pondelok 4. januára 2016

Obľúbené produkty roku 2015!

Ahojte,
rok 2015 je už za dverami a my sme opäť o rok starší a o skúsenosti bohatší :) Ja Vám dnes prinášam článok, ktorý je už akousi tradíciou na takmer všetkých kozmetických blogoch, kde blogerky sumarizujú rok minulý. Na písanie tohto článku som sa veľmi tešila, lebo v mojej kozmetickej výbave môžem vypichnúť tie moje najpoužívanejšie produkty, s ktorými som veľmi spokojná a môžem Vám ich odporučiť. Ak ste moji verní čitatelia, tak určite ste sa s mnohými tu spomenutými produktami na mojom blogu už stretli napr. v podobe recenzií, či iných článkov a niektoré produkty sa budú opakovať z minulých rokov čo je dôkazom toho, že keď som s niečim naozaj spokojná, tak to neustále používam a sama nové produkty nevyhľadávam, ale často sa mi do rúk dostane niečo nové a dobré, veď to poznáte :)

Ak sledujete môj blog dlhšie určite viete, že mojimi obľúbenými šampónami sú tie od Garnier- Ultra Doux. Vyskúšala som už viac druhov a so všetkými som bola veľmi spokojná. Momentálne používam šampón s vôňou levandule. Levanduľovú vôňu mám veľmi rada, či už v podobe telového oleja, alebo práve tohto šampónu. O sprejovom kondicionéri od Gliss Kur som na blogu písala už veľmi veľa, takže sa nebudem rozpisovať a zhrniem v krátkosti- kupujem si ho nonstop. Čo sa týka masiek na vlasy, tak v minulom roku som bola verná značke Biovax, ktorá sa žiaľ u nás nepredáva, ale dobrá regeneračná maska, ktorá sa mi dostala do ruky je aj od Matrixu- pekne vonia a vlasy sú krásne hebké, lesklé a ľahko sa rozčesávajú. Už asi rok a pol používam olej na suché končeky taktiež od značky Matrix. Tento olejček mám veľmi rada, dlho vydrží, končeky pekne zacelí a má veľmi príjemnú vôňu. Toto je v podstate celý môj vlasový arzenál, ktorý používam a všetky spomenuté produkty spoločne na mojich vlasoch krásne spolupracujú.

Rok 2015 bol v celku zaberák na moju pleť. Vyskúšala som toho dosť hlavne čo sa týka rôznych pleťových sér, krémov a podobne. Momentálne som však rada, že sa mi z toho množstva produktov podarilo nájsť tie, ktoré mojej pleti úplne vyhovujú a ktoré budem s najväčšou pravdepodobnosťou používať aj naďalej. A tak sa stalo v prípade krémov pod oči. Tých som naozaj vyskúšala veľké množstvo. Ak ste mojou skalnou čitateľkou, tak Vás asi neprekvapím, že môj top očný krém na noc je od Dulcie. Tento krém som objavila niekedy začiatkom minulého roka, objednala som si prvé balenie a bola som nadšená, momentálne už používam druhé a rozhodne sa ho nemienim vzdať. O kréme Dulcia si môžte prečítať v podrobnejšej recenzií TU. O svoje očné okolie sa starám aj ráno a keďže krém Dulcia je mastnejší a vhodný teda skôr na noc, tak skvelý denný očný krém som našla v drogérií, ktorý má viac- menej prírodné zloženie a dá sa kúpiť za prijateľnú cenu (ja kupujem len v akcií). Je to krém od značky Nonique, ktorý obsahuje rôzne oleje- avokádový, olivový, alebo aj aloe vera....Jeho konzistencia je ľahšia a vhodná aj pod makeup. Recenziu na tento očný krém nájdete TU. Zatiaľ mám rozpoužívané prvé balenie, ale to sa už pomaly chýli ku koncu a preto som sa pri nedávnej akcií na tento krém v DMke zásobila ďalším balením.
Pri pleťovej starostlivosti nesiem zabudnúť ani na moje najobľúbenejšie oleje, ktoré používam na noc miesto pleťového krému. Olej šípkový a kokosový olej, oba tieto oleje si pravidelne striedam. Na ich používanie som si zvykla a už to bude asi druhý rok, čo som objavila ich čaro.

Pleťové krémy používam cez deň. Momentálne teraz cez zimu mám krém, ktorý som si objednala z iherb.com značky Desert Essence- krém je skvelý, ľahko sa rozotiera a makeup na ňom perfektne drží a má aj dobré zloženie. Na tento krém chystám článok, kde sa o ňom dozviete viac. Cez leto som si veľmi obľúbila krém alebo presnejšie fluid s SPF 50 od La Roche Possay, jeho zloženie je nič moc samá chémia, ale páči sa mi na ňom, že nezanecháva na pleti ten biely povlak ako väčšina krémov s UV faktorom. Do pleti sa rýchlo vsiakne, je ľahký a makeup tiež na ňom pekne drží.
Už niekoľko mesiacov nepoužívam žiaden čistiaci gél, našla som oveľa lepšiu variantu a to v podobe afrického mydla. Africké mydlo som si zvykla objednávať z našich eshopov, ale keď som zistila, že sa dajú výhodnejšie nakúpiť na americkom iherbe, tak odvtedy ich objednávam len odtiaľ. Najviac som si obľúbila mydlo s bambuckým maslom, či kokosovým olejom. Tieto mydlá sú skvelé, pokožku tváre vôbec nevysušujú a zbavia ju prípadných nečistôt a taiktiež sa dajú používať aj na telo. Raz za čas doprajem svojej pleti peeling, ktorý používam od Ziaji Manuka, je to skôr taká pasta, ale perfektne odstraňuje odumreté bunky z pokožky, je vhodný skôr pre zmiešanú až mastnú pleť. Nesmiem zabudnúť ani na moju obľúbenú vodu z ruží, ktorú používam ako klasický toner, či pleťovú vodu. Obľúbenú značku ružovej vody nemám, momentálne používam túto v priehľadnej fľaške a kúpila som ju v jednom bio obchode za ani nie 3 eurá. Na blogu o nich často nepíšem, ale používam ich každý deň už niekoľko rokov a lepšie som doteraz nenašla- vatové tampóny Ebelin z Dmky, jednoducho top.


V telovej kozmetike nemám vybraté konkrétne produkty. Ja inak tej telovej kozmetiky moc nepoužívam. Postačí mi hocijaký sprcháč od Balei. No mojim veľkým obľúbencom z telovej kozmetiky je telové suflé Nevinnosť od prírodnej kozmetiky Soaphoria. K tomuto telovému suflé som sa dostala vďaka vzorke, ktorú som odskúšala a na prvý raz som sa do neho zaľúbila. Najskôr ma očarila krásna vôňa, ale aj zaujímavá konzistencia. Pokožka je krásne hebká, hydratovaná a nádherne vonia. Z tejto krásnej vône mám ešte aj deodorant, ktorý som zatiaľ ešte neskúšala, ale určite Vám dám o ňom vedieť. 

Prejdime do najzaujímavejšej kategórie a tou je makeup. V tejto oblasti mám tých obľúbených kúskov viac. Moje líčenia sú úplne jednoduché a hlavne prirodzené. Väčšinou mi postačia základné produkty na pleť, riasenka a to je celé. Očné tiene používam sporadicky, ale keď už tak, najviac som asi siahala po mojej Naked palete od UD. Používam predovšetkým tie svetlejšie odtiene, ktoré sú v nej. Veľmi rada používam aj tieto tri mono tiene od Inglotu, niekedy spolu alebo aj samostatne. Mám rada aj krémový tieň od Bourjois, ktorý použijem väčšinou keď sa ponáhľam a nechce sa mi baviť so štetcami lebo si ho nanesiem jednoducho prstom.
Koncom roka ma očarila riasenka Vamp od Pupy, používam ju vždy keď sa líčim. Robí pekné riasy, predlžuje a zároveň ich aj zahustí.

V poslednom čase som vymenila BB krém za makeup. Používam dva na striedačku a keby si mám vybrať jeden z nich, tak naozaj neviem ktorý, pretože mám oba veľmi rada. Jedným z nich je rozjasňujúci makeup Lumi Magique od Loreal. Tento makeup je ľahší má jemné až stredné krytie a páči sa mi na ňom, že pleť s ním vyzerá prirodzene a je krásne rozjasnená. Viac sa o ňom dočítate v článku TU. Druhý obľúbený makeup je od Catrice- Photo Finish, ktorý sa žiaľ už nepredáva, čo je veľká škoda. Makeup je viac krycí od toho z Loreal, nie je rozjasňujúci, ale dáva taký polomatný "finiš", ktorý vyzerá prirodzene a tvár nepôsobí ako maska. Dobre kryje nedostatky, na pleti dlho vydrží a nezvýrazňuje suché miesta na tvári.

Dostávame sa k mojim najobľúbenejšími produktami z oblasti makeupu a tými sú jednoznačne lícenky, rozjasňovače a bronzery. Z líceniek spomeniem nedávno recenzovanú krémovú lícenku od Nyxu v odtieni Orchid, od kedy ju mám používam ju skoro stále. Viac si o nej môžte prečítať TU.
Ďalšou naj lícenkou je taktiež krémová lícenka od Pupy nr. 201. Je to krásna broskyňová farbička s jemnými zlatistými odleskami. Na pleti pôsobí veľmi prirodzene. Mám rada aj lícenku od Bourjois v odtieni Rose Dor. Vo svojej zbierke ju už mám dlhšie, ale vždy rada po nej siaham, má jemnú ružovkastú farbu a krásne vonia, ako aj iné lícenky od tejto značky. Musím ešte spomenúť moju zabudnutú no znovu objavenú lícenku od Mary Kay s názvom Pink Pearl, ktorá má krásnu koralovo- lososovú farbu, lícenka má zvlaštnu akoby krémovú konzistenciu a dá sa použiť aj ako rozjasňovač. Škoda, že táto lícenka bola limitka, ale trochu sa podobá na tú od Nyxu.

Z rozjasňovačov som vybrala dva jeden krémový, ktorý som dostala od Zuzky-  Jelly Pong Pong, na pleti pôsobí prirodzene, aj napriek zlatým trblietkam. Druhým rozjasňovačom je preslávený Mary Lou Manizer, k tomuto rozjasňovaču nemám čo dodať, kto ho má vie aký je krásny...
Bronzery Vám tiež ukážem dva. Od The Balm Bahama Mama, ktorý je matný a hodí sa aj na kontúrovanie. Používam ho hlavne teraz, keď som o niečo bledšia. V lete som zasa viac používala bronzer od Pupy, ktorý obsahuje štyri odtiene a detajlnejšie ho môžte vidieť v tomto článku TU.

Veľmi som si obľúbila a používam ho úplne každý deň- gél na obočie od P2, ktorý mám tiež od Zuzky. Super fixuje obočie a to sa ani nepohne, naozaj skvelý produkt a lepší ako má napr. Catrice, ktorý podľa mňa obočie nefixuje vôbec.
Už to bude dva roky, čo som si obľúbila farbené masielka na pery. Najdlhšie mám to hydratačné v ružovom odtieni- Pink Lady. A niekedy v jeseni som si kúpila matné v odtieni Vivid Divine obe sú od Astor. Keď nemám náladu na rúž alebo lesk na pery, tak veľmi rada používam jemne zafarbený balzám od Carmexu, ktorý dodá perám jemný ružovkastý lesk a pery dobre hydratuje.

Dostávame sa do poslednej kategórie, v ktorej Vám ukážem moje najkrajšie a najviac nosené laky na nechty. Nebudem sa veľa rozpisovať, mnohé ste videli v článkoch a ich krásne farby hovoria sami za seba. Začnem obľúbenými gel lakmi: krvavočervený od Bluesky s názvom Hollywood, slabunko ružový Biscuit- článok TU od Semilac a taktiež gel lak s ružovým podtónom od Sally Hansen s názvom Shell We Dance- článok TU.


Z obyčajných lakov na nechty mi najviac učarovali: Sally Hansen- Pink At Him- článok TU, Flormar- Love Dust- článok TU, Gabriella Salvete- nr.02- článok TU, Maybelline- Souffle De Rose- článok TU. Najlepší top coat je od Eveline Gel Effect a naj regeneračný taktiež od Eveline 8v1 Total Action.


Aké sú Vaše naj produkty? Máme niečo spoločné?


14 komentárov:

  1. Tak tvojich obľúbencov za rok 2015 je naozaj dosť:) A kokosový olej je pre mňa asi ten najväčší, je skvelý!
    Pozývam teba a tvojich čitateľov ku mne na giveaway: http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html#comment-form

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. trochu sa toho nazbieralo :) kokosový olej bude mojim obľúbencom veľmi dlho :)

      Odstrániť
  2. Pre mňa je zas tento Nonique krém už veľmi mastný pod oči a používam ho len na noc. Ale to mám veľmi mastnú pleť a veľmi mastné viečka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám zmiešanú pleť, takže pre mňa moc mastný nie je preto ho používam ráno, Dulcia krém pod oči, by Ti teda asi nevyhovovala...

      Odstrániť
  3. Shodujeme se s rozjasňovačem Mary-Lou a bronzerem Bahama Mama - oba tyto produkty naprosto zbožňuju a používám je s nadšením každý den! :) Zkušenost mám i s tímto matným máslem na rty od Astoru, které mám také moc ráda, ale mám pocit, že mi moc nesedí ten odstín, takže ho nenosím moc často. Jinak z řady Ultra Doux od Garnieru mám také šampon - Poklady z medu a je skvělý. Rozhodně chci vyzkoušet více druhů. :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som sa toho odtieňa matného masla bála, zdalo sa mi moc výrazne, ale nejako som si zvykla a nanášam ho v tenšej vrstve a celkom sa mi to páči :)
      Šampóny Ultra Doux som mala rôzne druhy a so všetkými som bola veľmi spokojná, mala som aj ten medový spolu s kondicionérom a tiež som bola veľmi spokojná, asi najlepšie šampóny z drogérky...

      Odstrániť
  4. Hezký laky :) a na kokosovej olej nedám dopustit! :)

    eL

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Levandulový šampon od Garnier miluju, pravidelně si ho kupuju. Vždycky chci vyzkoušet nějaký jiný z této řady, ale nakonec skončím u té levandule :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Spoločných produktov máme dosť, no čo ma najviac pobavilo, sú očné krémy. Používame rovnaké a ešte aj rovnako - Dulcia na noc, Nonique na deň :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to pobavilo aj mňa :) dúfam, že Ti vyhovujú rovnako ako mne :)

      Odstrániť