štvrtok 26. mája 2016

Korekčná tyčinka PURIFYING CARE od Annemarie Borlind- recenzia!

Dnešným článkom nadviažem na ten minulý, v ktorom som vám predstavila môj prvý prírodný makeup od Lavery. Keď som sa rozhodla používať prírodný makeup, tak som vedela, že určite k nemu budem chcieť aj prírodný korektor. Pôvodne som chcela korektor tiež od Lavery, len nemali odtieň ktorý som chcela, tak som sa rozhodla pre korektor v tyčinke od Annemarie Borlind.



Podobne ako značka Lavera, tak aj kozmetika Annemarie Borlind je prírodná s rôznymi certifikátmi a v jej sortimente sú aj produkty na pleť, či makeup.
Korektor sa nachádza vo vysúvacej tyčinke a jeho konzistencia je tuhá. V ponuke sú len dva odtiene- svetlý a tmavý. Ja som si kúpila ten svetlý, no bola som trochu zaskočená, lebo na mňa ten odtieň nepôsobil bledo, až som si myslela, že sa s objednávkou pomýlili a poslali mi ten tmavý.
Korektor som, ale aj napriek tomu začala používať a po nanesení na pleť sa jeho odtieň ako tak prispôsobil tónu mojej pleti, našťastie moja pleť moc bledá nie je, ale na svetlej pleti by tento "svetlý" odtieň bol veľmi tmavý, takže pre svetlú/ bledú pleť určite neodporúčam. 


Korektor je tuhý a svojou konzistenciou mi trocha pripomína kamufláž. Po prekrytí napr. vyrážky sa dá korektor do stratena rozotrieť buď štetcom alebo jednoducho prstom. Našťastie pod očami nemám žiadne tmavé kruhy, takže korektorom si maskujem len moje nedokonalosti. Inak tmavé kruhy pod očami sa maskujú veľmi svetlým korektorom, takže týmto by to ani neprichádzalo do úvahy, jedine na tmavej pleti.  


Korektor používam už na nanesený makeup a potom ho musím ešte prstami zapracovať do pleti, aby pekne splynul s makeupom. Nedostatky menších rozmerov na pleti slušne prekryje, ale s väčšími by si podľa mňa neporadil lebo pri väčšom vrstvení korektora to už nevyzerá dobre. Momentálne tých pleťových nedostatkov nemám až tak veľa, takže korektor každý deň nemusím používať. 
Korektor je vhodný na problematickú a mastnú pleť, obsahuje napr. kyselinu salicylovú, ktorá priaznivo pôsobí na akné. Má antibakteriálne účinky, nedostatky na pleti ošetruje a zabraňuje opätovnej tvorbe.
Zloženie: RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES, OCTYLDODECANOL, EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX, ZINC OXIDE, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CERA ALBA (BEESWAX), COPERNICA CERIFERA (CARNAUBA) WAX, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL, SALICYLIC ACID, CI 77489 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77491 (IRON OXIDES), BISABOLOL, ASCORBYL
PALMITATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, TOCOPHEROL, LECITHIN

Na balení sa nepíše koľko má korektor gramov, ale veľké množstvo to nie je a dokonca mám pocit, že sa aj dosť rýchlo míňa. Jeho cena bola cca. 5 eur a kupovala som ho TU. S korektorom som spokojná, až na ten zavádzajúci odtieň, ktorý svetlý určite nie je ako udáva výrobca. Na druhej strane to nie je až taká veľká tragédia lebo sa s ním dá pracovať, takže svoj účel splnil a ide predsa leto kedy budem viac opálená, tak koniec koncov mi tento "svetlý" odtieň bude aj vyhovovať. 

Skúšali ste aj vy nejaký prírodný korektor?

6 komentárov:

  1. Annemarie Borlind je perfektná značka, mám od nich veľa výrobkov a makeup je fakt pecka. Určite odporúčam. ;)
    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyskusala som iba ako tester a odtienovo aj krytim sa mi pacil. Ked miniem aktualne korektory, je mozne, ze si ho kupim.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ak ti sadol odtieň a krycia schopnosť vyhovuje, tak budeš isto spokojná...

      Odstrániť
  3. Od tejto značky chcem už dlhšie niečo vyskúšať, počula som veľa chvály! A možno sa pozriem práve aj na korektor bližšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. majú naozaj široký sortiment, ja by som tiež ešte niečo v budúcnosti vyskúšala :)

      Odstrániť