streda 29. novembra 2017

The Ordinary Glycolic Acid 7% toning solution!

Ak sa pohybujete v beauty svete, tak značku The Ordinary vám nemusím predstavovať. Asi ako väčšina aj mňa ich produkty veľmi zaujali. Veď kto by odolal- aktívne látky za rozumné ceny, ktoré sa tak stali úplne dostupné snáď pre všetkých. Mňa zaujalo niekoľko produktov, ktoré som si objednala a postupne vám na ne prinesiem recenzie. 


Dnes to bude skvelý produkt na pleť v podobe tonika so 7% tnou kyselinou glykolovou. Rastlinné kyseliny v kozmetike mám veľmi rada. Podľa mňa pre problematickú pleť je to jedna z najlepších volieb. Sama som skúšala kyselinu glykolovú v podobe chemického peelingu, to však bola oveľa vyššia koncentrácia. Chcela som však niečo ľahšie, čo môžem používať každý deň bez obáv, preto tonikum so 7%tnou kyselinou bola jasná voľba. 


Tonik je určený skôr na mastnú, či zmiešanú pleť. Na citlivú by som ho neodporúčala, pretože môže spôsobiť jemné podráždenie v podobe štípania, či začervenania. Sú to, ale bežné prejavy používania kyselín, našťastie je to len dočasný prejav a po chvíli na pleti nič nie je vidieť. 
Kyselina glykolová odstraňuje odumreté bunky z pokožky. Vyrovnáva postupne tón pleti, urýchľuje hojenie vyrážok a predchádza ich tvorbe. Isto poznáte, keď sa vám spraví vyrážka tak tie fliačky po nej čo ostanú trvajú veľmi dlho , kým zmiznú- práve aj na takéto prípady je kyselina glykolová skvelá, pretože stopy po akné postupne vylepšuje v krátkom čase. Tonikum sa používa výlučne len na večer pred spaním, neoplachuje sa. Ja ho používam skoro každý večer od kedy som si ho kúpila. Na vatový tampón stačí naniesť malé množstvo. Je to veľké 240 ml balenie, ktoré isto dlho vydrží. 
Ak používate kyseliny v kozmetike, tak určite viete, že nesmiete zabúdať na UV ochranu každý deň, tak je to aj v prípade tohto tonika. Ráno bez SPF nejdem z domu, aj teraz v zime.


Rovnako ako všetky produkty The Ordinary, tak ani tento tonik neobsahuje parabény, minerálne oleje, produkty nie sú testované na zvieratách no a o ich dostupných cenách vám už nemusím ani písať.

Skúšali ste už niečo z The Ordinary? Boli ste spokojné?

6 komentárov:

  1. Tuto značku bych ráda vyzkoušela. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Od této značky jsem ještě nic nezkoušela. Ani ji moc neznám, ale tenhle výrobek by pro mě asi moc nebyl, protože mám citlivější pleť. :)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto tonikum je fakt skvele, vdaka baleniu dlho vydrzi, ucinok skvely, mam zmiesanu plet a je fantasticke, pouzivam ho cca 5 mesiacov a este stáleho mam asi 1/4 vo flasticke za tu cenu urcite doporucujem, akurát horsie je to s jeho dostupnostou a dost casto vypredane :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Odpovede
    1. teraz mi stačí spf v mejkape, ale keď svieti slnko tak stále používam Coola s spf30.

      Odstrániť
  5. The Ordinary má skvelé produkty. Mala som kyselinu haylurónovú a chystám sa na zinok s vitamínom B. Cena je skvelá, obaly sú krásne, skrátka super. Túto AHA kyselinu ja používam v esencii od Cosrx, Aha 7 a fakt to funguje. Pleť mám krajšiu z večera do rána.

    OdpovedaťOdstrániť