piatok 10. apríla 2015

Spotrebované produkty nr. 2

Som veľmi rada, že som sa rozhodla písať články o spotrebovanej kozmetike. Na jednej strane ma to poháňa k tomu, aby som kozmetiku, ktorú mám doma naozaj používala, a aby mi po pár použitiach nestála v kúpeľni. Všimla som si, že moje kozmetické nákupy nie sú až také veľké, pokiaľ daný produkt nespotrebujem, tak sa snažím nekupovať iný. A tiež sa rada spätne pozriem, aj do minulých článkov (zatiaľ sú len dva), čo všetko som pomíňala. Dnes tu mám pre Vás ďalších 10 prázdnych obalov, ktoré si už našli svoje miesto v odpadkoch.


Z vlasovej kozmetiky sa mi podarilo spotrebovať tri produkty a jeden, ktorý som už musela vyliať lebo bol k ničomu- kondicióner v spreji s argánovým olejom rovná sa čistá katastrofa. Myslela som, že to bude niečo podobné ako môj obľúbený Gliss Kur, ktorý sa tiež neoplachuje a je v spreji a vlasy s ním sa dajú krásne rozčesať, čo sa žiaľ o tomto nepodarku nedá povedať. Dlhé vlasy sa s ním nedájú vôbec rozčesať a z vlasov sa stane nepekné seno. Použila som ho párkrát a potom mi už len v kúpeľni zavadzal, tak som sa rozhodla, že sa s ním raz a navždy rozlúčim.
Fialový šampón od Matrix, ktorý je určený na melírové vlasy a má pomôcť zneutralizovať,či dokonca vytiahnuť žltý a oranžový pigment z vlasu. Môžem potvrdiť, šampón skutočne zabral, vďaka nemu a aj vďaka fialovému vlasovému balzámu od Garnier, moje vlasy neboli ako kura, ale mali pekný prirodzený odtieň. Balzám je viac dostupnejší ako tento šampón, takže ostávam pri balzáme, ktorý pomôže aj samostatne, takže šampón momentálne kupovať nebudem. Asi po sto rokoch sa mi konečne podarilo doraziť vlasový olej Khadi. Je to olej so zmesou indických bylín, ktorý stimuluje vlasové korienky, napomáha im rásť, je dobrý na rozštiepené končeky a vyživuje suché a poškodené vlasy. Olej som používala len na konce vlasov, vždy pred zmývaním som ho nechala asi hodinu pôsobiť. Olej je to ako každý iný, nevidela som v ňom rozdiel napr. keď používam na vlasy kokosový alebo avokádový olej, všetky vlasy vyživujú. Takže ostávam pri kokosáku a inak tento z Indie neskutočne smrdel.


Podarilo sa mi spotrebovať ružovú pleťovú vodu s púdrom s vôňou malín od Balea, na ktorú ste si mohli prečítať recenziu TU. Môj názor sa na ňu nemení, pre moju pleť je to zbytočnosť, ale na druhej strane som rada, že som ju mohla vyskúšať. V zime mi chvíle po sprche spríjemňoval telový olej Alverde s vôňou ríbezlí. K tomuto oleju sa vždy vraciam, keď nastáva chladné obdobie, takže na jeseň si po tento olej určite do DMky skočím.
Tak ako aj minulú zimu, tak aj túto som moju pleť ošetrovala chemickým peelingom. Fľaštička s kyselinou glykolovou sa mi už minula. O chemickom peelingu som písala dávnejšie recenziu TU. Naozaj mi to pomohlo a moja pleť vyzerá oveľa lepšie. Teraz s nástupom slnečných dní sa chem. peeling nedá robiť, ale až začiatkom jesene. Ak to bude moja pleť potrebovať, tak určite chem. peeling vyskúšam opäť.
Gellak manikúru si robím veľmi rada a tie, ktoré si ju robíte tiež, tak viete aký dôležitý je Cleanser, bez neho to jednoducho nejde.
Dostávame sa k posledným dvom spotrebovaným produktom. Rozjasňujúci korektor od Loreal (recenzia TU), je tiež skvelý produkt, ktorý by som si tiež rada kúpila opäť, ale asi sa tak nestane. Toto jedno balenie, som naozaj párkrát použila, keby som to mala spočítať, tak neviem, či to nebolo 20-30krát a bolo po korektore. Za tú cenu, čo je asi 12 eur sa naozaj neoplatí. Ja som si ho našťastie kupovala s 50% zľavou, rada som ho vyskúšala, no podobný efekt sa dá docieliť aj svetlým tekutým korektorom.
Článok zakončím posledným prázdnym obalom od Ziaja Intima, vôbec mi nevyhovoval, tak som ho používala ako klasický sprchový gél, nekúpim ho už nikdy a radšej ostávam u mojej overenej značky Lactacyd. 

Máte aj Vy skúsenosti s produktami, ktoré sa mi podarilo spotrebovať?


12 komentárov:

  1. Tu pleťovou vodu s pudrem od Balea jsem chtěla vyzkoušet, ale už nejspíš není k sehnání, takže mám smůlu :D

    Monča

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mal by to byť stály produkt, tak snáď sa skoro objaví na pultoch...

      Odstrániť
  2. Zaujal mě kondicionér s arganovým olejem, jen škoda, že je k ničemu. :-D
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toho kondicionera je skoda no :( ja som sa nanho taktiez chystala :/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Máš super spotrebované! Neskúšala som ešte teda ale ani jednú vec.
    Dijoun&Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja chcem veľmi vyskúšať tú pleťovú vodu balea :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mala som len ten Lumi od Lorealu a neohúril:/

    OdpovedaťOdstrániť