streda 11. novembra 2015

Niečo viac ako očný krém!

Ahojte,
pravidelní čitatelia môjho blogu vedia, že si dosť potrpím na očné krémy. Na blogu môžete nájsť niekoľko recenzií na krémy, ktoré som vyskúšala. Pred pár mesiacmi som v DMke objavila pár produktov, ktoré sú zamerané na starostlivosť očného okolia. Tak ako našej tvári doprajeme z času na čas nejakú tú pleťovú masku alebo pleťové sérum, tak naše očné okolie si tiež zaslúži niečo viac, ako len očný krém, nemyslíte?


Ide o akúsi extra starostlivosť, nie úplne každodennú a keď chcete používať ešte niečo naviac než očný krém, tak čítajte ďalej. V DMke som našla tri takéto špeciálne prípravky.


Tampóny proti vráskam okolo očí s Q10- podobné tampóny nájdete už aj u iných kozmetických značkách. Ja som zatiaľ vyskúšala len tieto "baleácke". V krabičke nájdete 6 párov týchto tampónov pod oči. Tampóny sú napustené koenzýmom Q10, omega mastnými kyselinami, ktoré vyživujú pokožku lipidmi a stabilizujú kožnú bariéru, pokožka sa tak stáva hladká a pružná. Tampóny majú taktiež osviežiť chladiacim účinkom a hydratovať očné okolie. Na krabičke sa nepíše ako často by sa tieto tampóny mali používať, ale ja si ich pod oči dávam raz do týždňa alebo raz za 10 dní, podľa toho ako mám čas. Pôsobiť by mali min. 20 minút, potom tampón opatrne odstránite. Počas tých niekoľkých minút je partia okolo očí, kde tampón pôsobí trocha napnutá, po odstránení tampónu, ktorý ide ľahko preč cítiť jemné osvieženie. Po niekoľkých minútach od odstránenia necítim, že som pod očami mala spomínané tampóny, čakala som apom nejakú dávku hydratácie, tá je v tomto prípade minimálna a veľmi krátkodobá.


Maska pod oči a nielen pod oči, ale aj na pery je o čosi lepšia. Maska bola stvorená špeciálne pre citlivé očné okolie a pre oblasť pier. Na pery som masku ešte nepoužívala a ani neplánujem, tak sa zameriam len na oči. Maska má krémovú konzistenciu. Obsahuje kyselinu hyalúronovú, koenzým Q10, ale aj extrakty z makadamiového orecha, jojobového oleja, oleja z hroznových jadier a bambuckého masla. Už táto skvelá kombinácia napovedá, že pokožka bude dobre vyživená a hydratovaná a tak aj je. Masku si naložím pod oči a nechám pôsobiť, tak ako sa na obale píše 10-15 minút, no niekedy to pretiahnem aj na pol hodinu. Potom jednoducho krém/ masku zotriem vatovým tampónom. Pokožka v očnom okolí je hladšia, pružnejšia a hydratovaná. Ak by mi došiel očný krém a nemala by som žiaden po ruke, tak by som si túto masku v tenkej vrstve naklepala pod oči a nechala by som ju pôsobiť celú noc, myslím si že sa tým nedá nič pokaziť a niekedy to iste vyskúšam.



Koncentrované kapsule pod oči. Kapsúl je v balení 7 kusov a tieto kapsule sa môžu používať každý deň. Myslím si však, že používanie raz za dva, či tri dni je tiež postačujúce. Kapsule obsahujú koncentrát, ktorý by mal spevňovať očné okolie. Jedna kapsula by mala stačiť na jedno použitie, no mne vystačí aj na dve použitia lebo si dávam naozaj len tenkú vrstvu. Koncentrát obsahuje vitamín E, extrakt zo zeleného čaju a pupalkového oleja. Konzistencia je tekutá- olejovitá a oblasť pod očami je po nanesení trocha mastná. Trvá niekoľko minút kým sa koncentrát ako-tak do pleti zapracuje, no stále zanecháva v celku príjemný mastný film pod očami. Koncentrát sa nezotiera, tak ako v prípade vyššie spomínanej masky, ale necháva sa pôsobiť celú noc a ráno je pokožka pod očami krásne hladká a vyživená. Tieto kapsule sa mi pozdávajú asi najviac, lebo naozaj cítiť, že okolie pod očami dostalo naozaj dávku niečoho špeciálneho. 

Skúšali ste aj Vy niektorí zo spomínaných produktov?


5 komentárov:

  1. tie kapsule ma asi najviac zaujali, možno skúsim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mě hodně zaujaly ty tamponky pod oči, ale asi se podívám po nějaké jiné značce. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ešte v lete som skúšala masku na oči a okolie úst. Akurát som mala nepríjemný pocit, ktorý trval aj po zotretí. Ale rada by som vyskúšala kapsulky. Hlavne počas zimy mám pocit, že to chce niečo výživné do mrazivých ufúkaných rán.

    OdpovedaťOdstrániť