streda 11. mája 2016

Zubné pasty Marvis!

Ahojte,
dnes mám pre vás zaujímavý typ na zubné pasty talianskej značky Marvis, ktoré sa len nedávno objavili na eshope parfemy-elnino.sk. Ja už niekoľko rokov s malými prestávkami používam zubné pasty značky Elmex a preto som sa potešila, keď som dostala možnosť vyskúšať opäť niečo nové.


Zubné pasty Marvis, určite každého zaujmú premysleným retro dizajnom, ktoré sú pre tieto pasty typické a budú isto ozdobou každej kúpeľne. U nás sú možno novinkou, ale prvýkrát sa na trhu objavili už v 70. rokoch. Zubné pasty sa dodnes vyrábajú tradičnou metódou, ktorej základ tvorí svieža mäta.
Na výber je niekoľko druhov zubných pást v dvoch veľkostiach (25 a 75ml), ale aj ústnych vôd. Pasty účinne čistia a chránia zuby, pomáhajú predchádzať nielen zubnému kazu, ale aj chrániť pred tvorbou zubného kameňa a plaku. I keď sa to možno nezdá, ale zubné pasty sa nachádzajú v plastových tubách, keď som ich videla na eshope, tak som si myslela, že budú v kovových :)


Ja som si vybrala väčšiu 75ml/ 2,92eur Marvis Amerelli Licorice, ktorá chutí po mäte a sladkom drievku. Príchuť pasty je naozaj veľmi osviežujúca a sladké drievko mi pripomína chuť pelendreku. Táto zubná pasta je bez fluoridu a zložky, ktoré sa v nej nachádzajú pomáhajú redukovať tvorbu plaku a odstraňovať zo zubov zafarbenie. Zuby sa mi s ňou umývajú príjemne, vďaka spomínaným príchutiam, pasta pení štandardne a na zubnú kefku stačí naniesť malé množstvo pre dokonalé vyčistenie ústnej dutiny, ale samozrejme netreba zabúdať na správnu techniku čistenia zubov.


zloženie oboch pást

Druhú pastu, ktorú som si vybrala sa nachádza v menšom tzv. cestovnom balení (25ml/ 1,98eur) Marvis Aquatic Mint, má len mätovú príchuť, no v tomto prípade je mätová príchuť oveľa výraznejšia/ ostrejšia ako u Amarelli Licorice. Ostrejšia príchuť mäty mi spôsobuje chladivý pocit v ústach a niekedy mám pocit, že po vyčistení sa mi v ústach prehnalo riadne osviežujúce tornádo :) Táto pasta je taktiež bez obsahu fluoridu a zuby tiež chráni pred zubným plakom, zafarbením a zároveň, ako aj u vyššie spomínanej pasty zaručuje poriadne svieži dych.

Skúšali ste aj vy zubné pasty Marvis? Aká je vaša obľúbená príchuť?

4 komentáre:

  1. Ja som skúšala zelenú, oranžovú a čiernu. Najviac som bola spokojná so zelenou ale aj táto modrá vyzerá super

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja by som rada ešte skúsila škoricovú, myslím že to je tá červená :)

      Odstrániť
  2. Tak ráda bych vyzkoušela i jiné zubní pasty, jen mé zoubky jsou rozmazlené a snesou se jen s Elmexkou.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je škoda, ale Elmex sú dobré pasty, tiež ich používam už dlhé roky...

      Odstrániť