štvrtok 17. marca 2016

Missha Magic Cushion Moisture- recenzia!

Ahojte,
dnes mám pre vás sľúbený článok na kompaktný BB krém od kórejskej značky Missha. Jeho presný názov znie Magic Cushion Moisture a je to BB krém, ktorý sa nachádza v tzv. vankúšiku alebo presnejšie v hubke. Tieto makeupy alebo BB krémy sa stali veľkým hitom a postupne ich na trh uvádzajú rôzne kozmetické firmy.


Z našich drogériových značiek ich zatiaľ nemá nik, ale napr. Loreal pred pár mesiacmi vypustil na trh takýto druh makeupu, ale žiaľ zatiaľ sa predáva len v USA, ale pevne verím, že dorazí aj k nám. Neviem ako to je s kozmetikou z parfumérií, ale čo som sa dočítala, tak napr. Esteé Lauder má už cushion makeup, rovnako ako aj Dior, Lancome, či Clinique. Keďže nápad na tento makeup vznikol v Ázií chcela som vyskúšať ázijský makeup a s BB krémami od Misshy mám dobré skúsenosti, tak som si povedala, že si jeden objednám.

Svoj makeup som kupovala na ebayi prišiel mi priamo z Južnej Kóreií celkom rýchlo a jeho cena bola cca 9 eur plus poštovné, ktoré bolo zdarma. Viem, že kozmetika Missha je dostupná aj u nás na rôznych eshopoch a dokonca aj tento makeup teda jeho prvá verzia Magic Cushion len jeho cena je cca. 20 eur plus ešte nejaké to poštovné, takže u nás je táto kozmetika riadne predražená a preto volím radšej starý, dobrý a overený ebay. Missha má v svojom sortimente dve verzie cushion makeupu tou prvou je Magic Cushion a druhá vynovená verzia, ktorú mám ja je Magic Cushion Moisture, čiže ako sám názov napovie makeup je viac hydratačný.


Magic Cushion Moisture je dostupný  tiež len v dvoch odtieňoch nr. 21 a o niečo tmavší nr. 23, ktorý mám ja. Tento odtieň je na moju pleť ideálny, odtieň sa pekne prispôsobí prirodzenému tónu pleti a i keď sa zdá byť bledý, myslím si, že v lete kedy budem viac opálená bude taktiež vhodný. Rovnako ako asi všetky kórejské makeupy, či BB krémy aj tento má ochranný faktor SPF50, čo je super hlavne v lete. Tento makeup obsahuje kvetinové vody z lotosa, z nevädze a z damašskej ruže a tieto rastlinné extrakty pomáhajú udržať v pleti vlhkosť. Taktiež obsahuje slnečnicový a pupalkový olej, a tieto dva oleje pomáhajú udržať v pleti rovnováhu vlhkosti.

Makeup alebo BB krém sa ľahko nanáša pomocou priloženej hubky, ktorá je na aplikáciu ideálna. Taktiež na aplikáciu používam aj kabuki štetec, s ktorým nanášanie ide tiež dobre a makeup na tvári vyzerá dobre, či už nanesený štetcom alebo tou priloženou hubkou, ja to striedam podľa nálady. Ako vidieť aj na fotkách makeup je vsiaknutý v tzv. vankúšiku/ hubke, čo robí tento makeup zaujímavý, len neviem či je to z hygienického hľadiska ideálne, ale keď makeup používate len pre seba a pravidelne si dezinfikujete, či umývate štetce a priloženú hubku, tak sa to dá.


BB krém je vysoko hydratačný, takže ak máte suchú pleť bude tento makeup pre vás ideálny. Ja mám zmiešanú pleť a počas dňa pozorujem hlavne na mojej T zóne, že je potreba ju prepudrovať lebo sa leskne. Mne sa však takýto "dewy" finiš na pleti veľmi páči, ale je jasné kto má rád matné vykončenie, či má mastnú pleť, tak tomu sa tento makeup pozdávať asi nebude. Mne sa na ňom páči aj to, že nezvýrazňuje suché miesta na tvári a pleť s ním je pekná hladká. Makeup na pleti vyzerá veľmi prirodzene. Krycia schopnosť je taký stred dá sa však budovať, len úplného prekrytia väčších nedokonalostí tento makeup určite nedosiahne. Keďže na pleti vyzerá veľmi prirodzene efekt masky v tomto prípade nehrozí. Čo sa týka výdrže, tak vzhľadom, že je to hydratačný makeup, tak na pleti sa drží celkom dlhú dobu, min. tých 8-10 hodín určite a ja so svojou zmiešanou pleťou asi po 4 hodinách musím prepudrovať moju T zónu, ako som už vyššie spomínala.

Ak si makeup obľúbite dá sa po spotrebovaní dokúpiť nová náplň s vankúšikom, táto náplň je asi o polovicu lacnejšia ako kompletné balenie, čiže výjde na nejakých cca. 4-5 eur za 15g, čo si myslím je pri kvalite tohto makeupu super cena (aj za kompletné balenie). Ja premýšľam, že si po minutí tohto kúpim náhradnú náplň tej prvej verzie Magic Cushion, na ktorý tiež čítam veľa pozitívnych recenzií. Som však veľmi zvedavá ako dlho mi tento makeup vydrží, predsa len po otvorení balenia je makeup celý na vzduchu, zatiaľ ho používam cca. mesiac takmer každý deň, ak by vydržal aspoň pol roka bola by som veľmi spokojná. V každom prípade vám dám vedieť.

Máte skúsenosti s podobným typom makeupu alebo BB krému?

4 komentáre:

  1. Tak tento make-up ma naozaj zaujal, aj odtieň vyzerá dobre. No uvidím, či ho niekde zoženiem, ale zrejme len na amazone.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. S tímto BB creamem zkušenost nemám, ale se značkou missha jo a šla bych do něj :) jen se obávám, že by mi neseděl odstín, když jsou jenom dva -.-"
    eL

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no to je dosť nevýhoda tohto BB krému, že sú len dva odtiene, ale ten tmavší mi našťastie sadol

      Odstrániť