pondelok 1. augusta 2016

Domáce zosvetľovanie vlasov so Sunkiss Jelly a Sunkiss Tropical!


V dnešnom článku vám prezradím ako si doma zosvetľujem moje hnedé vlasy. Je to už viac ako rok, čo Loreal priniesol na trh zosvetľujúci gél- Sunkiss Jelly. Tento gél obsahuje peroxid a už od prvej aplikácie dokáže zosvetliť odtieň prirodzených vlasov. Gél sa odporúča nanášať každý druhý deň na suché vlasy, až pokým nedosiahnete želaný odtieň vašich vlasov. V ponuke sú myslím tri odtiene tohto gélu. Ja si vždy kupujem nr. 02 pre tmavé blond až svetlé blond vlasy. 
Moje vlasy sú prirodzene hnedé a vždy som ich chcela mať svetlejšie, takže som to riešila svetlým melírom, ktorý mi robila kaderníčka. Neustále návštevy v salóne, keď mi melír vyrástol ma po dlhšom čase omrzeli. Hneď, keď sa objavili tieto novinky minulý rok v drogérií, tak som si povedala, že vyskúšam a keď to zle dopadne vrátim sa k svojej pôvodnej farbe.

Sunkiss Jelly sa odporúča len pre nefarbené vlasy. Môj zámer s týmto gélom bol taký, že som si s ním chcela zosvetľovať len už odrastené vlasy, lebo na zvyškoch som mala melír, ktorý mi robili v kaderníctve. Týmto spôsobom som sa chcela vyhnúť návšteve kaderníctva pre nadrobenie melíru a poviem vám, že sa mi to celkom darí. Na melíre som bola naposledy niekedy minulý rok a od vtedy keď mi začal vyrastať si na korienky dávam tento zosvetľujúci gél. Svoj želaný odtieň docielim už po prvej aplikácií, takže nanášanie gélu každý druhý deň mi netreba.

Gél po nanesení sa z vlasov nezmýva, ale necháva sa pôsobiť. Môžte ho vysušiť fénom alebo len tak nechať vyschnúť najlepšie vonku na slnku. Ja si ho dávam na korienky večer a na druhý deň ráno si potom umyjem vlasy, lebo predsa len vlasy so zaschnutým gélom nepôsobia pekne. 
Ako som spomínala v úvode, tak gél obsahuje peroxid, takže môže vlasy trocha vysušovať. Ja si však po každom umytí dávam na vlasy hydratačnú masku, ktorú nechávam dlho pôsobiť, takže suché vlasy nemávam. 
Gélom si odrastené korienky zosvetľujem podľa potreby, keď už vidím že mám niekoľko centimetrový odrast, čo býva tak cca. za 2,5 mesiaca. Keďže si gél dávam len ku korienkom, tak mi tuba, ktorá má 100 ml vydrží pomerne dlho.

Nedávno mi však došlo posledné balenie a tak som šla do DMky kúpiť si nové. V regáli som však zbadala niečo na podobnom princípe ako gél Sunkiss Jelly, len tento môj nový objav je v spreji a má názov Sunkiss Tropical. Je to tzv. zosvetľujúci sprej, ktorý sa tiež aplikuje na suché vlasy, z ktorých sa podobne ako gél nezmýva. Tiež je určený na nefarbené alebo melírované vlasy. Neviem, či sa tieto spreje predávajú v rôznych odtieňoch, či intenzitách zosvetlenia tak ako Sunkiss Jelly, ale ja som si tento sprej zobrala pre tmavo hnedé až blond vlasy.


A takto vyzerajú zosvetlené korienky robene asi pred mesiacom
Efekt zosvetlenia aký som dosiahla s týmto sprejom bol v podstate rovnaký ako s gélom, možno o trochu menej intenzívny čo mi, ale vôbec neprekáža. Večer som si ho nastriekala na korienky, jemne premasírovala, vysušila fénom a na druhý deň som si vlasy zmyla. Rozdielna je len aplikácia, so sprejom sa mi lepšie narába ako s gélom hlavne, keď si chcem zosvetliť aj vlasy vzadu na hlave, tak so sprejom to bolo jednoduchšie. 
Oba produkty považujem za skvelé a ak máte melír rovnako ako ja, je to super alternatíva, ako oddialiť návštevu kaderníčky a jednoducho tak ušetriť. Cena za oba produkty je rovnaká, niečo cez 4 eurá a dostanete ich kúpiť vo všetkých drogériách. 

Skúšali ste si zosvetľovať vlasy so spomínanými produktami?

12 komentárov:

  1. Ja som si ho akurát kúpila, zatiaľ som ho pužila 2x a ešte nevidím rozdiel :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. asi záleží na pôvodnej farbe vlasov, čím tmavšia tým treba viac aplikácií :)

      Odstrániť
  2. ja som videla rozdiel hneď po prvom použití, ale ešte výkonnejší je sprej od Schwarzkopfu s Claudiou Schiffer

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Už loni jsem po tom gelu koukala, ale nikdy si ho nekoupím, tak možná příští rok :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. snáď ďalší rok bude zasa niečo nové na trhu, možno sa odhodláš :)

      Odstrániť
  4. Hrozně moc bych tento přípravek chtěla vyzkoušet! :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mne je zase praktickejšie používať gél,lebo sprej mi fŕka všade možne :) ten gél si viem dať presnejšie :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to áno, sprej strieka všade, ale ja sa vždy dám do nejakého starého trička a treba dávať pozor len :)

      Odstrániť
  6. Hm, to zosvetľovanie je teraz fakt in. :D

    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť