Ahojte dievčatá,
máme tu konečne víkend a ja mám pre Vás malú inšpiráciu, ak sa chystáte niečo dobré upiecť. Mám pre Vás super receptík na veľmi dobrú, chutnú gaštanovú tortu. Je neskutočne ľahká, svieža, do torty nejde múka ani pridaný cukor. Tak nech sa páči tu je recept.
Ingrediencie:
Korpus:
8 vajec
2ks gaštanové pyré (1kus má 250g)
Plnka:
2šľahačky v prášku
3dcl mlieka
1 gaštanové pyré
+ 1dcl rumu, kyslý džem a ozdoby (napr. čokoládové hobliny)
Postup:
Korpus:
Oddelíme si žĺtky od bielok. Žĺtky si minútku predšľaháme, potom pridáme 2ks rozmrazeného gaštanového pýre. Šľaháme pokým nám vznikne tuhý, nadýchaný krém. Ďalej si vyšľaháme z 8 bielkov tuhý sneh. Následne pridávame sneh do žĺtkovo- gaštanovej masy. Doporučujem jemno primiešavať. Túto masu vylejeme do formy vymastenej maslom. Vložíme do rúry na 45 minút, rúra je vyhriata na 180 stupňov. Upečený korpus nacháme asi pol hodinu vychladnúť, potom ho prerežeme na polovicu. Spodnú časť korpusu pokropíme rumom, ďalej naň natrieme džem, najlepšie taký kyslastý (ríbezľový, višňový alebo malinový).
Plnka:
Mlieko a šľahačky vyšľaháme do polo tuha (je to asi pol minutky), ďalej pridáme rozmrvené gaštanové pyré a šľaháme aspoň 3 minúty. Polovicu tohto krému natrieme na na korpus natretý džemom, na to priložíme druhú polovicu korpusu a natrieme druhou polovicou plnky. Nakoniec tortu ozdobíme, ja som tortu ozdobila čokoládovými hoblinami a vlašskými orechami, ale kľudne môžte aj nejakým ovocím napr. malinami. Takto tortu necháme minimálne 3 hodiny vychladnúť v chladničke a môžme podávať.
Určite vyskúšajte, príprava je veľmi jednoduchá a výsledok stojí naozaj za to, mňam!
Nezabudnite sa zapojiť do práve prebiehajúcej Giveaway , o balíček plný kozmetiky :)
Mňam! určitě vyzkouším! :)
OdpovedaťOdstrániťJe fakt super odporúčam :)
OdstrániťTúto tortu robieva moja mamina, zbožňujem ju! :) V pôvodnom recepte džem nebol, ale ona ho tiež dáva, nie je to suché a aj chuťovo lepšie. Hneď by som si dala :)
OdpovedaťOdstrániťJa mám tento recept od mamky a ona ho má z nejakej relácie o varení :) Inak aj s čerstvým ovocím by bola torta určite výborná :)
OdstrániťAko tak pozerám na finálnu verziu, hned sa idem pustiť do pečenia :D :)
OdpovedaťOdstrániťSuper nápad :)
My sme ju už spapali, ale určite by som si ešte dala kúsok :)
Odstrániťmnam ja zboznujem vsetko gastanove!
OdpovedaťOdstrániťPozyvam na Sally Hansen a Oriflame letnu giveaway, tu:http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/06/letne-rozdavanie.html
Diky za pozvanie :)
Odstrániťčo je to to gaštanove pyre? ešte som take nič nikdy nejedla:)
OdpovedaťOdstrániťniečo podobné ako keď sa robi zemiakové pyré, len namiesto zemiakov tam idú jedlé gaštany, cukor, trochu rumu a mlieko :)
Odstrániť