štvrtok 10. novembra 2016

Skvelý prírodný BB krém od So' Bio Étic!

Nastal čas, keď sa opálenie z mojej pleti už nadobro vytratilo a moja pleť sa premenila na bledú asi ako u väčšiny z vás. Zistila som, že v mojej skromnej zbierke makeupov a bb krémov nie je žiaden odtieň, ktorý by mi momentálne vyhovoval, všetky produkty sú na mňa o niečo tmavšie, čo môže niekedy pôsobiť neprirodzene. Tak som sa dala do hľadania nového bb krému alebo makeupu. Po dobrej skúsenosti s prírodným makeupom od Lavery (recenzia TU) som si povedala, že ostanem na prírodnej vlne a budem hľadať niečo, čo má dobré zloženie. Čítala som veľa článkov, videla niekoľko videí a moja voľba padla na prírodný BB krém od francúzskej značky So' Bio Étic, ktorý by sa mal svojimi schopnosťami najviac podobať práve tým konvenčným makeupom, či bb krémom z drogérií.

Produkty značky So' Bio Étic sú prírodné, certifikované- certifikátmi Ecocert a Cosmebio. V ich sortimente sa nachádza množstvo produktov pleťovej, telovej, vlasovej, či dekoratívnej kozmetiky. Ja mám zatiaľ skúsenosť len s BB krémom, ale tá je natoľko pozitívna, že ma láka vyskúšať určite ešte niečo ďalšie. 
Produkty neobsahujú parabény, silikóny, estery glykolu, PEG alebo nanočastice.  Sú dermatologicki testované a obsahujú aktívne látky, ktoré majú merateľné a preukázané účinky.

BB krém sa predáva len v dvoch odtieňoch- 01 beige nude a 02 beige eclat. Ja som si pochopiteľne kúpila ten najsvetlejší odtieň beige nude. Odtieň mi sadol úplne dokonale, bála som sa že bude mať oranžový podtón, ale našťastie táto obava bola zažehnaná. BB krém nie je však typický BB krém a krytím by som ho prirovnala skôr k makeupu. Nedokonalosti na pleti kryje naozaj veľmi dobre. Má tuhšiu konzistenciu, ktorá mi veľmi pripomína Dermacol Makeup Cover (taký ten čo je v hliníkovej tube). Ak niekomu vadí tuhšia konzistencia, tak sa dá zjemniť kvapkou vášho obľúbeného pleťového oleja. Stačí BB krém zmiešať s kvapkou napr. argánového oleja a BB krém bude jemnejší a bude sa aj lepšie nanášať.


BB krém samozrejme neobsahuje silikóny, takže aplikácia na pleť môže byť trocha zdĺhavejšia, ale stačí ak ho trocha zahrejete prstami a BB krém sa tak po pleti ľahko rozotrie. Keď ho porovnám s makeupom od Lavery, tak toto bébečko je oveľa lepšie, hlavne aj čo sa týka nanášania a Lavera mi nesadla s niekoľkými dennými krémami, čo sa mi v tomto prípade zatiaľ nestalo a tiež BB krém oveľa lepšie kryje ako Lavera.

červené miesta okolo nosa si nevšímajte mala som silnú nádchu :)
Krytie je stredné a pri väčšom vrstvení až vysoké, ale našťastie efekt masky nehrozí a na pleti pôsobí prirodzene, je rozžiarená a celkovo pleť pôsobí zdravým dojmom. Ja si dávam len jednu tenkú vrstvu na zjednotenie tónu pleti. Na aplikáciu sa mi najviac osvedčili prsty a na záver, keď už je BB krém nanesený, prejdem ešte hubkou na makeup alebo kabuki štetcom.
Vďaka skvelým prírodným zložkám BB krém pleť hydratuje, i keď má trocha zmatňujúci efekt pleť vôbec nevysušuje ani nezvýrazňuje suché miesta. Odporúčam ho najmä pre zmiešanú a mastnú pleť, pre suchú môže byť tiež fajn, len je treba použiť dobrý hydratačný krém ako základ.

Ak máte problémy s pleťou, tak voľba prírodného makeupu bude určite správna. Ja som sa tiež rozhodla používať viac prírodnú dekoratívnu kozmetiku (aspoň makeup a korektor), hlavne kvôli akné, ktoré ma niekedy vie potrápiť a mám pocit, že akné sa s nánosom prírodného makeupu nezhorší, ale naopak rýchlejšie sa zahojí a je preč. BB krém má aj antioxidačné vlastnosti oleja z granátového jablka, ktoré ponúkajú ochranu proti starnutiu, čo je tiež skvelé ak už myslíte na prevenciu proti vráskam, lebo napr. také silikóny v makeupoch robia presný opak. Bébéčko obsahuje aj ochranný faktor SPF 10, čo je na naše podmienky úplne postačujúce, hlavne keď ho chcem používať v zimnom období, tak 10 stačí.

Výdrž BB krému je tiež skvelá, tých 8 hodín sa na pleti drží dokonale, niekedy aj bez púdrovania. Skvelé na ňom je aj to, že počas dňa na pleti nezoxiduje, nemení farbu, z pleti sa nevytratí a nerobí na nej mapy. Nezalieza do vrások a ani neupcháva póry. Jedným slovom je naozaj dokonalý a som s ním maximálne spokojná. V lete si určite zaobstarám tmavší odtieň, možno ale v odľahčenej verzií s oslím mliekom. Ešte dodám, že 99% všetkých zložiek je prírodného pôvodu a 37% zložiek je z bioprodukcie.
BB krém sa nachádza v plastovej tube, má 30ml a na jeho spotrebovanie máte 6 mesiacov. Kupovala som ho na www.biokrasa.sk a jeho cena je niečo cez 12 eur. 

Máte skúsenosti s týmto prírodným BB krémom?

12 komentárov:

  1. Tento BB vůbec neznám, ale vypadá dobře :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak toto vyzera uplne skvele skoda ze si to nie je moznost niekde v obchode odtestovat pre mna kupovat make up ale BB len cez internet je nocna mora ale vyzera uzasne a to, ze je prirodny ach rozhodnutie bude tazke ci ano ci nie
    galantosfun

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to máš pravdu, ja si vždy dám do googlu všetky odtiene makeupov alebo bb krémov a pozerám fotky, ktorý odtieň by mi najviac vyhovoval a podľa toho sa rozhodnem, zatiaľ som sa vždy trafila a to cez internet objednávam viac ako keby som mala kupovať v drogérií alebo v parfumérií :)

      Odstrániť
  3. Pouzivam a som s nim spokojna. Ja ho mam tiez z Biokrasy. V slovenskych e-shopoch ho inde ani nemaju. Mohli by este rozsirit sortiment tejto znacky, lebo ked citam ceske blogy len ticho zavidim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja budem nabudúce objednávať z https://www.ecco-verde.com/ majú tam široký výber aj tejto značky, ale aj mnoho inej prírodnej kozmetiky a ceny poštovného sú prijateľné, dokonca nad 42 eur je poštovné zdarma :)

      Odstrániť
  4. Super tip, kouknu se po něm :) Já používám BB cream od Lavery, krytí docela slabé ale pleť celkem pěkně sjednotí - a hlavně nechci svoji pleť přetěžovat chemickými makeupy ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nad tým BB krémom od Lavery som rozmýšľala, zatiaľ mám ešte makeup od nich, ale s týmto So Bio Etic som o niečo viac spokojná, možno preto že veľmi pripomína všetky tie konvenčné makeupy :)

      Odstrániť
  5. Tento BB krém nepoznám, ale děkuji za tip. BB krémy mám nejraději a až budu objednávat, zkusím se po něm na biokrasa.sk podívat. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie je zač, určite odporúčam, o to viac ak máš rada prírodnú kozmetiku :)

      Odstrániť
  6. tento bb krem sa mi pači už som kdesi o ňom čítala škoda že nevyrábaju pre nas len prírodné veci

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je to škoda, ale našťastie aj tej prírodnej kozmetiky je už na trhu dosť :)

      Odstrániť