utorok 22. marca 2016

Micelárne čistiace utierky a konjaková špongia na tvár!

Ahojte,
ako to už býva každý mesiac, tak aj tento si pre nás DM drogéria pripravila niekoľko noviniek. V dnešnom článku si povieme o dvoch, ktoré mi z obľúbenej DMky zaslali na testovanie. Prvou novinkou sú Micelárne čistiace obrúsky a tým druhým kúskom je zaujímavá Konjaková špongia na tvár



Konjaková špongia na tvár zelený čaj od Ebelin- táto zaujímavá pomôcka na čistenie tváre nie je pre mňa žiadnou novinkou. Špongiu konjak som už mala pred dvomi rokmi a bola som veľmi spokojná, rovnako ako teraz. Pre tých čo neviete čo to presne je, tak táto špongia je vyrobená z vlákien rastliny konjak. Je to čisto prírodný produkt. Táto rastlina pochádza z juhovýchodnej časti Ázie a jej korene sú vďaka ich pozitívnym vlastnostiam vhodné na ošetrenie pleti. Navyše táto Ebelin špongia je ešte obohatená o výťažky zo zeleného čaju, ktorý je bohatý na antioxidanty, ktoré chránia pleť pred voľnými radikálmi. Konjak špongia je obzvlášť vhodná na čistenie pleti normálnej, či suchej. Keď sa špongia dostane do kontaktu s vodou, tak hneď zmäkne a môže sa použiť na pleť a to tak, že s ňou jemne prejdete po tvári a zároveň doprajete svojej pleti aj príjemnú masáž. Pleť si môžte vyčistiť so špongiou samotnou alebo ju môžte použiť aj s nejakým vašim obľúbeným čistiacim gélom na tvár. Ja ju väčšinou používam s olejovou čistiacou emulziou od Balei, o ktorej som písala TU, ale ráno keď si pleť umývam, tak použijem len samotnú špongiu. Je to rýchly spôsob, ako sa zbaviť nečistôt z pleti. Špongia pleť zároveň aj peelinguje a tým sa pleť zbaví odumretých častí a povzbudí sa tým prekrvenie pleti. Po použití treba zo špongie vyžmýkať vodu, prípadne ak ste použili nejaké čistiace prípravky, treba ju dôkladne vymyť a dať ju poriadne vysušiť. Najlepšie miesto na vysušenie je podľa mňa radiátor, lebo v kúpeľni je vlhko a špongia by tam dobre nevyschla a tak by sa v nej mohli množiť baktérie a bola by rýchlo nepoužiteľná. Keď špongia úplne vyschne, tak sa stáva tvrdou, vtedy máte istotu, že je úplne suchá. Cena špongie je 2,89 e a po 2-3 mesiacoch by sa špongia mala vymeniť. 


  
Micelárne čistiace utierky pre citlivú pleť- asi nebudú šálkou kávy pre všetkých. Veľa ľudí ich obľubuje a naopak veľa im nevie prísť na chuť. Môj postoj k nim je niečo medzi. Je dobré ich mať po ruke napr. pri cestovaní alebo keď sa nám nechce tráviť dlhý čas odličovaním a to hlavne keď používate na čistenie pleti viac produktov napr. micelárku, odličovací olej, či mlieko. Po takej diskotéke, keď človek myslí už len na to ako sa dostať do postele bez makeupu, tak takéto obrúsky určite padnú vhod, lebo makeup s nimi rýchlo odstránite, či efektívne a šetrne voči pleti to je už na zamyslenie, ale raz za čas sa nič nestane. Ak radi používate micelárne vody, tak sa týmto obrúskom pri príležitostnom odličovaní snáď potešíte. I keď priznám sa, že nevidím rozdiel medzi týmito micelárnymi a tými klasickými obrúskami, o ktorých ste si mohli prečítať TU.
Účinkom sú podľa mňa úplne rovnaké, makeup z tváre odlíčia a čo sa týka očného makeupu, tak tu je trochu problém, lebo s takou riasenkou, či gélovou linkou si tieto obrúsky moc neporadia a treba vynaložiť naozaj veľa sily a s utierkou na oko pritlačiť, aby ste si oči dobre odlíčili a použiť pri jednom oku aj dve utierky pre takmer úplne odlíčenie, takže s tvárou si poradia, no s očným makeupom nie! Micelárne utierky sú dosť silno parfumované až som si nie istá, či by boli vhodné pre tie z vás, čo máte citlivú pleť a to sú určené predovšetkým pre citlivú, takže neviem. Ak ich používate a máte citlivú pleť dajte vedieť, či vám tá silná parfumácia neprekáža. Sú bez obsahu alkoholu a oleja. V balení sa nachádza 25 kusov a ich cena je 1,89e.

Máte skúsenosti s týmito novinkami?

7 komentárov:

  1. Zaujala mě ta čistící "houbička" na pleť. Já momentálně moc ráda používám čistící strojek LIRENE. Koupila jsem si ho vlastně jen tak, na zkoušku, ale jsem velmi mile překvapená a hodně mi pomáhá s pletí.

    Monnica ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tá hubka je vážne skvelá používam ju každé ráno, naozaj odporúčam vyskúšať...

      Odstrániť
  2. Mě zajímá ta čistící "houbička" na pleť. Tu budu muset více prozkoumat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je perfektná veľmi som si ju obľúbila a určite jej ostanem verná :)

      Odstrániť
  3. Tu houbičku na pleť si musím pořídit :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zkusenost nemam, ale tu konjakovou houbicku bych si urcite chtela poridit :) Ubrousky na odliceni nepouzivam vubec, ale vzdy doma nejake mam, jelikoz se hodi pri liceni nebo pri foceni swatchu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zkusenost nemam, ale tu konjakovou houbicku bych si urcite chtela poridit :) Ubrousky na odliceni nepouzivam vubec, ale vzdy doma nejake mam, jelikoz se hodi pri liceni nebo pri foceni swatchu :)

    OdpovedaťOdstrániť