piatok 3. júla 2015

NOTW: Semilac- Sweet pink + recenzia na led lampu z ebay!

Ahojte,
po kratšej prestávke som si opäť robila gellak. Mám doma už celkom slušnú zbierku rôznych farieb, a preto som mala veľkú dilemu akú farbu vybrať. Nakoniec výber padol na ružovú (ako inak). Gellaky Semilac som Vám už na blogu párkrát ukazovala, po gellakoch BlueskySemilac moje najobľúbenejšie.



Sweet Pink je jasná, krémová ružová farbička. Tento odtieň pekne vyzerá na dlhých, či krátkych nechtoch. Rovnako, ako pri väčšine odtieňov gellaku, tak aj tu som použila dve vrstvy.


Pre spestrenie manikúry som si nechty ozdobila kvietkami-  pečiatkami Konad

Na mojom Facebooku som Vám nedávno ukazovala malú led lampu, ktorú som si objednala z ebay. Lampu používam už asi dva mesiace a musím povedať, že zatiaľ som s ňou veľmi spokojná. Nechty mám v porovnaní s UV lampou vytvrdené oveľa rýchlejšie a celá manikúra mi trvá asi 40 minút, čo je úplne super, lebo pri UV lampe to bolo viac ako hodinu a pol.


Led lampa má tvar mostíka a má 9 Wattov, má tri maličké žiarovky. Na vrchu lampy je jedno tlačítko, s ktorým sa lampa vypne a zapne. Časovač je nastavený na 30 sekúnd, po uplynutí 30tich sekúnd sa lampa sama vypne. Lampa sa dá tlačítkom vypnúť aj vtedy pokiaľ nechty vytvrdzujete menej ako 30 sekúnd. Ja osobne nechty vytvrdzujem 40 sekúnd- tak je to písané na fľaštičke gellaku napr. u Semilac gellakov, sa čas vytvrdenia uvádza na vrchnáku.


Pod lampu sa všetkých 5 prstov nezmestí, preto nechty na palcoch treba vytvrdiť samostatne. Adaptér lampy pasuje do našich európskych elektrických zásuviek. Táto mini lampa je vhodná len na domáce použitie, určite nie je vhodná do salónu. Raz sa mi stalo, že lampa sa mi prehriala a musela som chvíľu počkať, kým znova nabehne. Stalo sa mi to preto, lebo som robila nechty mojej mamine a potom hneď som šla robiť nechty sebe. Jednu ruku som si stihla spraviť, no druhú som dokončila až keď si lampa trochu "oddýchla", takže ak robíte nechty viacerým osobám v krátkom časovom odstupe, túto lampu určite neodporúčam.


Na internete veľa recenzií na túto lampu nie je. Pri objednávaní som sa preto bála, či gellak naozaj bude dobre vytvrdený a či mi manikúra vydrží tak ako zvyčajne min. tie dva týždne. Musím povedať, že všetko bolo ok, gellak lampa krásne vytvrdila a nechty som mala dlho pekné ako pri použití UV lampy.
Cena lampy bola veľmi nízka, myslím že ma stála 9-10 eur, poštovné bolo zadarmo. Ak si chcete túto lampu kúpiť, tak zadajte do vyhľadávača na ebay mini led lamp a nájdete tam dosť veľké množstvo v rôznych farbách. Ja som si vybrala klasickú bielu. Som veľmi zvedavá ako dlho mi lampa vydrží, resp. koľko vydržia žiarivky v lampe. Ak ju niekto máte, tak dajte vedieť, či ste s ňou rovnako spokojné, tak ako ja. 


15 komentárov:

  1. Vyzerá byť super, no nikdy som nebola na takéto "lampičky" :/ Btw. tá farba laku je krásna :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tie pečiatky vyzerajú na nechtoch veľmi pekne :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá skvěle. A musím říct, že sis vybrala moc pěknou barvičku. Nehty jsou nádherné. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nechty máš veľmi pekné :))
    http://lifestyle-beautyblog.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pěkný odstín laku, na nehtech vypadá krásně :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mne kamarátky robia nechty s tou lampou od essence, kde musíš dávať prsty po jednom, takže celkom sranda to je no .. :D

    OdpovedaťOdstrániť