štvrtok 8. marca 2018

Obľúbená prírodná dekoratívna kozmetika od Alverde!

Kozmetiku Alverde dostupnú v DM drogérií vám asi predstavovať nemusím. Od Alverde som toho poskúšala naozaj veľa, či už z pleťovej, telovej alebo aj vlasovej kozmetiky. No spokojná som bola len s pár produktami, naopak najviac mojej pleti zapasovala ich dekoratívna kozmetika, ktorú som si veľmi obľúbila. Nevyskúšala som od nich všetko, ale mám obľúbených niekoľko produktov, s ktorými sa dá vytvoriť jednoduché denné líčenie na prírodnej báze, keďže je to Alverde. Ak ste teda fanúšikom prírodnej dekoratívnej kozmetiky a nechcete siahnuť hlboko do peňaženky určite vyskúšajte nasledovné produkty, ktoré mojej pleti vyhovujú.


Na líčka používam túto skvelú trio lícenku (už ju mám takmer minutú), ktorá má krásny ružový odtieň, ktorý je veľmi prirodzený. Lícenka sa štetcom ľahko nanáša aj intenzita odtieňa sa dá pekne budovať. Obsahuje jemné trblietky, ktoré však na pleti nie sú viditeľné. Lícenku som si kúpila minulý rok na jar a odvtedy ju používam takmer každý deň, ako môžte na fotke vidieť je takmer minutá a onedlho budem kupovať novú. Lícenka má navyše príjemnú sladkú vôňu. Zloženie je rastlinné obsahuje výťažky z macadamie, ricinový olej, či kaolín... No obsahuje mastenec, takže ak sa tejto zložke vyhýbate, tak radšej siahnite napr. po tejto ďalšej peknej lícenke v odtieni č. 10 Peachy Bronze. Na balení sa síce píše, že je to rozjasňovač, ale pre mňa je na rozjasňovač moc farebný a preto ho používam skôr na líčka. Tento odtieň je naopak skôr jemnej broskyňovej farby. V lete si ho viem predstaviť aj ako bronzer lebo určite pekne podčiarkne opálenú pleť. Obe lícenky na pleti dlho vydržia, takmer celý pracovný deň.

S prírodnými mejkapmi je to ťažké. Vyskúšala som ich už zopár a našla som aj také ktoré mi sadli (o niektorých som písala aj recenzie). Od Alverde som mala dva mejkapy. Prvý, ktorý som kupovala putoval hneď po prvom použití do koša a druhý, ktorý som si kúpila začiatkom tohto roka si neviem vynachváliť a stal sa jedným z mojich obľúbených prírodných mejkapov. Mejkap s pipetkou- Serum Foundation, má veľmi ľahkú konzistenciu doslova ako sérum. Na jeho zapracovanie do pleti používam kabuki štetec, s ktorým to ide veľmi ľahko. Mejkap má celkom slušné krytie, zakryje nedostatky ako napr. menšie akné, no napriek tomu nevytvorí na pleti masku. Na pleti vyzerá veľmi prirodzene a počas dňa sa takmer vôbec nezmení, lebo vydrží na nej úplne celý deň. Nežmolkuje sa, nezvýrazňuje suché miesta, netvorí mapy, neoxiduje ani nič podobné. Moja pleť je zmiešaná, takže cca. po 5 hodinách sa moja T zóna začína lesknúť, ale to sa deje pri všetkých mejkapoch, takže dobrý púder mám vždy po ruke a pleť je rovnaká ako ráno po nanesení mejkapu. Mejkap sa nachádza v sklenom flakóniku a pipetka v ňom mi inak vôbec nefunguje. Obsahuje jojobový olej, broskyňový extrakt, ale aj vitamín E. Jeho cena je niečo cez 5 eur. Myslím, že sa predáva v troch odtieňoch, ja mám ten najsvetlejší 01 Porcelain, ktorý mi teraz na zimu perfektne sadol. Ak hľadáte prírodný mejkap bez silikónov za super cenu, tak tento odporúčam všetkými desiatimi, naozaj skvelý produkt.

U Alverde som objavila aj skvelé korektory. Prvý z nich je vysúvací Coverstick v odtieni 01 Naturelle. Tento mám len iba mesiac, no používam ho takmer každý deň. Je trochu tuhší, ale prstom sa dá pekne rozmazať. Prekryje menšie nedostatky a vydrží skoro celý deň. Odtieň je na moju pleť ideálny úplne svetlý. Stále skvelý, ale o čosi menej mám radšej korektor, ktorý je konzistenciou viac krémovejší a neprekryje nedokonalosti, tak dobre ako Coverstick. Používam ho teda, keď toho na zakrývanie nie je na mojej pleti až tak veľa. Balenie je trochu nehygienické lebo musíte ísť do neho prstom alebo štetcom.

Pri pleti ešte ostaneme. Ako bronzer som si veľmi obľúbila klasický kompaktný púder na tvár v tmavšom odtieni- č. 050 Terra. Tento púder je vhodný skôr pre tie, ktoré majú tmavší tón pleti, no mne keďže som teraz dosť svetlá vyhovuje skôr ako bronzer. Mojej pleti teraz v zime dodá trochu života, no naopak keď som v lete opálená ho ako bronzer moc nepoužívam, lebo potom ho na mne nie je vidieť.


Nemôžem zabudnúť ani na jeden z mojich obľúbených produktov od Alverde a to je krémový rozjasňovač. Dlho som okolo neho chodila a skúšala si ho na ruku, až som si ho nakoniec kúpila. Textúra je veľmi príjemná- krémová. Na pleť sa super aplikuje a pleti dodáva zdravý a veľmi prirodzený efekt, nakoľko neobsahuje žiadne trblietky. Má studený odtieň, presne taký ako som dlho hľadala, lebo rozjasňovačov so zlatistými odleskami mám doma niekoľko a tento je narozdiel od nich úplne iný.

Dostávame sa do finále a tu spomeniem jeden produkt na pery- farebný balzám .
Páči sa mi, že pery jemne zafarbí do ružova a nevysušuje ich, keďže je to balzám. Môžem si ho na pery naniesť hocikedy a nepotrebujem k tomu žiadne zrkadielko.V ponuke sú tri odtiene tohto balzámu a ten môj má jednoduchý názov- Raspberry.

Máte aj vy nejaké obľúbené kúsky z Alverde dekoratívky?

2 komentáre:

  1. Já dekorativní kosmetiku od Alverde vůbec nezkoušela ani pečující.
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dekoratívku som od Alverde ešte neskúšala ale tieto produkty vyzerajú fajn.


    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť