štvrtok 26. júna 2014

Deodoranty bez alumínia

Ahojte kočky,
dnes to bude článok s aktuálnou témou, keďže máme leto a vtedy sa trošku viac potíme ako inokedy (dnes to síce na leto nevyzerá:). Zameriam sa preto na deodoranty. Koľké z Vás už počuli o škodlivosti alumínia-hliníka v deodorante? Ja som sa o tom dozvedela pred pár rokmi, keď mi raz niekto o tejto téme poslal mail. Na internete nájdete množstvo článkov, ktoré sa touto témou zaoberajú. Účinky hliníka ako toxického kovu sa môžu prejaviť v centrálnom nervovom systéme. Hliník v niektorých prípadoch nadmerného množstva v tele môže mať spojitosť s Alzheimerovou chorobou, taktiež sa obsiahnutý hliník napr. aj v deodorante dáva do súvisu s rakovinou prsníka alebo uzlín. Ja som sa tej rakoviny zľakla asi najviac, no a hneď moja Rexona poputovala do koša. Už je to pár rokov, čo používam deodoranty výhradne bez hliníka. Mám dva veľmi obľúbené, ktoré kupujem stále, no a jeden, ktorý som prvý raz vyskúšala len nedávno. 


Začnem tým, ktorý som začala používať ako prvý. 
Je to tuhý Aloe Vera- Ever Shield deodorant od americkej značky Forever Living. Je to veľmi jemný deodorant s príjemnou sviežou vôňou. Deodorant poskytuje celodennú ochranu proti telesnému pachu. Musím ešte spomenúť, že ja s potením až také problémy nemám, neviem ako by teda dokázal zabojovať u nadmerne sa potiacich ľudí. Ja si ho dávam vždy ráno, no a cez deň ak je moc teplo a sa trocha zapotím, tak cítim príjemnú vôňu tohto deodorantu ako sa postupne uvoľňuje, až tak, že večer pred sprchovaním ho stále cítim. Nezanecháva na pokožke žiaden lepivý pocit a  veľmi rýchlo sa vstrebe, tiež nezanecháva žiadne škvrny na tele ani na oblečení. Deodorant má 92g, no a ja keď som si ho prvýkrát kúpila, tak mi vydržal skoro dva roky, toto leto som si ho kúpila znova. Ja som svoj obednávala cez internet a  ceny sa pohybujú okolo 8 eur. Takže, ak chcete ozaj kvalitný deodorant bez hliníka, tak určite odporúčam tento. 





Ďalší deodorant, ktorý tiež veľmi rada používam je od Seba Med. Výhoda oproti tomu predchádzajúcemu deodorantu je, že je ľahšie dostupný, zoženiete ho v  DM drogérií alebo v lekárni a je asi o polovicu lacnejší. Tento taktiež bezalumíniový deodorant neutralizuje telesný pach a je obzvlášť vhodný pre citlivú pokožku podpazušia aj po depilácií. Deodorant dostanete kúpiť v dvoch verziách- Frisch a Sensitive, ktorý mám aj ja. Oba sú v guličke, po nanesení rýchlo zaschnú a nezanechávajú žiadne nepekné škvrny, či už na tele alebo na oblečení. Čo sa týka vône, tak Sensitive verzia je veľmi ľahká a príjemná, no a Frisch deodorant má vôňu sviežu. Tento deodorant neobsahuje konzervačné látky a neupcháva póry, takže Vaše telo môže voľne dýchať.Tak ako aj u vyššie spomínaného deodorantu, tak aj pri tomto sa vôňa postupne uvoľňuje, či už pri pohybe alebo pri väčšom teple. Pokiaľ chcete dobrý bezalumíniový deodorant za rozumnú cenu, tak Vám odporúčam tento.


No a do tretice deodorant, ktorý som si kúpila nedávno je od Alverde. Tento deodorant je pre mňa veľkým sklamaním. Je to taktiež ako Seba Med deodorant v guličke, no zatiaľ čo u ostatných dvoch deodorantoch som si všimla ich účinok, u tohto z Alverde to povedať nemôžem. Mám verziu Sensitiv, takže vôňa je celkom príjemná. Po nanesení zanecháva nepekné biele fľaky na pokožke a tiež aj na oblečení, po zaschnutí mám v podpazuší nepríjemný lepivý pocit a tiež sa nedá hovoriť ani o účinnej ochrane proti telesnému pachu. Použila som ho len párkrát, ale asi poputuje do koša. Je to škoda bol by to celkom dobrý deodorant- obsahuje výťažok z ryže a aloe vera a cena bola tiež veľmi prijateľná. V ponuke sú ešte viaceré verzie, tak možno len táto moja sa im nepodarila.



Takéto niečo zanecháva v podpazuší, čo spôsobuje potom lepivý pocit


Ako ste na tom Vy s deodorantmi? Používate tiež tie bez alumínia? Ak áno aké?


Nezabudnite sa zapojiť do práve prebiehajúcej Giveaway , o balíček plný kozmetiky :)








13 komentárov:

  1. Ja som závislá na Rexone Maximum Protection už rok, ale asi by som s ňou už mala prestať a radšej sa dala na takéto produkty. Dosť ma prekvapilo, že ti ten prvý vydržal dva roky waau:) ja sale asi vyskúšam ten druhy, keď ho nájdem v dmkuu:)

    Veľmi pekný článok.:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, no ja som tiež používala rada Rexonu, ale som ju odstavila, teraz som spokojná s Aloe a Seba Med :)

      Odstrániť
  2. Veľmi pekný článok :)
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja pouzivam klasicku niveu sprej, ale celkom ma zaujal ten seba med, asi ho pojdem omrknut

    OdpovedaťOdstrániť
  4. dakujem za typy fakt som minule obzerala dedodoranty bez aluminia a tažko sa take hladaju teraz aspoň už budem vedieť:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je ich málo, ale určite nájdeš aj iné ako ja odporúčam, možno aj v lekárni majú celkom fajn výber :)

      Odstrániť
  5. Vypadají moc hezky :)

    PS: Moc ráda bych tě pozvala na svojí první GIVEAWAY!:)
    http://lovies47.blogspot.cz/2014/06/giveaway-01.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Děkuji za tipy, já momentálně používám ty co hliník obsahují. Když to tak shrneme, škodliviny jsou všude kolem nás ..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to máš pravdu, ale ak sa dá tak trošku tým škodlivinám predchádzať môžme...

      Odstrániť
  7. ja si rano bez Aloe vera deodorant uz ani neviem predstavit, krasne vonia, city pory a nelepi sa a vydrzi naozaj cely den... a dalsim plus je, ze je 2x vacsi ako ine deodoranty. NAJ deodorant aky moze existovat

    Ak si ho chcete niektora objednat, napiste mi :)

    OdpovedaťOdstrániť