utorok 3. februára 2015

Olej marula

O oleji marula som Vám už niečo načrtla v mojich obľúbených produktoch za rok 2014. Tento olej je ešte v našich končinách dosť neznámy. Ja som sa o tomto oleji dopočula na jednom zahraničnom kozmetickom blogu, a rozhodla som sa ho vyskúšať, lebo používanie olejov v pleťovej starostlivosti som si veľmi obľúbila.
Ak ste skúšali argánový olej a neboli ste spokojné s jeho účinkami alebo Vám nesadol, tak ako mne, tak olej marula môže byť ideálna voľba. Rovnako ako argánový olej, tak aj marula sa čoraz viac používa v kozmetickom priemysle.


Ako to už s olejmi býva, treba si vybrať ten, ktorý našej pleti neuškodí a bude pre ňu ideálny. To znamená žeby nemal nadbytočne premasťovať pleť, nemal by upchávať póry a nemal by spôsobovať alergické reakcie. Olej marula mi sadol na moju pleť ako sa hovorí "ako riť na šerbel" a stal sa tak neoddeliteľnou súčasťou mojej starostlivosti o pleť.


Olej marula pochádza z Afriky, konkrétne z tzv. Slonieho stromu. Na tomto strome rastú žlté plody veľkosti golfovej loptičky (v týchto plodoch sa nachádza osemkrát viac vitamínu C ako v pomarančoch), no a tieto plody sú veľkou pochúťkou pre slony- preto ten názov Sloní strom. Vnútri plodu sa nachádzajú semená, ktoré sú lisované za studena a touto metódou vzniká olej marula. Olej marula je bohatý na antioxidanty a mononenasýtené mastné kyseliny. Vhodný pre všetky typy pleti.


Olej sa dá používať miesto denného, či nočného krému alebo sa dá s nimi dokonca miešať (ak sa neviete vzdať krémov). Ja ho používam len ráno, niekedy len samotný, ale keďže mám ešte doma menšie zásoby krémov, tak dosť často si ho aj miešam s nejakým denným. Najskôr som ho začala používať večer, ale do mojej pleti sa veľmi rýchlo vpil a po pár minútach nezanechal mastný pocit, tak som si povedala, žeby tento olej mohol byť fajn alternatíva môjho denného krému. Jeho ohromný plus je, že pleť neostáva mastná, ale hydratovaná. Bojuje proti vráskam, začervenaniu pleti a vhodný je aj na jazvičky. Olej z marulí nemá žiadnu vôňu.
Naozaj som rada, že sa mi podarilo nájsť olej, na ktorom bude môj makeup či BB krém držať po celý deň. Ja som si môj olej kúpila na iherb, hľadala som ho aj v našich eshopoch a podarilo sa mi ho nájsť na jednej stránke TU, len tam je dosť drahý, tak sa viac oplatí ho kúpiť na iherb.
Ako iné rastlinné oleje, tak aj marula olej má mnoho využití. Môže sa používať aj na vlasy a to konkrétne na suché vlasové končeky. Vhodný je aj na masáže alebo na suchú kožu v okolí nechtov.
 

Počuli ste už o tomto oleji, alebo ste ho skúšali?







5 komentárov:

  1. Tak o tomhle oleji slyším prvně ale vypadá super! :) Recenzí si mě získal, takže ho určitě zařadím do nového wishlistu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ešte som o tomto oleji naozaj nepočula :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som si tiež v poslednom čase obľúbila oleje, tvoja recenzia mi dala červíka do hlavy a určite sa po tomto oleji popozerám na iherbe :)

    OdpovedaťOdstrániť