nedeľa 1. januára 2017

Obľúbené produkty roku 2016!

Máme tu Nový rok a ja vám všetkým želám všetko dobré, veľa zdravia, šťastia a všetkého čo si prajete, aby sa vám splnilo. Ako to už býva prvý článok v Novom roku býva už tradične zasvätený mojim najobľúbenejším kozmetickým produktom, nebude tomu inak ani teraz. Na tento článok sa vždy teším, lebo si vždy nahromadím kopu obľúbenej kozmetiky na stôl a vytešujem sa, aká som z nej spokojná. Začíname pleťovou kozmetikou, lebo tá má asi najväčšie zastúpenie.

 - vodu z ruží som spomínala na mojom blogu už veľmi veľa. Ja ju používam ako pleťový tonik a to tak, že po umytí tváre si ju nastriekam na pleť. Voda sa do pleti vsiakne a tá je tonizovaná a hydratovaná. Ak máte citlivú alebo podráždenú pleť, tak ružová voda má aj skvelé upokojujúce účinky, Taktiež je vhodná ak už myslíte na anti- age ochranu, ale super slúži aj ako fixátor makeupu, alebo je tiež skvelá len tak počas dňa sa ňou osviežiť hlavne v lete. Ja mám moju vodu z Dr. Feelgood, ktorú dostanete kúpiť na internete.
- rovnako ako o vode z ruží som na blogu ospevovala aj olej marula. Je to skvelý olej ak máte mastnú, či zmiešanú pleť. Používam ho hlavne večer a pleť je na druhý deň ráno krásne hebká a vyživená. O tomto oleji som už dávnejšie písala recenziu TU, vtedy som si ho kupovala na iherb.com, ale vlastne minulý rok som ho objavila v nejakom bio obchodíku.
- dávno som hľadala denný krém, ktorý by bol na prírodnej báze, nemal v sebe silikóny ani nič podobné. Našla som kosatcový hydratačný krém od Weledy. S krémom som veľmi spokojná, je vhodný skôr pre zmiešanú až mastnú pleť. Perfektne sedí pod makeupom, ktorý na ňom drží celý deň. Z tejto kosatcovej rady mám aj nočný krém a už čoskoro bude na toto duo recenzia, v ktorej sa o tejto skvelej dvojke dozviete viac.
 - o očnom kréme s kofeínom od Dulcie tu bolo toho písaného už veľa, ocitol sa aj v minuloročných obľúbených produktoch a teraz opäť. Čo vám poviem, je jednoducho úžasný a keď ste ho ešte neskúšali, tak smelo do toho, budete určite spokojné. Oceňujem, že tento rok sortiment tejto kozmetiky prešiel zmenami obalov a tento očný krémik sa teraz nachádza v praktickom balení s pumpičkou. Dávkovanie je oveľa praktickejšie a hlavne hygienickejšie, v porovnaní s predošlým balením v kovovom tégliku.  

- najmä v lete, ale nie len v lete som používala opaľovací krém na tvár od Eucerin s SPF50. Tento krém má ľahkú konzistenciu, po pleti sa dobre rozotiera, nezanecháva na tvári biely povlak a je super pod makeup. O tomto kréme sa môžte viac dočítať v recenzií TU, ak nenájdem v lete krém, ktorý by ma viac zaujal, tak si ho určite kúpim opäť.
- čistiaci krém s kyselinou salicylovou od Avonu, ktorý používam na čistenie pleti spolu so sonickou kefkou raz alebo dvakrát do týždňa. Čistiaci krém je určený na mastnú pleť, bojuje proti čiernym bodkám a stojí len pár eur. Toto je už moje druhé balenie a dúfam, že ho neprestanú vyrábať.
- Mydlo Carbone s aktívnym uhlím. je tiež super vec na mastnú pleť. Redukuje tvorbu akné a keď už sa nejaká tá vyrážka objaví, tak dosť rýchlo sa zahojí. Čistiace mydlo používam skoro každý deň, v podstate ho striedam s vyššie spomínaným čistiacim krémom ad Avonu. Na mydle sa mi páči to, že pleť vôbec nevysušuje, pekne vonia a dlho vydrží. Viac o ňom si môžte prečítať v samostatnej recenzií TU
- na pery musím spomenúť môj naj balzám na pery- Blistex, ktorý mi pomáha k bezchybnému stavu mojich pier. Mala som ho už v minulosti a kúpila som si ho znova. Nanášam si ho na pery len večer pred spaním a na druhý deň neviem čo sú to suché pery a to ho počas dňa skoro vôbec nepoužívam len večer. Balzám je výborný aj na opary, či popraskané pery, s ktorými si tiež hravo poradí.

- BB krém So Bio Etic- je môj veľký objav roku 2016. Konečne sa mi podarilo nájsť prírodný makeup. Tento BB krém má stredné až vysoké krytie, povedala by som , že jeho vykončenie je polomatné, ale pleť vôbec nevysušuje. Na pleti dlho vydrží a veľkým plusom je jeho super zloženie- žiadne silikóny, parabény, len čisto prírodné zložky. Viac sa dočítate v článku TU.
- spolu s BB krémom veľmi rada používam aj prírodný korektor od Alverde- Cream to powder Concealer, ktorý ma veľmi milo prekvapil. Je krémový a na pleti sa jeho konzistencia zmení na púdrovú. Má veľmi dobré krytie. Hravo prekryje vyrážky, tmavé kruhy pod očami, či iné nedokonalosti na pleti. Pleť nevysušuje, čo je u mňa veľké plus. Niekedy, keď je moja pleť bez väčších nedostatkov, tak tento korektor mi zastúpi aj BB krém. Ak ste ho ešte neskúšali, tak určite tak urobte lebo za pár eur, dostanete naozaj kvalitný korektor s prírodným zložením. Ja si ho určite kúpim opäť.
- keď sme už pri Alverde, tak nesiem zabudnúť na ich lícenku Schimmer Rouge, ktorá sa skladá z troch krásnych odtieňov ružovej. Lícenka pôsobí na pleti pekne, dodá tvári prirodzený vzhľad. Pigmentovaná je priemerne, ale jej intenzita sa dá stupňovať do požadovaného efektu. Obsahuje aj drobné trblietky, ale na pleti ich nie je vidno. Lícenka nie je matná, ale skôr saténová. Na tvári dlho vydrží. Má nádhernú vôňu, ktorá mi líčenie vždy spríjemní.
- objavom roka je aj Brow Definer od Catrice, môj je v odtieni 030 Chocolate Brownie. Tento odtieň sa dokonale hodí k môjmu obočiu. Dobre sa s týmto "perom" pracuje a je dlhotrvácne. Jediná nevýhoda je, že sa rýchlo míňa toto je už moje tretie balenie.
- na pery som si veľmi obľúbila tekutý rúž od Bourjois- Rouge Edition Velvet, ktorý mám v odtieni Dont Pink of it. Veľmi prirodzený odtieň, ktorý na perách vydrží veľmi dlho. Má matný finiš, ale pery vôbec nevysušuje. Ako vyzerá na perách si môžte pozrieť v článku TU.

- Čo sa týka nechtov tak mojimi najobľúbenejšími lakmi na nechty sú samozrejme gellaky od Semilac, najkrajšie odtiene v mojej zbierke sú Frappe, krásna nude farba s ružovým podtónom (viac fotiek TU), ale aj nezvyčajná cyklamenová/ fuchsiová Mardi Gras (viac fotiek TU). Super je aj gellak v mliečnom odtieni- Hardi Milk, ktorý slúži aj na spevnenie nechtu alebo aj na jeho predĺženie. O Hardi Milk som spomínala v článku o postupe na gellak manikúru- článok TU.
- nesmiem zabudnúť ani na skvelého pomocníka od Sally Hansen- Cuticle Remover, s ktorým si ľahko odstránite zhrbnutú kožu v nechtovom okolí. Viac info o tomto produkte nájdete v článku TU

 - z vlasovej kozmetiky tu mám len jedného adepta na obľúbený produkt roka a tým je olejček na vlasy od Jessicurl. Je to vlasový olej, ktorý obsahuje mix jojobového, kokosového a avokádového oleja. Olejček krásne vonia, má skvelé zloženie a na suché končeky vlasov je tento produkt ako stvorený. Vlasy sú krásne hebké, lesknú sa a celkovo pôsobia zdravým dojmom. 

Aké sú vaše obľúbené produkty minulého roku? Zhodneme sa v niečom?

7 komentárov:

  1. Něco od Dulcie bych ráda vyzkoušela. :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite vyskúšaj, kvalitná a zároveň prírodná kozmetika zo Slovenska :)

      Odstrániť
  2. Alverde produkty začínaju amť celkom dobré vecičky chystám sa aj ja si enjaké pokupiť :)))

    Tammybeaty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dekoratívna kozmetika ma celkom prekvapila, mám par vecí a zatiaľ som so všetkým spokojná :)

      Odstrániť
  3. Pozeram, ze viacero produktov mame spolocnych. Weleda, SO´BIO etic, ružová voda, EUCERIN, BOURJOIS. Posledne dva som si zaobstarala podla Tvojej recenzie a urobila som dobre :-)
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma teší, som rada, keď niekomu niečo sadne z môjho odporúčania :)

      Odstrániť
  4. Kosatcový krém aj očný od Dulcie mám rada. Kupujem si ich dookola lebo sú proste úžasné. A tá Dulcia vonia krásne po káve.

    OdpovedaťOdstrániť