piatok 30. mája 2014

RAW Jahodové muffiny

Pomaly, ale isto tu máme sezónu jahôd, no a ja sa dnes s Vami podelím o super mňam recept na nepečené jahodové muffiny. Postup je veľmi jednoduchý a rýchly. Muffiny sú vynikajúce, nepridáva sa do nich žiaden cukor a pritom sú také sladké a svojou chuťou pripomínajú cheesecake.

Ingrediencie:

Spodná časť/korpus:
250g ľubovoľný mix orechov ( ja som použila mandle a lieskové orechy)
10ks sušených ďatlí bez kvôstky
štipka soli

Krém:
200g  kešu orechov (namočených vo vode min. 4 hodiny)
4 lyžice kokosového oleja
šťava z jedného citróna
4 lyžice medu/ ak ste vegan tak agáve sirup
250g jahôd (ale môžu byť aj maliny, marhule, černice...to čo máte radi)

Postup:
Najprv si spravíme spodnú časť a to tak, že do mixéra dáme zmes orechov spolu s ďatlami, rozmixujeme na drobno. Touto zmesou potom naplníme košíčky, zmes musíme poriadne v košíčkoch utľapkať. Ja som do jedného košíčka dávala asi jednu celú veľkú lyžicu zmesi. 
Potom si pripravíme krém. Do mixéra dáme vopred namočené kešu orechy, kokosový olej, med/agáve, šťavu z citróna a jahody. Všetko dobre najemno rozmixujeme, vznikne nám vynikajúci krém, s ktorým plníme košíčky. Vrch môžme ozdobiť rozkrájanými jahodami. Nakoniec dáme všetko minimálne na 2 hodiny do chladničky, no najlepšie na celú noc, potom sú muffiny pekne stuhnuté. 




Chutia naozaj skvele. My sme ich doma hneď zmaškrtili a chutili aj môjmu malému synčekovi. Takže určite vyskúšajte! Mňam:)

5 komentárov: