nedeľa 18. januára 2015

Odstránenie gellaku- môj postup!

O gellaku som čo-to už na blogu písala. Veľmi som si obľúbila tento spôsob manikúry. Pre baby, ktorým sa nechce lakovať si nechty každý tretí deň, ako mne, tak tento spôsob skrášľovania nechtov je ideálny. Aplikácia gellaku je veľmi jednoduchá rovnako ako aj jeho odstránenie. Preto som sa rozhodla, že Vám ukážem ako si odstraňujem gellak ja sama. Budete potrebovať zopár pomôcok, s ktorým gellak ľahko dáte dole.



Ja používam: hrubší pilník, veľmi jemný pilník, kovové zatláčatko, pomarančové drievko a to najdôležitejšie odlakovač, ktorý obsahuje acetón- ja používam Orly, ktorý dostanete v Dmke, ale na internete dostanete oveľa lacnejšie odlakovače, tento je dosť drahý vyšiel ma na cca. 8eur. No a v neposlednom rade alobal a nejaké tie vatové tampóny. 

Tu môžete vidieť moje 16 dňové nechty, ako vidíte nie je na nich žiadne odlupnutie. 


1. Krok
Hrubším pilníkom jemne odstránim vrchnú vrstvu gellaku.


2. Krok
Na kúsok alobalu dám odlakovačom navlhčený vatový tampón (predelený na polovicu), do ktorého zabalím každý jeden necht. Takto zabalené nechty v alobale nechávam 10- 15 minút.



3. Krok 
Po odstránení alobalu, nechty vyzerajú asi takto. Gellak je už úplne rozpustený. Zoberiem si kovové zatláčatko alebo pomarančové drievko a gellak jednoducho zlupnem, ide to veľmi jednoducho a rýchlo.



4. Krok
Jemným blokom alebo pilníkom, už len odstránim minimálne pozostatky gellaku z nechtu.


Ako vidíte nechty sú po odstránení dosť vysušené. Ja si vždy po odstránení gellaku, dávam na jeden-dva dni kalciový lak na nechty alebo vyživujúci lak na nechty od Eveline, potom nechty ošetrím sérom od Sally Hansen alebo nejakým olejčekom a po malej prestávke lakujem znovu.


Nechty nie sú až tak zničené ako sa môže na prvý pohľad zdať. S gellakom sú nechty pevné, nelámu sa a majú šancu vyrásť do vysnívanej dĺžky.

A tu som si už nechty nalakovala mojim novým gellakom od Sally Hansen v odtieni Shell we dance :)


Majte krásny deň!

21 komentárov:

  1. Tak o tom jsem nikdy neslyšela, ale zní to super! Pěkný návod!:-)
    www.passengersmaniac.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som sa doteraz gel lakom vyhýbala hlavne kvôli tomu odstraňovaniu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pred cca dvomi rokmi som tiez pouzivala gel lak, ale veru mala som problem ho odstranit. Musela som ist k manikerke. Teraz si uz nechty nelakujem vobec :-)
    /kaviareň/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. prvýkrát som mala aj ja problém a veru aj zničené nechty, ale časom som si našla spôsob, s ktorým to ide jednoducho, rýchlo a hlavne šetrne voči mojim nechtom :)

      Odstrániť
  4. ja som mala gél, ale teda nechty mi to príšerne zničilo. odvtedy už gél nechcem, dosť sa bojím aj gellaku... achjo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne tiež gelovky zničili moje nechty, ale keďže rada experimentujem chcela som vyskúšať aj gellak, no a neľutujem, nechty nie sú určite tak zničené, keď sa dá gellak správne dole, tak necht nepoškodí skoro vôbec, práveže s gellakom sú nechty pevnejšie, nelámu sa a majú šancu narásť...:)

      Odstrániť
  5. Raz som si dala gélové nechty a mala som otras nechtiky :((( nikdy viac ale o gellakoch som pocula same dobre veci :D mozno sa raz odvazim a vyskusam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. taky gel lak by sa mi hodil lebo nikdy mi ziadny nevydrzi ach:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. A ako si spokojná s tým kalciovým lakom? Myslíš, že by zabral aj na štiepajúce sa nechty? ďakujem :)

    theVandasdiary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. moc spokojná s ním nie som, po jednom dni sa odlupuje z nechtov a na nechtoch po pár hodinách praská. Vyskúšaj skôr ten lak od Eveline, je to najlepší výživný lak aký som mala, alebo potom ak sa ti dosť štiepu nechty, tak by som porozmýšľala o japonskej manikúre, mojej mamine to dosť pomohlo, nechty sa jej veľmi štiepali.

      Odstrániť
  8. Ja mam taky problem,ze ten gel lak mi nejde vobec dole a to mam aj kozmeticky aceton a nic....nechapem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ako dlho si nechávaš acetón na nechtoch? lebo ja niekedy mám necht obalený v alobale aj 20 minút, ak aj vtedy nejde tak skús tú vrchnú vrstvu s pilníkom zbrúsiť, snáď to pomôže

      Odstrániť
  9. Ja mam taky problem,ze ten gel lak mi nejde vobec dole a to mam aj kozmeticky aceton a nic....nechapem

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja s gellakmi začínam, bol to vianočný darček :) najprv mi odleteli po 3 dňoch, na 2.krát to už bolo ok, ale to odstránenie, s tým mám aj ja problém...zbrúsim, zabalím do alobalu, dokonca strčím k radiatoru (teplo vraj pomáha), nechám aj 15 min. a aj tak to ide strašne ťažko, musím na drievko veľmi tlačiť a potom ešte aj opilníkovať. Niektoré nechty sa mi pri tom úplne odštiepili, takže s dĺžkou som zase na začiatku a navyše sú dosť tenké, nechápem to...možno zlý acetón??? Značku ani neviem, klasický kozmetický.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono to asi záleží aj na tom aká značka gellaku sa používa, lebo viem že napr. CND gellaky sa dosť ťažko odstraňujú a na ich odstránenie sa musí použiť odlakovač rovnakej značky. Ja mám dobré skúsenosti s odlakovačom Ebelin, ktorý je s acetónom, kupujem ho v DMke, taká modrá tekutina, nie je drahý a gellak mi s ním ide pekne dole a nemusím dokonca ani silno tlačiť po nechtoch, som s ním veľmi spokojná.

      Odstrániť
    2. mám gellaky NTN a acetón značky Garden of Eden. A možno je to aj v tom, že mám príliš slabé nechty a keď ich zbrúsim, odmastím a nanesiem primer, laky sa až príliš "vcucnú" do nechta, možno primer nepotrebujem...skúsim ešte zmeniť ten odlakovač a uvidím, som z toho nešťastná, lebo namiesto toho, aby som mala konečne dlhé a bezchybne nalakované nechty, ich mám momentálne úplne krátke a len s ošetrujúcim lakom :(

      Odstrániť
    3. môže to byť aj v tom, ja primer ani nepoužívam, nechty sa odmastia aj tým, že ich pretreš cleanerom a podľa mňa nemusíš ani vrchnú vrstvu zbrusovať, to tiež nerobím, podľa mňa sa tým necht zbytočne ničí a potom je tenký a ľahšie sa zlomí...

      Odstrániť