utorok 21. marca 2017

Spring Must Have!


zdroj

Jar už je konečne tu a ja som sa rozhodla, že vám ukážem niekoľko produktov, ktoré sa chystám s nástupom jari používať alebo už ich istú dobu používam a budem s nimi pokračovať naďalej. Po dlhej zime je naša pleť unavená, niekedy dehydratovaná a na tento problém sa mi veľmi osvedčili rýchle masky, ktoré pleti okamžite dodajú energiu a potrebnú dávku hydratácie. Takou jednou je napr. maska na unavenú pleť od Orlane, o ktorej som viac písala v tomto článku TU. O niečo lepšie dostupnou maskou je hydratačná maska v plachte od Balei, ktorá obsahuje extrakt z rias, mandľový a šípkový olej, taktiež pôsobí na pleť osviežujúco a na unavenú pleť je skvelá rovnako ako tá od Orlane.


Na odstránenie odumretých buniek je skvelý pleťový peeling. Ja momentálne používam peeling Sebo Vegeral od Yves Rocher. Tento peeling je určený pre mastnú a zmiešanú pleť. Niekto by povedal, že produkty pre mastnú pleť môžu vysúšať, čo určite nie je dobré. Tento peeling vďaka obsahu šišiaka bajkalského a marhuľových jadier, zanecháva pleť neskutočne hebkú a jemnú. Pleť je dokonale vyčistená, peelingové zrniečka nie sú vôbec hrubé, ale veľmi jemné, takže pleť nedráždia. Používam ho raz alebo dvakrát do týždňa, čo určite stačí a pleť vôbec nevysúša. 


Obľúbenou súčasťou mojej pleťovej starostlivosti sú pleťové toniká. Ja mám najradšej kvetinové vody. Najdlhšie používam vodu z ruží, ktorú si nastriekam na tvár väčšinou ráno. Extrakt z ruží dodáva pleti potrebnú dávku hydratácie, pôsobí proti vráskam a má množstvo blahodárnych účinkov na našu pokožku. Novinkou pre mňa je, ale kvetinová voda z čistca, ktorú si taktiež striekam na tvár, ale hlavne na večer. Voda z čistca je dobrá na mastnejšiu pleť, či na pleť, ktorú trápi akné- sťahuje póry, upokojuje pokožku, pomáha pri redukcií drobných jazvičiek, či stopách po akné. Zatiaľ ju používam len pár dní, tak neviem bližšie opísať jej účinky, takže si budete musieť počkať na podrobnejší článok za nejaký čas, ale verím v jej pozitívne účinky.


Sérum s vitamínom C u mňa nesmie už nejaký ten rok chýbať. Momentálne používam sérum s vitamínom C od Pharmaceris, ktorý som kúpila na notino.sk. Sérum je trocha mastnejšej konzistencie, takže bude vhodnejšie skôr pre suchšiu, či normálnu pleť. Ja toto sérum používam vždy ráno. Vitamín C pomáha pri rôznych problémoch, ktoré trápia pleť- zjednocuje tón pleti, regeneruje pokožku, pomáha k rýchlejšiemu hojeniu vyrážok a pôsobí proti voľným radikálom. Toto sérum neobsahuje parabény ani konzervanty a jeho cena je viac než priaznivá.


Tento rok som veľmi chcela vyskúšať prírodný deodorant Schmidts. Na skúšku som si kúpila malé len 19 gramové balenie. Majú na výber veľmi veľa vôní a ja som si vybrala krásnu kombináciu- ruža a vanilka. Vonia naozaj krásne, ale sladkú vôňu vanilky v ňom vôbec necítiť, skôr prevažuje intenzívna vôňa ruží, ktorá ako milovníčke týchto kvetov sa mi veľmi páči. Deodorant som skúšala len párkrát, vôňu ruží cítiť po dlhý čas, skoro celý deň lebo pri telesnej záťaži sa vôňa postupne uvoľňuje. Neviem, ale povedať, či by obstál u toho, kto sa veľa potí, ja našťastie problémy s potením nemávam, tak som rada, že tieto prírodné deodoranty mi úplne postačia. Deodorant neobsahuje hliník, parabény a je vytvorený na báze kokosového oleja, bambuckého masla a sódy bikarbóny. Ešte dodám, že pri nanášaní ho treba do podpazušia poriadne vtrieť, aby nezanechával škvrny na bielom oblečení, mne sa to zatiaľ nestalo a všetky moje biele tričká sú našťastie bez fľakov.


Keďže slnko nám začína intenzívnejšie svietiť, tak určite treba myslieť aj na ochranu proti slnečnému žiareniu. Ja som tento rok stavila na krém s minerálnym filtrom SPF30 značky Coola. Krém má veľmi dobré zloženie je stvorený na rastlinnej báze. Obsahuje síce silikóny, čo je jediné mínus, ale silikóny zas nevnímam ako najväčšie zlo pre moju pleť a v istých produktoch ich akceptujem ako napr. v tomto prípade. Ak ste niekedy používali krémy s minerálnym filtrom, tak iste viete, že na pleti zanechávajú nepekný biely povlak, tento krém je však tónovaný, takže biely povlak na pleti vôbec nehrozí. Krém obsahuje výťažok z uhorky a skvelo zmatní pleť a je úplne perfektný ako báza pod makeup. Po dlhšom používaní vám určite napíšem podrobnejšiu recenziu.


Veľmi som si obľúbila balzám na pery s výťažkom z medu od Yves Rocher. Tento balzám krásne vonia, obsahuje 99% bio zložiek. Je skvelý na veľmi suché pery- tie sú hebké, hydratované a urýchľuje aj hojenie kútikov, či oparov. Ak ste ho ešte neskúšali, určite odporúčam.
Keď sme už pri tých perách, tak chcem spomenúť moje obľúbené dva lesky na pery. Obidva sú z prírodnej kozmetiky a obidva sú skvelé. Lesk na pery od Alverde som si kúpila náhodou, mám ho v odtieni 60 Flirty Rose, čo je jemne ružová farba. Tento lesk obsahuje kakaové maslo a jojobový olej, ktoré sa o pery perfektne postarajú a ak máte problémy so suchými perami a bojíte sa rúžov, tak určite vyskúšajte nejaký prírodný lesk, ktorý pery zregeneruje a ešte k tomu im dodá peknú farbu a lesk. Druhý lesk na pery som si objednala cez internet je taktiež v ružovom odtieni, len trocha v intenzívnejšom ako ten od Alverde. Viac o tomto lesku ste sa mohli dočítať v minulom článku TU


Rozjasňovač na pleti nesmie chýbať, donedávna som používala Mary Loumanizer od The Balm, ale keďže ma viac láka prírodná kozmetika, kúpila som si krémový rozjasňovač od Lavery. Má zlatistý odtieň, ale na pleti pôsobí po rozotretí veľmi prirodzene. Prekvapivo na krémový produkt má veľmi dobrú výdrž, na pleti ostáva skoro celý deň, čo ma veľmi milo prekvapilo, takže spokojnosť nadovšetko. 


A nakoniec nesmie chýbať moja obľúbená lícenka od Alverde, ktorú som tu na blogu už spomínala. Je v odtieni Shimmer Rouge a skladá sa z troch krásnych odtieňov ružovej. Lícenka pôsobí na pleti pekne, dodá tvári prirodzený vzhľad a to je to, čo sa mi na nej najviac páči. Finiš na pleti je skôr saténový a intenzita farieb je taký priemer, no dá sa vrstviť do požadovaného odtieňa a celkom dlho vydrží, skoro celý deň.


Tak, čo zaujalo vás niečo z mojich "jarných" produktov?

6 komentárov:

  1. Zaujal mě nejvíce balzám na rty od YR, taky bych ho ráda vyzkoušela. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. prosím, kde si kúpila ten opaľovácí krém na tvár? tiež zháňam niečo s minerálnym filtrom, ale aby nezanechával biely povlak na pleti. ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, mám ho z www.beautybay.com, tento krém biely povlak vôbec nezanecháva, je super!

      Odstrániť
  3. Peti, po naneseni toho sera s vitaminom C pouzivas este krem? Dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj,áno používam, ale vždy počkám cca. 10 minút, aby sa sérum vsiaklo a potom naložím krém.

      Odstrániť