utorok 16. septembra 2014

6 krokov k pekným vlasovým končekom

Ahojte,
ak patríte medzi tie, ktoré máte suché, či rozštiepané končeky, tak budem dúfať, že tento článok Vám príde vhod. Už od nepamäti sú vlasy snáď najkrajšou korunkou krásy každej ženy. Preto by sme im mali venovať pozornosť, patrične sa o ne starať, aby boli krásne a každý nám ich závidel.


Problém suchých a rozštiepených končekov, trápi snáď každú druhú dievčinu, ktorá má dlhé vlasy alebo sa snaží o to, aby jej vlasy narástli do vysnívanej dĺžky. Môj sen bol vždy mať vlasy po pás, ešte nikdy sa mi to síce nepodarilo, možno na základnej škole mi chýbalo pár centimetrov na to aby som ich mala po pás. Nedávno, to vyzeralo so mnou, že to vydržím a počkám kým mi vlasy dorastú do vysnívanej dĺžky, no ale nepodarilo sa a musela som ísť ku kaderníčke, paradoxne nie z toho dôvodu, že by som mala zničené konce, ale z toho dôvodu, že z takých dlhých vlasov som už mala nervy a jednoducho som to už nevydržala. Moje vlasy (pred návštevou kaderníčky) som Vám ukazovala v článku o šampónoch a kodicionéroch Ultra Doux TU, už tam som spomínala, že sa chystám ku kaderníčke. Tá mi vlasy trocha skrátila a oživila mi ich melírom. Pýtala som sa jej ako odborníčky, že či mám končeky suché a poničené, lebo mne sa zdali byť ok. Povedala, že na to ako dlho som nebola strihaná (skoro rok a pol), sú moje končeky relatívne v poriadku a neboli také zničené.
Určite to bude spôsobené tým, ako sa o svoje vlasy starám. Preto Vám chcem v tomto článku dať 6 typov, ako mať pekné dlhé vlasy, ktoré nebudú suché, ale práve naopak pekné hebké po celej svojej dĺžke. 

1. Krok
Olejové zábaly
 

Verte mi, nie je nič lepšie pre suché a poškodené vlasy ako sú olejové zábaly. Je to najlepšia a najrýchlejšia pomoc pre suché vlasy, aby vyzerali zdravo, boli lesklé a hebké. Na trhu máme množstvo olejov z rôznych rastlín, ktoré sú určené extra pre vlasy. Ja mám doma jeden taký z indických byliniek od firmy Khadi. Veľmi rada používam a na vlasy je určite výborný olivový olej, z ktorého si robím domáce zábaly spolu so žĺtkom, medom a citrónom. Kokosový, mandľový, jojobový  olej je taktiež veľmi dobrý na suché vlasy. Olejové zábaly, je potrebné vykonávať pravidelne aspom raz za dva-tri týždne s dobou pôsobenia minimálne pol hodinu.

2. Krok
Správny hrebeň/ kefa na vlasy


V mojom prípade je to slávna kefa na vlasy Tangle Teezer, o ktorej som už písala recenziu TU, takže len zhrniem, že podľa mňa určite záleží na tom, čím a ako češete svoje vlasy. Ja určite vidím a cítim rozdiel, keď si vlasy prečešem obyčajným hrebeňom, ktorý mi zakundolené vlasy poriadne ani nerozčeše, ale len vytrhá, vlas tým veľmi trpí, napína sa, láme a poškodzuje sa. S Tangle Teezer nič také nehrozí, vlasy rozčeše šetrnne s minimálnou stratou vlasu.

3. Krok
Pravidelné podstrihávanie končekov


Je ďalší dôležitý bod, ktorý som ja trošku zanedbala, ale ako som už vyššie spomínala neboli v zlom stave. Tohto kroku sa určite boja dievčatá, ktoré si nechávajú narásť dlhé vlasy, ktoré im pomaly rastú. Ja som sa na jednom fóre dočítala, že práve pravidelné podstrihávanie končekov podporuje rast vlasov. Pretože potom nemusí dať vlas všetku energiu do poškodeného vlasu so suchým a rozštiepeným koncom a tak sú vlasy krajšie a rýchlejšie rastú. Vlas by sa mal podstrihávať tak raz za dva mesiace 1-2cm, čo nie je tak veľa. Voľakedy som v tomto bola dôslednejšia a dávala som sa pravidelne podstrihávať a spozorovala som, že vlasy mi rýchlejšie rastú, mne síce aj tak rýchlo rastú, ale určite boli tie vlasy krajšie a pružnejšie. 
 
4. Krok
Zabezpečenie/ ochrana vlasu


Bez tohto kroku si, už neviem predstaviť moju celkovú úpravu. Jedná sa hlavne o používanie rôznych prípravkov, ktoré sa neoplachujú a tak chránia naše vlasy pred poškodením. Môžu to byť prípravky na báze silikónov alebo rôznych olejov, ktoré sa vtierajú do vlhkých, či suchých vlasov, ktoré sú potom krásne lesklé, hebké a vyživené. Treba však dávať pozor, aby ste to s dávkovaním týchto prípravkov neprehnali, lebo inak by mohli byť vlasy mastné a zaťažené.

5. Krok
Minimálne používanie fénu, žehličky, kulmy a všetkého, čo naše vlasy môže vysušiť až spáliť


O tom, že tieto vlasové "pomôcky" vlasy len ničia vieme asi všetky, pravda. Ideálne by bolo ich nepoužívať vôbec, no ale vždy sa nám vyskytne príležitosť, že musíme pekne vyzerať a mať vlasy typ-top, vtedy radím, aby ste vlasy chránili prípravkami na to určenými, ktoré chránia vlas pred tepelnou úpravou. Pokiaľ nemáte čas na to, aby Vaše vlasy uschli len tak voľne, tak ja to robím tak, že použijem na ich vysušenie studený vzduch. Našťastie ja fén používam veľmi zriedka, ozaj len keď sa vyskytne nejaká príležitosť, ktorá má núti ho použiť, inak si nechávam vlasy vysušiť voľne.

6. Krok
Používanie šampónov a kondicionérov na suché vlasy

Sa mi tiež vyplatilo, o svojich momentálne obľúbených som už tiež písala TU. Šampón spolu s kondicionérom vlasy hydratujú a chránia ich pred vysúšaním. Ja už od nepamäti používam výhradne len šampóny a kondicionéry určené na suché vlasy alebo také so sklonom k štiepeniu a verte mi určite to pomáha, stačí si v obchode nájsť značku, ktorá Vám bude vyhovovať.

Ak ste sa článok prečítali až do konca, budem rada ak mi napíšte aké sú Vaše spôsoby na udržanie si zdravých pekných vlasov bez suchých a rozštiepených končekov? 

Nezabudnite sa zapojiť do práve prebiehajúcej GIVEAWAY!!

12 komentárov:

  1. Dakujem za tipy, nikdy mi nenapadlo použiť šampón práve na suché vlasy, používam na normálne a asi aj v tom je problém :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neni zač :) možno v tom šampóne bude problém, tak skús vymeniť a verím, že to pomôže...

      Odstrániť
  2. Fakt skvelý článok a oceňujem, že si hneď začala s olejovými zábalmi :) Ja si vlasy fénujem každý druhý až tretí deň, aj keď viem, že by som nemala.. ale vďaka zábalu z kokosového oleja sa im stále perfektne darí (klop,klop,klop):)))

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem!! Ja si starostlivosť o vlasy bez olejov už ani neviem predstaviť, myslím si že je to dosť dôležitý krok aj čo sa prevencie rozštiepených končekov týka, keďže píšeš že si často fénuješ vlasy...

      Odstrániť
  3. Tak ja si robím zábal s kokosovým olejom, a pôsobí mi to celú noc no robím si ho len tak raz za mesiac. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som skúšala tiež nechať zábal pár razy pôsobiť na vlasoch aj počas spánku, vlasy boli krásne lesklé, len je to dosť obmedzujúce pre mňa ráno zmývať vlasy a nechať ich len tak uschnúť, ale keď mám nasledujúci deň úplne voľno a nikam nejdem tak prečo nie:)

      Odstrániť
  4. Ja si robím zábal s kokosovým olejom . Vždy keď mám voľný deň a viem že sa nikam nechytám ráno si dám na vlasy kokosový olej a mám ho na hlave aj celý deň a následne zmyjem . A momentálne na svoje vlasy používam šampón od značky SYX ktorý som kúpila v Marionnaud .

    Dovolila som si Ťa nominovať do Liebster Award TAG-u , verím že sa zapojíš . Budem rada . :-)
    www.bar-bor-ka.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kokosový olej mám aj ja veľmi rada, dosť často ho používam, kvôli jeho účinkom, ale aj jeho krásnej vôni :)
      Ďakujem za nomináciu, snáď si nájdem na Tag čas :)

      Odstrániť
  5. Skvělý článek, takhle pěkně pohromadě to máš hezky napsaný :). TT mám taky, je fajn. Na konečky používám masky - např. teď MilkandHoney z Oriflamu, kokosový olej nebo olej od Matrix a jsou to super výrobky :)
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ahoj! davaj si na tuto dámu pozor : http://www.sisa-constance.blogspot.sk/ spopírovala tvoj článok a aj moje články prosim odpovedzz :)

    OdpovedaťOdstrániť