sobota, 3. mája 2014

RAW Makový koláč

Dnes sa chcem s vami podeliť o super, zdravý a hlavne rýchly recept na makový koláč. Je to môj prvý pokus o raw koláč a určite nie posledný.
Po Veľkej noci a veľkom prejedaní sa rôznych sladkých koláčov a zákuskov som si povedala, že si dám dúfam, že riadnu pauzu od sladkého. Tento koláčik je síce sladký, ale cukor tam nejde, tak môžem s kľudom spávať, lebo cukru sa chcem vyhýbať. Dúfam, že sa vám zapáči a vyskúšate ho.

Ingrediencie:

Korpus:
200g mandlí a 50g vlašských orechov, namočených na 8 hodín
60g sušených ďatlí a 60g sušených sliviek
štipka morskej soli

Plnka:
250 g maku
4 až 5 polievkových lyžíc medu alebo agáve sirupu
4 až 5 jabĺk
šťava z 1/2 citrónu

Postup:
Z orechov, ďatlí, sliviek a soli vymixujeme lepkavú hmotu, ktorú utľapkáme do tortovej formy. Hmota by mala byť jemná, mne sa to moc nepodarilo lebo nemám silný mixér, tak mi tam ostali aj kúsky orechov, ale to vôbec neprekáža. Dáme do chladničky a zatiaľ si pripravíme plnku, tak že romixujeme mak, nastrúhané jablká aj so šťavou, med a šťavu z citróna. Nakoniec plnku rovnomerne rozotrieme na korpus. Všetko dáme stuhnúť minimálne na hodinu do chladničky. Môžme posypať nastrúhaným kokosom a podávať.






2 komentáre:

  1. vyzera uzasne!)

    pozyvam na giveaway o vlasovy balicek, tu: http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/05/kallos-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť