nedeľa 20. decembra 2015

Karin Herzog AHA cream- recenzia!

Ahojte,
dnešný článok bude venovaný pleťovému krému, ktorý je v našej blogosfére celkom známy. Priznám sa, že ja som tento krém resp. kozmetiku značky Karin Herzog nejak nevnímala, až potom čo som dostala možnosť otestovať jeden z ich výrobkov a tak som si prečítala niekoľko recenzií, na ich výrobky a vo veľkej prevahe bodoval krém s AHA kyselinami, tak som sa rozhodla, že ho vyskúšam aj ja.


Produkty s obsahom Aha kyselín nie sú u mňa neznámou. Pred dvoma rokmi som ich zaradila do mojej pleťovej starostlivosti a to hlavne od jesene do jari, kedy ich používam hlavne v podobe chemického peelingu. Momentálne mám však malú pauzu od chem. peelingu a to preto, aby som vedela posúdiť účinky tohto krém. Názov AHA je skratkou pre alfahydroxy kyseliny- ovocné kyseliny, ktoré sa vyskytujú v rastlinách. Najznámejšia je kyselina glykolová, kyselina mliečna a kyselina citrónová. S kyselinou glykolovou a mliečnou skúsenosti už mám, takže moja pleť ich pozná, tak ako aj kyselinu salicylovú.

V AHA kréme Karin Herzog okrem ovocných kyselín je aj retinol- vitamín A, ktorý zamedzuje tvorbu vrások, zlepšuje štruktúru pokožky, redukuje pigmentové škvrny a zvyšuje hydratáciu pokožky. Krém by mal na pleti pôsobiť revitalizujúco a exfoliačne, čo Vás môže trocha zmiasť lebo žiadne zrniečka ako v peelingu v ňom nie sú. Exfoliantom sú v tomto prípade spomínané AHA kyseliny, ktoré odstraňujú odumreté bunky, oživujú pleť, znižujú výskyt hyperpigmentácie, vyhladzujú jemné linky či vrásky na pleti.
Ako krém obstál na mojej pleti? Krém som začala používať koncom októbra, čiže nejakých 6-7 týždňov. Krém sa mi po pleti trocha dlhšie roztieral, ale po asi dvoch minútach sa do pleti pekne vstrebe. Krém som používala len na noc, tak povediac neustále, nestalo sa mi asi ani raz, že by som si krém zabudla natrieť na pleť. Pleť je po kréme hydratovaná a mám pocit, že krém pleť trocha aj vypína. Konzistenčne je krém skôr hutnejší a jeho sfarbenie je skôr také žltkasté, na fotke sa však javí ako biely.

Neviem ako iné výrobky tejto kozmetiky, ale tento krém má neskutočne silnú parfumáciu, jeho vôňa mi pripomína silnú pánsku kolínsku vodu. Vôňu na pleti pár minút cítiť, no potom sa našťastie vytratí. Ako som vyššie spomínala krém by si mal poradiť s hyperpigmentáciou a pleť by mala byť rozjasnená. Na začiatku jeho používania som dosť pochybovala o tom, že tento krém by odstránil napr. drobné fľaky po akné, či pigmentové škvrny, ktorých našťastie nemám veľa. Moje pochybnosti boli asi z časti vypočuté lebo žiaľ po niekoľko týždňovom intenzívnom používaní som si nevšimla žeby mi drobné fliačky po akné vybledli. Avšak také to zdravé prejasnenie pleti hlavne ráno po prebudení som spozorovala, ale naozaj nič zásadné. Neviem aká silná koncentrácia AHA kyselín je obsiahnutá v tomto kréme, ale určite to bude nízke percento, napr. pri používaní chem. peelingu používam 30-35% koncentráciu kyselín a vtedy sú výsledky naozaj viditeľné. Zloženie krému je tak 50 na 50 a sú tam aj zložky, ktorým sa normálne snažím vyhýbať. Čo sa týka protivráskových efektov krému, tie zhodnotiť nedokážem, ale vzhľadom k tomu, že pleť dobre hydratuje, tak o istej proti vráskovej prevencií môže byť reč. 

Krém je vhodný pre všetky typy pleti. Ja mám zmiešanú pleť, nespôsobil mi žiadnu alergiu a neupcháva póry. Krém by sa mal do 5 mesiacov od prvého používania spotrebovať. Jeho cena je dosť vysoká 59 eur za 50ml a kúpite ho na oficiálnej stránke kozmetiky Karin Herzog, ktorej ďakujem za možnosť tento krém otestovať.

Skúšali ste tento krém, čo naň hovoríte? Poznáte aj iné produkty od Karin Herzog?

4 komentáre:

  1. Já měla taky možnost vyzkoušet, ale vybrala jsem si čistící gel, který mi odlíčil úplně všechno a navíc i hezky voněl. Já jsem byla spokojená až na trochu tužší konzistenci. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. asi som sa mala rozhodnúť pre ten čistiace gél, no nevadí aj tak som rada, že som tento krém mohla otestovať :)

      Odstrániť
  2. Aj ja som si vybrala tento krém, i keď som váhala, či do toho vôbec ísť. AHA kyseliny mám v starostlivosti o pleť rada, preto som nakoniec po kréme šla :) Musím však povedať, že u mňa trocha zafungoval - zmiernil moje začervenania na lícach. A to som ho nepoužívala ani každý večer :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to je super, ze si zbadala po nom ucinky, ja som bohuzial nic zasadne na mojej pleti nespozorovala, ale je fakt ze je dobre hydratacny...

      Odstrániť