lieči bolestivé kĺby, ďalej pomáha pri bolestiach hrdla a mne sa perfektne osvedčil ako upokojenie po bodnutí komárom. Využití je naozaj niekoľko a určite si ho budú pochvaľovať aj tí, ktorí trpia ekzémom a rôznymi kožnými problémami.
Chystám sa ho použiť v zime na opary či herpesy, kedy moje pery budú isto trpieť týmto problémom. Ak trpíte záderami v okolí nechtov, tak si skúste vmasírovať pár kvapiek tohto oleja a už po jednom dni bude koža v okolí nechtov vyzerať oveľa lepšie. Je to jeden z mála olejov, ktorý je vhodný na znečistenú, mastnú pleť  vhodný aj pre pleť, ktorej sa ľahko upchávajú póry. 


Olej má tmavo zelené sfarbenie a možno také malé varovanie- dosť smrdí. Jeho zápach síce nie je neznesiteľný, no niekomu by to mohlo prekážať, veľmi mi jeho zápach pripomína tekuté maggi korenie do polievky. Mne jeho zápach neprekáža a dokážem to predýchať vzhľadom k jeho skvelým účinkom. Ešte jedna dôležitá vec v súvislosti s jeho používaním. Pri každodennom používaní môže pleť vysušiť, preto ho odporúčam používať max. 2-3 razy do týždňa a to lokálne na problémové miesta.

Poznáte olej tamanu?

6 komentárov:

  1. Ešte som oňom nepočula, ale môže byť skvelý :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. moc sa o ňom nepíše, ale nájdeš ho aj v slovenských eshopoch...

      Odstrániť
  2. Na zahraničních blogech se dají najít skvělé věci. Tento olej vidím poprvé a nikdy jsem o něm ani neslyšela. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to áno, človek nájde skoro na všetko nejakú recenziu, len si ju potom treba preložiť :)

      Odstrániť