streda 10. mája 2017

Frais Monde Terracota Baked Bronzer nr. 02!

Ahojte,
v dnešnom článku poteším všetky milovníčky prírodnej dekoratívnej kozmetiky. Ja osobne som veľký priaznivec prírodnej kozmetiky, no s dekoratívnou kozmetikou je to u mňa tak 50 na 50. Poskúšala som tohto už síce dosť, no nájsť kvalitný kúsok z dekoratívnej kozmetiky je niekedy dosť ťažké, hlavne vtedy ak jednotlivé produkty stále porovnávate s tými konvenčnými. Dlho som zháňala bronzer, ktorý by mi nahradil môj púder v najtmavšom odtieni od Alverde, ktorý som používala ako bronzer a nakoniec sa mi to aj podarilo, veď čítajte ďalej...

Frais Monde Terracota Baked Bronzer- značku Frais Monde vám už asi nemusím predstavovať. Ich pleťovú kozmetiku, v ktorej prevažujú prírodné zložky a nachádzajú sa v nich minerálne látky vďaka termálnemu prameňu som si veľmi obľúbila naposledy ste si mohli prečítať recenziu napr. na hydratačné sérum. Mám však pozitívne skúsenosti aj s dekoratívnou kozmetikou a tak som sa potešila, keď som v ponuke eshopu našla aj tento skvelý zapečený bronzer. 
Pri výbere bronzera som vždy opatrná. Mám rada skôr prirodzené odtiene, akoby bola pleť pobozkaná slnkom. Naopak mojej pleti nepristanú odtiene s oranžovým podtónom alebo moc tmavé. Tiež sa vyhýbam aj väčšiemu množstvu trblietok, ktoré často nachádzam v bronzeroch. Myslím si, že na bežné denné nosenie do práce to chce niečo prirodzené, čo nepôsobí umelo.

Zapečený bronzer od Frais Monde sa dá kúpiť v troch odtieňoch. Ja som si vybrala zlatú strednú cestu, čiže odtieň s číslom 02. 01 sa mi zdal byť príliš bledý a 03 zasa moc tmavý, tak to vyhral odtieň 02.

Bronzer, ktorý sa môže pýšiť aj dodatkom v názve- Bio je vytvorený na báze sírnej termálnej vody a prírodných solí. Ďalej bronzer obsahuje kukuričný škrob, ktorý pleť chráni a pôsobí ukľudňujúco, má v sebe aj ryžový prášok, či extrakt z marhúľ. 
Spočiatku sa mi zdalo, že bronzer je málo pigmentovaný, ale po niekoľkých zásahoch štetca sa jeho vrchná vrstva akoby odstránila a teraz je pigmentácia podľa mojich predstáv, síce nie je úplne intenzívna, ale želaný efekt sa dá pekne vrstviť, veď napokon zapečené produkty nikdy neohurovali vysokou pigmentáciou. Páči sa mi na ňom to, že s týmto odtieňom sa to len tak ľahko nepreženie. Obsahuje aj trblietky, ktorých som sa tak veľmi bála, ale tie našťastie na tvári nie sú vôbec vidieť. Finiš bronzera je skôr saténový. Samotný odtieň je teplý hnedý až zlatistý, avšak veľmi prirodzený, s ktorým dosiahnete spomínanú slnkom pobozkanú pleť. Tento odtieň je podľa mňa skvelý na celoročné nosenie. V zime, keď je pleť všeobecne bledšia stačí naniesť na tvár jemnú vrstvu a v lete, keď je na tvári už nejaké to opálenie, stačí bronzer jednoducho navrstviť a dosiahnete, tak určite veľmi pekný efekt na tvári.

Na pleti bronzer vydrží niekoľko hodín, no celý deň žiaľ nie. Keď sa ráno okolo 6 hod nalíčim tak už poobede je potreba pleť opäť trochu oživiť. Našťastie bronzer má šikovné kartónové nie moc veľké balenie, ktoré sa hravo zmestí do každej kozmetickej taštičky. 
Bronzer má 10 g a jeho cena sa v internetovej parfumerií parfemy-elnino pohybuje niečo cez 16 eur. Som rada, že som našla konečne bronzer podľa mojich predstáv, ktorý mi momentálne robí veľkú radosť. 

Aký je váš obľúbený bronzer na leto?


2 komentáre:

  1. Môj obľúbený je Estee Lauder, ktorý mám už roky. zatiaľ som však neskúšala žiadnu prírodnú dekoratívnu kozmetiku.

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť