piatok 16. mája 2014

Baby silky foot- výsledok :)

V minulom článku som pśala TU, že chcem vyskúšať zázračné ponožky, ktoré majú odstrániť zhrubnutú a odumretú kožu na nohách. Ponožky mám z ebay a sú z firmy Holika Holika z Južnej Korei. Balíček mi prišiel dosť rýchlo, myslím že za 10 dní som ich mala doma. Cena bola okolo 5 dolárov a poštovné bolo zdarma. Ešte malé varovanie, do článku som dala aj dve fotky mojich chodidiel, tak sa nezľaknite:)


Poďme, ale k výsledku. Do ponožiek, ktoré sú igelitové som naliala roztok, do každej ponožky jeden sáčok roztoku. Nemala som nejaký nepríjemný pocit, bola mi troška zima, tak som si dala na ne ešte obyčajné bavlnené ponožky. Pri nosení nie je cítiť žiadne pálenie alebo niečo nepríjemné, je to ako by ste mali na nohách sáčky s vodou :). Najlepšie je ak môžte, tak si niekde sadnúť a nič nerobiť, lebo predsa chodiť v sáčkoch nie je bohvie čo. Ja som ich mala na nohách večer pred telkou. Nechala som si ich na nohách, tak ako sa odporúča hodinu a pol. Potom som si nohy umyla pod tečúcou vodou no a plná očakávaní, čo sa bude s mojimi nohami v najbližších dňoch diať som šla spať :)





Prvé olupovanie kože sa začalo na tretí deň. Ako prvá mi zišla najjemnejšia koža. Môže to pôsobiť bolestivo, ale samotné odlupovanie kože vôbec nebolí, takže žiadne krvavé rany nehrozia. Takto to pokračovalo ešte asi dva dni a potom sa mi začala odlupovať aj trošku zhrubnutejšia koža na pätách, toto trvalo tiež asi dva- tri dni. Celkovo dokopy to trvalo asi tých 10 dní, kým všetka odumretá a zhrubnutá koža zišla dole.

pred
Čomu som naozaj rada je to, že som tento experiment podstúpila v období, keď vonku ešte nie je pekné počasie, lebo chodidlá počas tejto regenerácie nie sú hodné na ukazovanie do sandál alebo šlapiek, pre niekoho by to mohlo pôsobiť odpudivo, preto odporúčam nosiť po celý čas ponožky aj počas spánku.
Moje experimentovanie sa skončilo a moje chodidlá sú teraz pripravené na leto.

po
Pre niekoho sa táto kúra bude zdať divná, ako napr. pre moju sestru (a asi aj pre mňa:), ktorá sa čudovala, že prečo radšej nepoužijem pemzu a nemusím celých tých pár dní zlupovať kožu z chodidiel. No som o skúsenosť bohatšia a nabudúce asi radšej použijem pemzu a nejaký dobrý zmäkčujúci krém a výsledok bude rovnaký za podstatne kratší čas.
Takže moc neodporúčam. Inak v zahraničí konkrétne v Ázií sú tieto ponožky veľmi populárne, no neviem, čo si o tom myslieť, či to bude z lenivosti chytiť pemzu do ruky alebo je za tým niečo iné...:)


8 komentárov:

  1. čo ja viem.. ja pemzu používam od nepamäti a nemám také hladké nohy ako ty na fotke PO :D a päty by ešte ušli, ale moje vykrivené palce sú na vonkajšej strane nepekné, zhrubnuté a nejde to preč.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. moje palce tiež boli zhrubnuté a celkom pekne mi to zišlo dole, len som také fotky sem už nechcela dávať :) Ja som pemzu predtým používala a výsledok bol rovnaký ako s týmto zázrakom, ale v každom prípade za vyskúšanie to stálo:)

      Odstrániť
  2. fuuha...to vyzera fakt dost desivo. musi to byt riadna chemia, ked to taketo veci dokaze. no ja budem asi radsej nadalej pouzivat svoje dva pilniky. aj ked je to celkom fuska :D

    beautybybellatrix.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. praveze to obsahuje len rastlinne kyseliny a rastlinne vytazky, takze ziadna chemia, inak by som si to na nohy nedavala :)

      Odstrániť
    2. a nemoze byt na to nejaka alergia? nemoze sa mi stat nieco, ze sa rano zobudim a budem mat nohy cele cervene a bolave?

      Odstrániť
    3. No to neviem, ale co som citala recenzie na zahranicnych blogoch a videla nejake videa na youtube, tak alergiu nemal nikto, kto to pouzival. V clanku, kde som spominala, ze som si tie ponozky kupila je jedna fotka co to vsetko obsahuje tak si mozes precitat no a uvidis :) http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/04/sos-pre-znicene-nechty.html

      Odstrániť