piatok 13. júna 2014

Top 5 líceniek

Pekný deň všetkým,
rozmýšľala som o čom by bol dnešný článok. Napadlo ma, že niečo s makeupom alebo líčením, premýšľala som tak, že bez čoho by som si už asi nedokázala predstaviť moje líčenie. Tých vecí nie je až tak veľa :) Bola by to asi riasenka, makeup/ BB krém a farba na líčka- to je vec, ktorá celkový makeup rozžiari a dodá šťavu unavenej tvári. Je to ozaj produkt hodný Oskara :) Paradoxne, keď tak zalovím v mojej pamäti, tak asi 10 rokov dozadu, som farbu na líčka alebo ak chcete lícenku vôbec nepoužívala, asi som ani nevedela, čo to je :) Skôr som sa sústredila, na to aby som mala pekne namaľované oči, ako mať peknú pleť. Našťastie doba sa mení a ja som vďaka youtubu a blogom spoznala ako svoje líčenie oživiť. Vo svojej zbierke patrí lícenkam druhé miesto, čo sa týka ich počtu, prvé miesto patrí očným tieňom :) Niekedy sa už fakt musím krotiť, aby som nekúpila nový kúsok, väčšinou si už len premyslím, či náhodou podobnú len inej značky nevlastním. Čo sa týka farieb, tak prevládajú u mňa ružové a broskyňové odtiene, s jemným šimerom alebo matné.Vybrala som 5 mojich najobľúbenejších kúskov, ktoré veľmi často striedam. Niektoré mám už pár rokov, alebo dokonca aj druhé balenie v jednom prípade. Tak sa poďte kuknúť :)


 Začnem tými, ktoré mám najdlhšie. Obidve lícenky mám už nejaký ten dlhší čas a ich kúpou som sa nechala ovplyvniť jednom anglickou blogerkou Laurou, ktorá pred niekoľkými rokmi natáčala aj videá na youtube, teraz už má len veľmi obľúbený fashion blog (možno poznáte buynowbloglater.com). Ona vtedy vo svojich videách dosť často ospevovala lícenku od Mac v odtieni Well Dressed. Toľko o nej hovorila, že som si ju nakoniec musela kúpiť, v tom čase som žila v Anglicku, tak dostať Mac kozmetiku nebol problém. Čo Vám o nej poviem, je to krásna, jemná studená ružová farba so satinovým vykončením. Lícenka nie je veľmi pigmentovaná, preto s ňou treba pracovať, mne to ale vyhovuje, lebo stačí mi ju naniesť dva razy štetcom na tvár, ktorá potom získa krásny ružový nádych. Podľa mňa takáto farba je ideálna pre tie dievčatá, ktoré sa boja ísť do výraznejších odtieňov, lebo touto ružovkastou nič nepokazia a stále budú pôsobiť prirodzene.


 Tá druhá lícenka, o ktorej Laura hovorila/ písala bola od Maybelline z ich rady Mineral, neviem či sa ešte táto minerálna rada vyrába, ale v našich drogériách som ju už dlho nevidela. Takže je to minerálna lícenka v odtieni Quartz Peach, čiže krásna broskyňová farba. Dodáva pleti veľmi zdravý nádych, obsahuje veľmi jemné trblietky, ktoré na tvári vôbec nie je vidno. Myslím, že tento odtieň je ideálny na leto, preto ju používam väčšinou len v lete. Minerálne lícenky, alebo aj tiene mám veľmi rada, pretože neobsahujú moc chémie a naozaj stačí naniesť veľmi málo, takže aj dosť dlho vydržia- konkrétne toto balenie už mám asi 6-7 rokov a je tam toho ešte asi polovica.



Ďalšou favoritkou je u mňa lícenka od Bourjois v odtieni Rose Dor. Toto je moje už druhé balenie tejto krásne voňavej farbičky. Pamätám si, keď si ju prvýkrát kúpila sestra, tak sa mi zapáčila, že som jej ju stále brala, až mi ju nechala :) Je to sýto ružová farba so zlatými trblietkami. Pigmentácia tejto lícenky, tiež nie je silná, preto má aj veľa odporcov, ale ja mám práve slabú pigmentáciu na lícenkách rada, nikdy s ňou nepresadíte a môžte s takýmito produktami pracovať do želaného efektu. To, že krásne vonia som už spomínala, pripomína mi drahé francúzske parfumy.


Ako štvrtá lícenka je od Mary Kay v odtieni Shy Blush. Je to tiež minerálna lícenka, no nie je sypká ako tá z Maybelline. Tento odtieň by som porovnala do lícenky z Bourjois Rose Dor, čo bude asi tiež zlatými trblietkami/ shimerom, ktoré obsahujú. No tento odtieň je skôr taký koralový alebo broskyňovo ružový niečo v tom zmysle...Napigmentovaný je veľmi dobre, asi zatiaľ najviac v porovnaní s lícenkami vyššie spomenutými. 



No a posledná obľúbená farba na líčka je od Flormar  v odtieni P115. Túto lícenku som zasa objavila vďaka jednej mojej obľúbenej poľskej blogerke, pred asi 2-3 rokmi. Na začiatku bolo toto duo- lícenka a bronzer v bielom balení, ktoré poputovalo mojej sestre, no a pred časom, keď som sa rozhodla si tento pekný odtieň lícenky znova kúpiť, tak balenie zmenili na ružové. Čo sa týka lícenky, tak má krásnu, jasnú a dosť výraznú broskyňovú farbu, má perleťové vykončenie. Lícenka je veľmi silno napigmentovaná, tak naozaj stačí len troška dať na štetec a efekt na líčkach je krásny, šťavnatý super na leto. Bronzer používam skôr cez zimné obdobie, keď nie som moc opálená, lebo hnedý odtieň nie je až taký silný, myslím že je to ideálna voľba pre blondínky alebo pre dievčatá s veľmi svetlou pleťou, obsahuje malé zlatisté trblietky, ktoré na pleti nie sú vidieť.



Ak sa Vám toto duo lícenky a bronzera zapáčilo, tak troška prezradím, že onedlho, chystám pre Vás tu na blogu Giveaway, kde okrem iného bude možnosť vyhrať aj toto pekné duo, tak určite sledujte, kedy GA spustím a nezabudnite sa zapojiť :)

Tak to je moja obľúbená päťka farieb na líčka ( čo je vlastne spisovne lícenka alebo farba na líčka?), spoznali ste u mňa aj Vy tú svoju?  Aká je Vaša obľúbená farba? Máte ich viac alebo Vám stačí jeden pekný odtieň.


6 komentárov:

  1. Prišlo leto a mne sa do líceniek akosi nechce. Mám Coral od Sleek-u, tú si občas nakombinujem, ale posledné dva týždne používam len bronzer z Pupy.
    Čo som si však uvedomila, napriek tomu, že som v zime bledučká a blondína, nemám ani jednu studenú slabo ružovú lícenku. Skôr výraznejšie farby, všetko silno pigmentované

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O licenkach od Sleek uz dlhsie premyslam, no uvidime ci sa nakoniec rozhodnem si nejaku kupit :) a bronzer z Pupy mam aj ja je super :)

      Odstrániť
  2. mne práveže pripadá, že všetci ospevujú pigmentáciu líceniek Bourjois a zrovna tento odtieň mám aj ja, síce ho moc nepoužívam, ale pigmentácia mi pripadá šlušná, inak ich mám doma viac, no väčšinou končím pri ružovej od Clarins, je jemnučká a stačí aj malé množstvo+ oceňujem, že mi nezvýrazňuje zbytočne nerovnosti..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. po Clarins lícenkách som už dávnejšie pokukovala, snáď si niekedy urobím nejakou peknou radosť :)

      Odstrániť
  3. Hmmm, M.A.C. i Mary Kay bych si nechala líbit.. :3 Jinak má nejoblíbenější je od Inglot a pak zatím jen vzorečky Everyday Minerals. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. z Inglotu este licenku nemam, z Everyday Minerals mam 5 kuskov, su fajn ale moc ich nepouzivam :)

      Odstrániť