piatok 31. júla 2015

Auriga Flavo-C sérum s vitamínom C- recenzia!

Ahojte,
na recenziu dnešného produktu sa chystám už veľmi dlho, tak konečne som si našla čas a dala ju dokopy. Článok bude venovaný pleťovému séru s vitamínom C a jeho presný názov znie Auriga Flavo-C serum 8%. Pravidelní čitatelia si určite pamätajú na domácky vyrobené sérum s vitamínom C članok TU, s ktorým som veľmi spokojná. Keďže som tvor zvedavý a v prvom rade som žena, tak Vás asi neprekvapí, že som chcela vyskúšať niečo nové s čím som ešte nemala skúsenosť. Už dávno som chcela vyskúšať nejaké kupované, hotové sérum s vitamínom C. Mala som vyhliadnutých niekoľko sér rôznych značiek. Hľadala som prevažne v slovenských eshopoch, keďže som nechcela objednávať zo zahraničia. Asi najväčšiu ponuku sér s vitamínom C som našla na parfums.sk. A práve odtiaľ som si toto moje sérum objednala.


Sérum používam skoro dva mesiace. Nachádza sa v malej 15ml sklenej fľaštičke s pumpičkou. Na jednu aplikáciu vystačí väčšia polovica pumpičky a sérum nanesiete na celú tvár. Pri pravidelnom používaní by malo vydržať cca. 3 mesiace. Mne ostáva ešte taká väčšia tretina.


Pre koho je toto sérum určené? Ak máte viac ako 25 rokov a badáte na svojej tvári prvé známky starnutia. Výrobca ho odporúča používať aj v prípade existujúcich vrások a ďalších známok starnutia ako napr. strata pružnosti, či pigmentové škvrny. Taktiež by mali o jeho používaní pouvažovať fajčiari, ľudia ktorí sa často zdržiavajú v klimatizovanom prostredí, ale aj vtedy ak to preženiete s opaľovaním.
Pri mojom domácky vyrobenom sére sa mi páčilo ako pekne dokáže moju pleť rozžiariť a toto isté sa deje na mojej pleti aj s použitím Flavo-C. Hlavne unavená pleť akoby ožije, zjednotí sa tón pleti. Jemné stopy po akné sú oveľa bledšie a pleť pôsobí krajšie, zdravšie a celkovo sviežo. Okrem vitamínu C (8% koncentrácia), ktoré toto sérum obsahuje, tak jednou z hlavných zložiek je aj 30% výťažok z gingo biloba.



Sérum sa používa veľmi príjemne aj napriek špecifickej vôni, na ktorú sa dá zvyknúť. Zo začiatku Vás sérum môže jemne štípať, čo je normálne. Konzistencia je tekutá, farba séra je zeleno-hnedá. Po nanesení sérum zanecháva na pleti jemný, mastný film, čo je oproti domácemu séru výhoda lebo to mi zvyklo po dlhšom používaní vysušovať určité partie na tvári. Po niekoľkých minútach nakladám na tvár krém alebo pleťový olej. Sérum sa odporúča používať raz alebo dvakrát denne. Ja ho používam raz a to vždy večer. Sérum neupcháva póry a všimla som si, že pri naozaj každodennom používaní sa póry hlavne na nose akoby vyčistili/ vybledli, čo ma naozaj veľmi teší. Protivráskový účinok hodnotiť nebudem, sérum používam hlavne aj ako prevenciu proti vráskam, tak verím, že ich tvorbu oddialim aj týmto spôsobom.

Existuje ešte verzia s 15% koncentráciou vitamínu C, ktorá má aj lepšie zloženie a je je hlavne bez parabénom, tie sa žiaľ v tejto 8% verzií nachádzajú.
S účinkami som naozaj spokojná a ozaj nemám mu čo vytknúť, azda vysokú cenu a tie parabény. Za 15ml balenie zaplatíte skoro 22 eur, čo je naozaj dosť. Takže, ak nenájdem niečo lacnejšie ostávam pri mojom domácom sére s vitamínom C. 
Určite odporúčam používať každému sérum s vitamínom C, nemusí byť práve toto konkrétne. Vitamín C dokáže s pleťou zázraky...

Poznáte sérum Flavo-C?

4 komentáre:

  1. Sérum vypadá skvěle.. citrón na pleť je skvělý, já si ho vždy dávám do domácích masek :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/makeup-10x-jinak-sleek-rio-rio.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to super :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som na sérach v poslednej dobe závislá, momentálne používam Renitol od Medik8, ale toto vyzerá tiež fantasticky :)

    Pozývam ťa na moju GIVEAWAY Playboy - Play it Wild

    OdpovedaťOdstrániť