streda 29. marca 2017

Frais Monde Hydro Bio Reserve Concentrated Night Fluid serum- recenzia!

Pleťové sérum- môj najobľúbenejší produkt v pleťovej starostlivosti. Viete, vlastne čo také sérum je? Pleťové séra sú viac koncentrované produkty, obsahujú viac aktívnych látok ako sú napr. vitamíny, antioxidanty, či kyselinu hyaluronovú. Tieto látky sa kvôli vyššej koncentrácií dostávajú hlbšie do kože a pôsobia tak oveľa efektívnejšie. Vďaka týmto vlastnostiam sú séra omnoho účinnejšie ako krémy. Častokrát séra obsahujú až dvojnásobne viac aktívnych látok ako krémy.
V dnešnom článku vám predstavím pleťové sérum, ktoré mi na pleti robí radosť už nejaký čas a ja sa s vami podelím o moju skúsenosť.


Frais Monde Hydro Bio Reserve Concentrated Night Fluid 
je pleťové sérum určené predovšetkým pre normálnu a suchú pleť. Ja mám síce pleť skôr zmiešanú, ale občas jej neuškodí dopriať poriadnu dávku hydratácie v podobe kyseliny hyaluronovej, ktorú toto sérum vo vysokej dávke obsahuje. Väčšina pleťových sér, s ktorými som mala skúsenosť mala fluidnú textúru, rovnako som takúto konzistenciu očakávala aj od tohto séra, veď napokon to má aj v názve, ale bola som prekvapená, lebo konzistenciou je toto sérum skôr krémové.

Okrem spomínanej kyseliny hyaluronovej, ktorá pleť nielen hydratuje, ale ju aj vypína a zanecháva ju hladkú, sérum obsahuje aj extrakt z bio salicornie, čo je rastlina, ktorá napomáha hĺbkovo hydratovať pleť. Posilňuje lipidovú bariéru, ktorá udržuje vodu v pleti. Po zime je takéto hydratačné sérum určite potrebné pre každého, keďže práve v zimnom období naša pleť skôr podlieha vysúšaniu. Práve nedostatočná hydratácia pleti môže byť dôvodom tvorby vrások. Ja tento problém už dlho nepodceňujem a preto som pred pár rokmi začala používať produkty s obsahom kys. hyaluronovej.

Toto sérum v porovnaní s inými sa mi páči hlavne aj v tom, že sa dá použiť samostatne ako krém a to vďaka vyššie spomínanej krémovej konzistencií. Takže si ho ráno nanesiem na pleť v tenkej vrstve , počkám pár minút kým sa sérum vstrebe do pleti a potom naň nanesiem makeup. Takto to robím len občas, keď mám málo času vtedy viem, že o moju pleť je dobre postarané, je dlhodobo hydratovaná aj napriek tomu, že som použila len jeden pleťový produkt, určený skôr na večernú starostlivosť.
Večer sérum používam už pravidelnejšie, ale už o niečo v hrubšej vrstve. Podľa potreby si naň nanesiem aj nočný krém, ale keďže sérum je vysoko hydratačné, tak krém používam len dva- trikrát do týždňa, lebo viac moja pleť zatiaľ nepotrebuje. Ak ste niekedy skúšali produkty s obsahom kyseliny hyaluronovej, tak možno poznáte ten pocit ako táto zložka krásne vypína pleť. Tak tomu je aj v prípade tohto séra, pár minút po nanesení je pleť vypnutá a hebká zároveň.


Čo sa týka zloženia séra, tak ako aj iné produkty od značky Frais Monde prevládajú prírodné zložky. Sérum neobsahuje parabény, či nikel. Flakónik je zo skla a sérum sa dávkuje pomocou praktickej pumpičky. Sérum má aj jemnú parfumáciu, ktorá sa po nanesení na pleť rozplynie. Do pleti sa sérum rýchlo vstrebe a nespôsobuje na pleti nijaký lepivý pocit, zanecháva len hebkú a vypnutú pleť, ktorá je po dlhú dobu hydratovaná. Sérum mi po dlhodobom používaní vôbec neupcháva póry a je hypoalergénne.  Jeho cena sa v internetovej parfumérií parfemy-elnino.sk pohybuje niečo cez 25 eur za 30ml. Ak potrebuje vaša pleť extra dávku hydratácie, tak určite odporúčam vyskúšať spomínané nočné koncentrované sérum od Frais Monde a vaša pleť vám neskôr isto poďakuje.


Používate hydratačné séra? Aké je vaše obľúbené?




8 komentárov: