pondelok 12. októbra 2015

Alverde pleťový olej s výťažkom z ruže- recenzia!

Ahojte,
dnešná recenzia bude pre milovníčky prírodnej kozmetiky Alverde a určite sa potešia aj tie, ktoré máte radi pleťové oleje. Ja rastlinné oleje rôzneho druhu mám veľmi rada a obľubujem ich už nejaký ten rok-dva a možno aj viac. 


Už dávnejšie mi padol v DMke do oka pleťový olej od Alverde s výtažkami z ruže, alebo presnejšie s výťažkami zo šípok. So šípkovým olejom mám už skúsenosti a je to jeden môj obľúbený pleťový olej. Šípkový olej je skvelý pre moju zmiešanú až mastnú pleť. Tento olej od Alverde je môj prvý, pred ním som používala šípkový olej kúpený v bio obchode, ktorý bol 100% šípkový- recenzia TU. Olej od Alverde okrem extraktu zo šípok obsahuje aj oleje z jojoby, mandlí, či broskýň plus nejaké tie chemické látky, takže 100% olej to určite nie je! Napriek tomu zložky z mandlí, jojoby, či broskýň nie sú zlé práve naopak, skôr mi vadia tie prísady nie prírodného charakteru.


Nebudem sa tajiť tým, že do oka mi padol vďaka peknej fľaštičke a preto som si ho aj kúpila. Olej sa dávkuje pohodlne s pipetkou a jeho obsah je 15ml. Jeho vôňa je veľmi príjemná, pripomínajúca ružový ker. Oleja stačí naniesť na tvár veľmi málo- kvapku možno dve a po pleti sa dobre rozotiera. Tú zanecháva premastenú, ale nie moc ako napr. s kokosovým olejom. Pleť je so šípkovým olejom vyživená a hydratovaná, čo určite cítiť aj na druhý deň po prebudení, ak sa použije olej na večer. Šípkový olej môže byť aj skvelá prevencia proti vráskam, čomu ja osobne verím.
Ak niekomu vadí príliš mastná pleť, tak na olejoch je dobré to, že si ich môžte kľudne zmiešať s obľúbeným nočným, či denným krémom. Ja to tak niekedy robím, že si zmiešam kvapku šípkového oleja s nočným krémom, ktorý momentálne používam a pleť nie je až taká mastná akoby som použila olej samotný, i keď mne mastná pleť po oleji nijak neprekáža.
V lete sa pleťovým olejom dosť vyhýbam, ale s prichádzajúcim zimným obdobím ich vždy zaraďujem do mojej pleťovej starostlivosti a tak je tomu aj teraz . Tento olej od Alverde je fajn, ale druhýkrát by som si ho už nekúpila a ostanem radšej verná tomu 100% čistému oleju zo šípok, ktorý som na blogu už neraz ospevovala.  

Čo Vy a pleťové oleje, používate?

16 komentárov:

  1. jedniný pleťový olej, ktorý som kedy používala bol kokosový olej´, ale ten mi pleť začal časom vysušovať...odkedy je však takéto chladnejšie počasie, tak cítim, že by to chcelo niečo na premastenie, takže skvelá recenzia :))

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, s kokosovým olejom treba opatrne, našťastie na trhu je už veľa iných rastlinných olejov na pleť, tak si stačí vybrať ten správny :)

      Odstrániť
  2. Ja pouzivam pletovy olej od Saloos a nemuzu si ho vynachvalit :) Driv jsem oleje nemusela, ale mam dost suchou plet, takze to nakonec bylo potreba a ted bych ho uz nedala z ruky :) Do kremu jsem ho michat nezkousela, to by nemuselo byt spatne, ja ho tedy pouzivam na navlhcenou plet kazdy vecer, takze mi ten mastnejsi efekt taky nejak neprekazi :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Saloosu som mala tiež niekoľko olejov a máš pravdu na vlhkej pleti sa olej lepšie rozotiera a aj sa rýchlejšie vstrebe sama to tak robím :)

      Odstrániť
  3. Ja pouzivam pletovy olej od Saloos a nemuzu si ho vynachvalit :) Driv jsem oleje nemusela, ale mam dost suchou plet, takze to nakonec bylo potreba a ted bych ho uz nedala z ruky :) Do kremu jsem ho michat nezkousela, to by nemuselo byt spatne, ja ho tedy pouzivam na navlhcenou plet kazdy vecer, takze mi ten mastnejsi efekt taky nejak neprekazi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Odpovede
    1. ak sa rozhodneš vyskúšať nejaký, tak si treba nájsť ten vhodný :)

      Odstrániť
  5. Na mě by toto bylo moc mastné,ale strašně se mi líbí ten obal, už jsem kolikrát přemýšlela , že si ho prostě koupím a budu používat jen na dekolt :) A musím moc pochválit krásné fotky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je skvelý nápad používať ho na dekolt aj tá partia nášho tela si zaslúži starostlivosť! Ďakujem som rada, že fotky sa páčia :)

      Odstrániť
  6. Já pleťové oleje ještě nezkoušela, ale možná někdy taky vyzkouším. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tiež som si pleťové oleje veľmi obľúbila a mám aj tento Alverde. Nejaký čas som ho používala, ale teraz je opäť zabalený v škatuľke a neviem, čo s ním, pretože najradšej používam pleťový olej Dr. Hauschka, ktorý asi nikdy neminiem. Na tento "ružový" olej mám podobný názor, nebol zlý, ale druhýkrát si ho už nekúpim - zaujal ma najmä obalom a takým "milým" a príjemným výzorom :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. viem, že si ho mala aj Ty, čítala som u Teba naň článok :) Ak ho nechceš používať na pleť, tak si pár kvapiek votri do vlasových končekov alebo si sprav olejový zábal na vlasy, aj ja to tak robím hlavne keď mi nejaký olej nesadol, alebo ho už mám dlho a na pleť si ho už nechcem dávať, tak ide potom na vlasy :)

      Odstrániť