utorok 7. júla 2015

DIY Eyelash serum/ Sérum na rast a posilnenie rias!

Na dnešný DIY príspevok som sa veľmi tešila.Teším sa hlavne preto lebo mám pre Vás opäť návod na zaujímavú vecičku, ktorá u mňa funguje. Po dlhšom testovaní, skúšaní a po viditeľných výsledkoch, ktoré som zbadala už po pár dňoch používania, som sa rozhodla, že sa s Vami musím podeliť o návod na domáce sérum na rast a posilnenie rias. Na blogu som už párkrát spomínala, že s mojimi riasami som problém nikdy nemala, mám ich dlhé a husté, ale pri surfovaní po internete som natrafila na DIY sérum, a keď som zistila, že základné suroviny na jeho výrobu mám doma, tak som sa do toho hneď pustila. Vyrobiť si toto sérum je veľmi jednoduché. Základnou zložkou séra je ricínový olej a vitamín E. Tieto dve zložky sú základ, bez ktorých by to nefungovalo. Na internete je množstvo podobných návodov, no skoro každý je postavený na týchto dvoch ingredienciách. Potom je už len na každom z Vás, čo si do séra ešte pridáte. Veľmi sa odporúča mandľový, jojobový, či kokosový olej. Ja som to skúsila s kokosovým, lebo mandľový a jojobový momentálne doma nemám. Ak máte všetky tri oleje, tak môžte pridať kľudne z každého trocha a určite tým nič nepokazíte.


Určite ste zvedavé, či sérum skutočne funguje. Ja som tomu najskôr neverila a rast mojich rias som nejako neriešila, ale chcela som ich trocha vyživiť a posilniť, tak som dúfala, že aspoň toto zafunguje. Bola som veľmi prekvapená, že už asi po 5 dňoch používania som zbadala prvé výsledky. Mihalnice boli o niečo krajšie, silnejšie, a keď som dala na ne riasenku, tak som ich mala skoro ako umelé.
Viditeľnú zmenu som si však všimla asi po cca. 2 týždňoch každodenného používania. Vtedy som zistila, že riasy sú nielen silnejšie, vyživené, ale oni mi aj podrástli a sú teraz pekne dlhé a navyše sa mi zdá, že mi aj trochu zhustli. Pre porovnanie som si odfotila riasy pred a po a myslím, že ten rozdiel viditeľný je.




Na  výrobu budete potrebovať:
- ricínový olej
- vitamín E v tekutej forme
- rastlinný olej podľa Vašej voľby (kokosový, mandlový, jojobový...)
- malú nádobku
- vatovú tyčinku



Postup:
Ako som spomínala vyššie, postup je veľmi jednoduchý. Ja svoje sérum mám v malej nádobke, v ktorej bola nejaká vzorka. Sérum môžte uchovať aj v prázdnej nádobe od špirály, len musí byť úplne čistá. Základom je ricínový olej, ktorého do malej nádobky dám najviac asi dve malé lyžičky. Potom pridám vitamín E, ktorý dostanete kúpiť v tobolkách v lekárni. Do séra dávam dve tobolky, presnejšie ich obsah. Tobolku jednoducho prepichnem a to čo je vo vnútri vytlačím do nádobky. Potom už pridám kokosový olej, ktorý predtým roztopím na tekutinu a pridám do zmesi. Kokosového oleja dávam len za jednu malú lyžičku. Ďalej je už na Vás, či do séra ešte pridáte iný olej.
Pred každým používaním treba sérum poriadne premiešať najlepšie vatovou tyčinkou, s ktorou sérum aj nanesieme na mihálnice. Vatovou tyčinkou prejdem po riasach a potom ešte prejdem po ich celej línií, akoby som si robila linku. Ak nechcete použiť vatovú tyčinku, tak môžte kľudne použiť aj svoje prsty alebo aj čistý aplikátor od použitej riasenky je tiež dobrý nápad. Sérum si na riasy dávam vždy večer pred spaním. Ráno mám trochu zlepené oči, ale vodou sa to dá všetko ľahko zmyť.
Sérum si robím po 10 dňoch vždy nové a skladujem ho normálne v kúpeľni.

Na trhu je dnes množstvo sér, ktoré riasy posilňujú a pomáhajú im rásť. Priznám sa, že som párkrát zatúžila niečo také vyskúšať, či to naozaj tak funguje, ale potom ako som si začala sérum robiť doma ma tá túžba prešla, i keď netvrdím, že v budúcnosti len tak z čistej zvedavosti nejaké to sérum nevyskúšam.
Výroba domáceho séra je lacná a viete aké má zloženie, ktoré je skoro prírodné (až na vitamín E). Dúfam, že som Vás týmto návodom potešila a sérum vyskúšate, verím že u Vás bude rovnako fungovať, tak ako u mňa a budete mať pekné a dlhé riasy.

P.S: Ak toto sérum vyskúšate, budem rada ak mi napíšete, či funguje. Môj mail nájdete na blogu. 

 Nezabudnite sa zapojiť do letnej GIVEAWAY!!

11 komentárov:

  1. super článok :) asi by som to mala vyskúšať, vyzerá to jednoducho a efektívne zároveň :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám rada takéto DIY :) Musím to niekedy skúsiť :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wow, ani jsem netušila, že se takové sérum dá vyrobit doma! A výsledek úžasný, skvělý tip! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wau, to musím zkusit doma.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/mini-haul-outfit.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pred pár mesiacmi som si toto sérum chcela spraviť, ale nejako som na to zabudla, takže ďakujem, že si mi to pripomenula :) Už to len spraviť a tešiť sa z pekného výsledku ako ty :D

    OdpovedaťOdstrániť