utorok 16. augusta 2016

Everyday Minerals Matte Base/ matný sypký makeup!

Asi väčšina z nás v lete nechce svoju pleť zbytočne zaťažovať ťažkými makeupmi a chce aby pleť dýchala a bolo na nej čo najmenej "omietky". Leto je pre mňa obdobie, kedy makeup/ BB krém používam veľmi sporadicky. Ale aj v lete sú dni, kedy naša pleť nemá svoj deň a nejaké to zlepšenie prekrytím nedostatkov si určite vyžiada. Ak sa niečo takéto občas pritrafí vo veľkých horúčavách použijem nejaký ľahký makeup napr. prírodný od Lavery alebo ak len chcem, aby moja pleť bola len zjednotená a niečo i keď málo na nej bolo, použijem sypký minerálny púder od Everyday Minerals, o ktorom bude dnešná recenzia.

Sypký minerálny púder alebo presnejšie makeup od Everyday Minerals som chcela vyskúšať už veľmi dlho. S minerálnym makeupom som už skúsenosti mala- od Mary Kay (recenzia TU) a bola som veľmi spokojná. Teraz som chcela však minerálny makeup s lepším zložením, čo sypký minerálny makeup/ púder od Everyday Minerals bez pochyby má.

Everyday Minerals má na výber tri druhy sypkých makeupov- rozjasňujúci (jojoba base), polo matný (semi matte base) a matný (matte base). Ja som bez rozmýšľania siahla hneď po plne matnom vykončení, keďže mám zmiešanú/ mastnú pleť a v lete extra rozjasnenie naozaj už nepotrebujem.
Všetky výrobky Everyday minerals sú vegánske, netestované na zvieratách, sú bez silikónov, parfumácie a neobsahujú mastenec. Páči sa mi celá filozofia firmy a poznám jej produkty už zopár rokov. Mám vyskúšané ich očné tiene, či lícenky a bronzery na tvár, no paradoxne až doteraz som neskúšala žiaden ich minerálny makeup. Rozhodla som sa až teraz, asi pred mesiacom a pol si jeden zaobstarať.

Pri zvažovaní aký odtieň si vybrať som mala dosť problém, ale pregooglila som rôzne stránky, kde boli zobrazené jednotlivé odtiene a môj výber padol na odtieň 3N Beige. Spočiatku som sa obávala, či nebude tento odtieň pritmavý, ale našťastie mi sadol úplne perfektne. Po rozotretí na chrbáte ruky sa mi tento odtieň zdal byť trochu bledý, ale po nanesení na tvár sa pekne prispôsobil mojej farbe pleti.

Myslím, že na oficiálnej stránke Everyday Minerals sú jednotlivé odtiene celkom reálne zobrazené.
Minerálny makeup sa dá používať na viacero spôsobov. Môže nahradiť tekutý makeup. V prípade, ak nevymeníte tekutý makeup za minerálny, tak kľudne môže poslúžiť aj ako púder na zafixovanie celého makeupu. Tu treba, ale sypký makeup naniesť len v jemnej vrstve, aby pleť nepôsobila neprirodzene. Tretí spôsob, ktorý som ešte neskúšala je primiešať si do obľúbeného krému menšie množstvo sypkého makeupu a vyčarujete si tak sypký púder alebo makeup v krémovej podobe.

Minerálny makeup sa na tvár nanáša kabuki štetcom. Samotná aplikácia sa niekomu nemusí pozdávať a je to asi to jediné, čo väčšinu odrádza od používania minerálnych makeupov lebo môže sa stať, že urobia menší neporiadok. Na druhej strane, ak je minerálny púder v dobre zabezpečenej nádobe, tak nanášanie makeupu je hračka. Toto balenie je šróbovacie, púder je vnútri uzavretý otočným viečkom. Najjednoduchšia aplikácia je naniesť si určité množstvo púdru na veko nádobky, zobrať kabuki štetec a jemným pritlačením sypký makeup naniesť na pleť. Pre niekoho to môže byť nezvyk, zo začiatku sa to ani mne nepozdávalo, ale našla som si ten správny ťah a nanášanie makeupu bez toho, aby sa mi niekde vysypal mi už problém nerobí.

Ak máte radi plné krytie makeupu, ktorý zakryje úplne všetky nedostatky, tak do minerálneho makeupu radšej nechoďte. Minerálny makeup poskytuje ľahké až stredné krytie. Krytie sa dá nanesením viacerých vrstiev budovať, ale mne sa väčšie množstvo naložené na tvári moc nepáči, možno pri rozjasňujúcom vykončení áno, ale pri matnom sa môže stať, že budete vyzerať akoby ste mali na tvári masku. Ja si na moju pleť nanášam len veľmi jemnú vrstvu, ktorou len zjednotím tón pleti. Napriek tomu, že makeup je matný, tak suché miesta na tvári nezvýrazňuje a moju zmiešanú pleť nevysušuje. Na pleti pôsobí veľmi prirodzene a dlho aj vydrží. Matný efekt sa na pleti drží cca. 3 hodiny a potom treba pleť prepudrovať lebo sa začína lesknúť. Tento minerálny makeup používam väčšinou, keď je moja pleť v dobrom stave a netreba čo zakrývať.  Ak uvažujete o minerálnom makeupe, tak vám určite odporúčam vyskúšať tento. Svoj makeup som si kúpila na pinkpanda.sk, kde je sortiment kozmetiky Everyday Minerals naozaj široký. Ak sa bojíte, že vám nesadne odtieň alebo vám takýto makeup nebude vyhovovať dajú sa zakúpiť aj vzorky a s kľudom si ho môžete otestovať.

Používate sypké minerálne makeupy? Aký je váš obľúbený?

9 komentárov:

  1. S touhle značkou nemám žádné zkušenosti, ale minerální makeupy mě lákají už dlouho, budu muset konečně nějaký taky vyzkoušet :)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ak si ešte nemala minerálny makeup, tak určite odporúčam tento, podľa mňa je skvelý!

      Odstrániť
  2. Značku moc neznám, ale vím že jsme s ním pracovali na praxi a byl dobrý :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. EDM je na trhu už niekoľko rokov, no do našich končín sa dostala len nedávno...

      Odstrániť
  3. No ja som skúšala už rôzne, ale tento z minerálnych vyhráva. Vydrží najdlhšie a pôsobí najprirodzenejšie. A je to vlastne aj jediný minerálny mejkap, ktorý som reálne dopoužívala:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som tiež veľmi spokojná, jediné čo by som mu ale vytkla je to, že sa dosť rýchlo míňa, takže si onedlho budem musieť kúpiť nové balenie :)

      Odstrániť
  4. Tuto značku nepoznám, ale púder vyzerá dobre. :)

    Pozývam ťa na moju giveaway:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/08/back-to-school-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Minerálnych púdrov/makeupov som vyskúšala už niekoľko, ale výsledok bol skoro vždy rovnaký - oxidácia. Mám zmiešanú pleť a ako podklad pod minerálny púder (MP) som skúšala všetko - krém, olej, tekutý makeup, gélový krém, pleťové tonikum, nič. Po určitom čase na mne vždy zoxiduje a ja neviem, čo s tým. Naposledy som si kúpila ospevovaný MP od Alverde, pri ktorom k oxidácii dochádza minimálne, čo ma veľmi teší. No práve MP od Everyday Minerals patrí k mojím vytúženým kúskom a určite ho vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som sa s oxidáciou u MP ešte nestretla, ale zasa som ich až tak veľa nevyskúšala. Tento konkrétne tiež neoxiduje a používam pod neho opaľovací krém na tvár, dobré skúsenosti som mala aj s MP od Mary Kay, len ten nemá až také dobré zloženie.Inak dobré minerálne makeupy má vraj Bare Minerals, dúfam že sa raz k tejto značke dostanem a vyskúšam nejaký ich makeup :)

      Odstrániť