utorok 5. júla 2016

Minerálne Bahno- Sefiros Original Dead Sea Pure Mud!

Pleťové masky sú po sérach snáď mojim druhým najobľúbenejším produktom v mojej pleťovej starostlivosti. Najviac mám rada ten rituál, kedy si masku nanesiem na pleť. Mať pre seba minimálne 30 minút, nič nerobiť a len tak si ležať a relaxovať je pre mňa na nezaplatenie. V týchto chvíľach si moja pleť užíva  Minerálne Bahno Sefiros Original Dead Sea Pure Mud, o ktorom je celý dnešný článok. 


Blahodárne účinky bahna z Mŕtveho mora sú známe už od nepamäti. Bahno obsahuje až 26 minerálov a stopových prvkov. Liečivé účinky bahna majú detoxikačné účinky a zbavujú pokožku odumretých buniek, taktiež zlepšujú funkciu pokožky, organizmus ukľudňuje a uvoľňuje svalové napätie. Pozitívne účinky bahna sú známe pri liečbe pohybového aparátu ( stavy po zlomeninách, reuma, zápaly nervov...). Bahno sa odporúča aj pri liečbe kožných ochorení ako napr. ekzémy, či psoriáza.
Ľudia bahno už od dávna považovali za unikát, ktorý účinne bojuje aj proti príčinám a dôsledkom starnutia pokožky a preto sa bahno nepoužíva len na zábaly tela, ale aj na tvár ako maska.


Bahno sa nachádza vo veľkej dóze (800g), z ktorej sa dá jednoducho nanášať na pokožku, či už tela alebo tváre. Ja som bahno z Mŕtveho mora skúšala zatiaľ len na tvár, krk, dekolt a ramená. Má veľmi príjemnú krémovitú konzistenciu, ktorá sa medzi prstami rozchádza, keďže bahno obsahuje aj vodu.


Na čistú pleť si nanášam primerané množstvo bahna (odporúča sa  2-3mm vrstva), takú istú vrstvu doprajem aj krku a dekoltu. Ak máte suchú pleť, tak masku nechajte pôsobiť cca. 15 minút. Ja mám mastnú/ zmiešanú a tu sa odporúča masku nechať pôsobiť až cca. 30 minút. Za ten čas odpočívam a nechávam masku pôsobiť.

hneď po nanesení a potom tesne pred zmytím masky

Hneď po nanesení cítiť na pleti akoby jemné štípanie, nie je to nič nepríjemné. Bahno na pokožke pomaly stuhne. Bahno obsahuje veľmi drobné zrniečka, takže pri zmývaní masky (odporúčam vo vani alebo v sprche) môžete ešte krúživými pohybmi pleť vypeelingovať. Odstránia sa tak odumreté bunky a pleť bude poriadne prekrvená. 
Bahno si nakladám aj na krk a tiež na dekolt. Po pobyte na slnku, kedy sa mi dekolt a ramená trochu opálili, tak taký bahenný zábal je ako stvorený na upokojenie podráždenej pokožky od slnka.
Pleť po bahennej maske je hladká, hydratovaná a jemná na dotyk. Odporúča sa potom naniesť nejaký hydratačný krém alebo sérum. Ja používam sérum s vitamínom E a moja pleť si momentálne na nič nesťažuje.


Výrobca neudáva ako často by sa mali bahenné masky a zábaly vykonávať, podľa mňa je to veľmi individuálne, každá pleť má iné potreby a preto si myslím, že takú masku stačí na pleť nakladať raz alebo dvakrát do týždňa, čo určite bude stačiť. V zložení okrem samotného minerálneho bahna nič iné je, čo je úplne skvelé.
Minerálne bahno Sefiros kúpite v internetovej parfumérií parfemy-elnino.sk a jeho cena je niečo cez 8 eur, čo je za množstvo až 800g veľmi prijateľná suma. Na jeho spotrebovanie máte presne 12 mesiacov.

Skúšali ste bahenné zábaly, či masky na pleť?


2 komentáre:

  1. Vyzera to super.;)Petka a zbavi ta tato maska aj ciernych porov na nose? Ak nie, nemas typ na daku hlboko cistiacu masku?
    Dakujem pekne.
    Kat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, mne na cierne bodky velmi pomohla sonicka kefka, ale predtym som pouzivala peeling od Ziaji ten bol velmi dobry, mam nan na blogu aj recenziu, tak skus precitat :)

      Odstrániť