utorok 24. februára 2015

Fixačný sprej na makeup od Avonu

Ahojte,
dnešná recenzia bude venovaná šikovnej pomôcke, ktorá nám predĺži životnosť nášho makeupu. Fixačný sprej na makeup od Avonu som dostala na Vianoce. Priznám sa, že som nebola darčekom nejak extra potešená, lebo ja osobne moc nepoužívam podobné prípravky. Mám doma jednu bázu pod makeup, ale tú používam len na nejakú špeciálnu príležitosť, čo je u mňa tak max. dvakrát do roka, takže na bežné denné líčenie bázu pod makeup nepoužívam vôbec. No, ale tak čo s takýmto darčekom, keď ho už mám doma :) Trvalo mi dlho kým som sa konečne odhodlala a vyskúšala ho. 


Fľaštička obsahuje 125ml tekutiny, ktorá je číra ako voda. Sprej je vhodné striekať už na úplne komplet hotový makeup vo vzdialenosti 20-25cm, stačia 2-3 pumpičky, samozrejme oči treba mať zavreté.

A aký je môj dojem? Musím povedať, že môj úplne prvý dojem z tohto spreja nebol bohviečo. Keď som si ho prvýkrát nastriekala na tvár (asi len 2 pumpičky), tak ma zarazila jeho alkoholová vôňa. Následný pocit, keď sprej na mojej pleti zasychal bol dosť "lepivý" až bolo cítiť na pleti jemné pnutie. Tento proces však trval niečo cez minútu, potom bolo všetko ok a aj alkoholová vôňa sa vytratila. 

A či mi skutočne vydržal makeup bezchybne a dlho? Doba nosenia makeupu je u každého iná. Ja si nakladám makeup okolo 8-9 hod ráno a odličujem sa väčšinou okolo 18 hod, takže plus mínus tých 10 hodín mám na tvári makeup. Ako ste mohli vycítiť z úvodu, tak som k tomuto spreju bola dosť skeptická, ale asi Vás milo prekvapím, tak ako som bola prekvapená aj ja jeho efektom. Naozaj makeup na tvári zafixuje, tak že v podstate tých 8-10 hodín vyzerá, akoby ste si ho dávali ráno na pleť. Nakoniec som rada, že môžem takýto produkt mať aj ja. Jediný mínus, ktorý podľa mňa má, tak je to, že obsahuje spomínaný alkohol, ktorý môže spôsobiť na suchej pleti vysúšanie, ale na mojej zmiešanej som žiadne vysúšanie nepostrehla.
Takže sprej spĺňa svoju funkciu na 100% a odporúčam ho všetkým, ktoré chcú mať svoj makeup bezchybný v práci alebo v škole alebo na nejakej párty.

Máte skúsenosti s týmto fixačným sprejom? Používate podobné prípravky?


8 komentárov:

  1. Spočiatku mi pripadal ako nefunkčný, preto som ho radšej ani nekupovala. No podľa tvojej recenzie súdim, že niečo na ňom bude :) Asi ho vyskúšam :) Pekne napísané :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež nejak neverila, ale príjemne prekvapil. Je dobré mať doma niečo také...:)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Aqua, pvp,alcohol,denat, imidazolidinyl urea, disodium edta, lecithin, C12-15 alkyl benzoate, retinyl palmitate, tocopherol, ascorbyl palmitate, beta- carotene, helianthus annuus (sunflower) seed oil.

      Odstrániť
  3. Inak som chcela zanechat komentar, k Tvojim starsim recenziam /Alverde baza pod ocne tiene a Alverde cistiaca pena/, ktore som si medzi casom zakupila a viem, ze si o nich pisala, ale nevidim tu nikde menovky so znackami. Mozno by bolo dobre nieco take si pridat na blog, lebo zase povedzme si pravdu, prehladavat cely archiv sa mi nechce :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem musím si k tomu sadnúť a spraviť pár úprav na blogu. O báze pod očné tiene od Alverde som určite nepísala, lebo tú som ani nemala (písala som o sére, ktoré zmenšuje póry) , no o čistiacej pene bol článok tu je:
      http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2015/01/dva-alverde-produkty-ktore-ma-prijemne.html
      a tu je na sérum, ktoré zmenšuje póry:
      http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/11/alverde-serum-na-zmensovanie-porov.html

      Odstrániť
  4. Ja som videla pomerne vela zlych recenzii, ktore ma odradili, takze som ho uz ani dalej neriesila. Make-up mi bezne v pohode vydrzi 12 hodin a ked viem, ze ma caka narocnejsi ci dlhsi den davam si klasicku dermacol bazu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som čítala veľa negatívnych recenzií, ale na druhej strane aj dosť pozitívnych :) Určite to nie je vec, bez ktorej sa nedá žiť, ale na príležitostné použitie je fajn :)

      Odstrániť