štvrtok 22. októbra 2015

Moja starostlivosť o nechty!

Ahojte,
keďže stále prebieha na mojom blogu GIVEAWAY- Krásne ruky a nechty- kde môžte vyhrať veci na manikúru, povedala som si, že by som Vám napísala ako sa o svoje ruky a nechty starám ja.


Moje ruky, či nechty nemajú extra veľké požiadavky na nejakú špeciálnu starostlivosť. Pokožku rúk si krémujem aspoň raz za deň a niekedy aj na to zabudnem, hlavne v lete keď suchými rukami moc netrpím, v zime je to trochu horšie a výživný krém jednoducho musím mať. Najradšej mám tie baleácke krémy, no konkrétne krém z makadamiového orecha, ktorý je určený pre veľmi suché ruky. Krém som používala aj minulú zimu a teraz som si ho kúpila znova. Naozaj je skvelý, do pokožky rúk sa pomerne rýchlo vstrebe a tie sú po dlhú dobu hydratované a vyživené. Ako vidíte/ čítate o pokožku rúk sa nejak špeciálne nestarám a naozaj mi stačí len jeden dobrý krém.


Čo sa nechtov týka, tak tu nie som tiež náročná. Často nosím na nechtoch gel lak a na to niekedy lakujem obyčajný lak na nechty. Skoro celé leto aj teraz na jeseň som mala dlhé nechty, ale po takej dlhej dobe som si povedala, že im dám nejaký čas pauzu a svoje nechty som si skrátila úplne, lak som odlakovala a asi dva týždne som nechty nechala len tak nenalakované. Po dlhodobom nosení gel laku boli moje nechty trochu zničené, no nie až tak ako napr. po gélových nechtoch. Predsa len každý lak na nechty aj ten výživný ma v sebe strašne veľa chémie a myslím si, že taká pauza od lakovania nechtom len prospeje. Kvalita mojich nechtov je celkom dobrá a v poslednom čase sa mi ani nejak nelámu, či nerozdvojujú a vedia vyrásť do požadovanej dĺžky. Počas tejto pauzy som si na nechtové okolie vtierala len olejček. Okolie nechtov- kožičku mávam suchú, takže potrebujem ju takýmto spôsobom dosť často ošetrovať a predchádzam tým aj tvorbe záderov, s ktorými žiadna manikúra nevyzerá pekne.
Ak sú moje nechty v horšom stave, alebo ak nemám náladu na žiaden farebný lak a aj napriek tomu chcem mať nechty pekne upravené, tak väčšinou použijem obľúbený výživný lak od Eveline, ktorý môžte tiež vyhrať v spomínanej súťaži. O laku som v minulosti písala na blogu recenziu- TU a doteraz nedám naň dopustiť. Okrem Eveline laku som si ešte obľúbila kalciový výživný lak od Enii nails, ktorý ale používam skôr ako bázu pod nejaký farebný lak lebo ak si ho nechám len tak samotný, tak na druhý deň sa mi z nechtoch doslova zlúpe. Pod farebným lakom inak drží veľmi dobre.




Mojim veľkým pomocníkom sa stal aj produkt na zmäknutie kože v okolí nechtu. Stačí naniesť veľmi malé množstvo a s pomocou pomarančového drievka alebo kovového kopýtka sa zmäknutá kožička ľahko zatlačí. Na trhu je už veľa týchto zmäkčovačov má ich napr. Sally Hansen, Essence a rôzne iné, ja mám akurát zmäkčovač kúpený v nejakom nechtovom eshope.
Moje obľúbené odlakovače sú od značky Ebelin, ktoré kúpite v DMke. Obyčajný lak odstraňujem bez acetónovým odlakovačom a gellak si dávam dole s odlakovačom s acetónom- na fotke ten v pravo, ktorý tiež za pár eur kúpite v DMke a nemusíte kupovať drahé odlakovače na gellak ako napr. od Sally Hansen


Ešte by som chcela spomenúť moje obľúbené náradie, bez ktorého by som si manikúru asi nespravila. Svoje nechty si skracujem papierovým pilníkom so zrnitosťou 100/100, nie je taký jemný, dlho vydrží takže sa mi hneď nevyšúcha. Na spomínané zatláčanie kožičky používam kovové obojstranné kopýtko, ktoré mi slúži aj na odstraňovanie gellaku. Kovové klieštiky sú tiež mojim veľkým pomocníkom, ľahko si s nimi odštiknem záder- voľakedy som si zádery surovo odtŕhala a potom som mala nepekné až krvavé rany, no našťastie som objavila túto praktickú vecičku.

Aká je Vaša starostlivosť o nechty?


9 komentárov:

  1. Ja som nenáročná a stačí mi len krém, pilník, lak eveline a niekedy aj dáky olejcek :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já používám jen krém na ruky, skleněný pilník, laky od Sally Hansen a taky jsem svým nehtům nedávno dala pauzu a koupila jsem si výživný olejíček :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som už nevydržala a akurát včera som si nalakovala nechty, len ich mám ešte krátke, už aby mi podrástli :)

      Odstrániť
  3. Ako vidím používame rovnaký odlakovať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mám doma momentálne ten odlakovač Ebelin bez acetónu a nejak neviem, nesedí mi, na druhej strane ten acetónový musím veľmi pochváliť :)

    Pozývam ťa do súťaže o kontaktné šošovky na mojom blogu :) Súťaž o kontaktné šošovky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ten odlakovač mám i ja a je super :)

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk aktuálne i s GIVEAWAY a samozrejme budem naozaj veľmi rada, ak ťa môj blog zaujme a staneš sa odberateľom :)

    OdpovedaťOdstrániť