štvrtok 17. mája 2018

Makeup Frais Monde Biologico Termale- kompaktný mejkap- recenzia!

Ahojte,
vitajte pri ďalšej recenzií. Moju záľubu v testovaní prírodných mejkapov už asi poznáte, ak sledujete môj blog dlhšie. Takže táto recenzia bude opäť zameraná na jeden prírodný mejkap, ktorý som vďaka spolupráci s parfemy-elnino.sk mohla vyskúšať.


Makeup Frais Monde Biologico Termale  je tak trochu iný na aký som bola doposiaľ zvyknutá, lebo všetky mejkapy čo som zatiaľ skúšala boli tekuté, no a tento je pre zmenu tuhej konzistencie.
Samotná konzistencia ma veľmi zaujala a preto som sa rozhodla ho vyskúšať. Mejkap sa nachádza v kartónovom pevnom obale, čo určite poteší eko priaznivcov.


Pri nanášaní mejkapu môže nastať trocha problém, teda len vtedy ak ste zvyknuté používať svoje prsty. Pri tomto mejkape potrebujete totiž nejaký štetec na nanášanie mejkapu- najlepšie hustý kabuky štetec. Ja mám jeden obľúbený a ten používam aj na tekuté mejkapy a tiež aj na tento. Štetcom nanesiete menšie množstvo, ktoré potom rozotriete po pleti. Možno to znie zložito, ale je to veľmi jednoduché a rýchle.
Krycia schopnosť mejkapu je stredná, ale dá sa vrstviť. Páči sa mi na ňom, že mejkap na pleti vyzerá prirodzene a čo najviac oceňujem je, že pekne splynie s pleťou a nevytvára efekt masky.
Čo by sa dalo určite vylepšiť je výber odtieňov. Žiaľ vybrať si môžete len z troch. Ja som si vybrala ten najsvetlejší, ale aj ten mi je ešte teraz trocha tmavý, tak čakám, keď sa konečne trocha opálim a potom ten odtieň bude ideálny.


Čo sa týka zloženia, tak ako aj iné produkty Frais Monde, tak aj tento mejkap je vytvorený na báze termálnej vody a prírodnej soli. V zložení sa nachádza množstvo rastlinných výťažkov ako napr. extrakt z harmančeka, calendule, hrozna, aloe vera, ale aj olivový a marhuľový olej alebo squalen. Vďaka čomu, je pokožka hydratovaná a vyživovaná po celý deň. 

Mejkap je vhodný pre všetky pleťové skupiny. Snáď pri veľmi mastnej pleti môžte spozorovať po čase lesknutie, ale dobrý púder to určite zachráni. A čo je určite veľké plus, tak neupcháva póry a vydrží na mojej pleti skoro celý pracovný deň v takom stave v akom som ho ráno naniesla na pleť.
Mejkap neobsahuje parabény, chemické konzervanty ani farbivá. Možno by sa dal ešte trochu vylepšiť tým, keby obsahoval ochranný spf faktor, ktorý by bol pre pleť určite prospešný.


Obsah mejkapu je 10g a na jeho spotrebovanie máte presne 36 mesiacov, čo je celkom dosť. Jeho cena je niečo cez 13 eur a kúpite ho v internetovej parfumérií parfemy-elnino.sk

Budem rada ak mi napíšete, či aj máte skúsenosť s týmto mejkapom?

1 komentár:

  1. Vypadá zajímavě, ale asi i pro mě by byl ještě tmavý. Zkušenost s ním nemám. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť