streda 10. februára 2016

Collistar Omega 3 + Omega 6 Nourishing Repairing oil!

Ahojte,
aj keď tohtoročná zima pripomína skôr začínajúcu jar, stále však verím, že ešte si užijeme tuhý mráz a kopu snehu. I keď vonku cez deň momentálne nemrzne, stále je chladno a preto by sme nemali zabúdať na našu pleť. V dnešnom článku bude reč o produkte, ktorý sa na momentálne obdobie hodí ako uliate. Ak pravidelne čítate môj blog, tak viete, že pleťové oleje mám veľmi rada a používam ich už niekoľko rokov, a preto ako tvor zvedavý som chcela vyskúšať niečo, čo som ešte nemala pretože oleje, ktoré používam väčšinou striedam tie isté- argánový, šípkový, kokosový, olej marula, a tak som sa rozhodla vyskúšať pleťový olej/ emulziu od Collistar s omega 3 a 6 mastnými kyselinami.


Collistar Omega 3 + Omega 6 Nourishing Repairing Oil- pôsobí účinne proti starnutiu pleti. Omega 3 a 6 mastné kyseliny sú potrebné zložky nielen pre celkové zdravie nášho tela, ale aj pre krásu našej pokožky. Tieto dve kyseliny si telo nevie samo vytvoriť a preto ich musíme do nášho tela dostať vo forme potravín, preto sa nazývajú aj esenciálnymi mastnými kyselinami. Nedostatok týchto esenciálnych mastných kyselín spôsobuje, že naša pokožka sa stáva suchou, krehkou, či dehydratovanou. A práve tento pleťový olej, ktorý tieto vzácne kyseliny obsahuje pomáha spomínaným problémom predchádzať, hlavne teraz v zime, keď je pokožka tváre suchšia ako po iné dni v roku. Tento skvelý olej okrem omega 3 a 6 mastných kyselín, ktoré sú obsiahnuté v rastlinných olejoch obsahuje aj vitamín E, no a táto skvelá kombinácia látok regeneruje pleť, hydratuje a vyživuje ju. Intenzívne obnovuje pokožku pre dokonalú rovnováhu vlhkosti v pleti a zabraňuje jej dehydratácií a vysušeniu. Olej ďalej pomáha predchádzať starnutiu pokožky, čo je skvelé ak už v istom veku myslíte na prevenciu tvorby vrások, tak ako ja.

Pleťový olej sa nachádza v sklenej fľaštičke s pohodlným dávkovaním pomocou pipety. Na pleť stačí naniesť skutočne len pár kvapiek a olej sa do pleti pekne zapracuje. Chvíľu však trvá kým sa vsiakne úplne. Ja tento olej používam väčšinou večer, na olej si už nedávam žiaden krém. Pleť krásne hydratuje a ráno je hebká a vyživená. Niekedy ho zvyknem použiť aj cez deň, ale to si dám max. 2-3 kvapky počkám cca. 15-20 minút a potom si naložím makeup. Pocitom suchej pleti našťastie nemám šancu trpieť.

Olej chráni pleť aj pred vonkajším poškodením, voľnými radikálmi, ale aj pred UV žiarením a preto si myslím, že bude skvelý pomocník aj v letnom období, keď našu pleť vystavujeme slnečnému žiareniu. Viem si ho predstaviť, ako by dokázal ukľudniť pleť po dlhom dni strávenom niekde na pláži, či kúpalisku. 
Pleťový olej je neparfumovaný a je trochu redšej konzistencie, nie je to typická olejová konzistenica. Jeho cena je v internetovej parfumérií parfemy-elnino.sk  niečo cez 19 eur za 30ml a na jeho spotrebovanie máte presne 9 mesiacov.

Máte skúsenosti so spomínaným produktom?


7 komentárov:

  1. tiež mám rada pleťové oleje, skôr tie rastlinné, no takýto olej na tvár som ešte neskúšala. S Collistar kozmetikou mám dobré skúsenosti hlavne s pleťovou, tak možno vyskúšam aj tento olejček, ďakujem za tip!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a čo odporúčaš z Collistar? ja mám skúsenosti len s týmto olejčekom, možno by som ešte niečo iné vyskúšala :)

      Odstrániť
    2. pleťové vody alebo krémy, ale napr. z makeupu aj riasenka je celkom fajn :)

      Odstrániť
  2. Taky jsem si oleje velmi oblíbila a tento by se mi hodil. Nemám s tímto výrobkem žádné zkušenosti, ale dle tvého popisu vypadá skvěle. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je vhodný pre všetky typy pleti, takže ak obľubuješ oleje tak ako píšeš mohla by si byť s ním spokojná :)

      Odstrániť
  3. Od tejto značky som ešte nič neskúšala, no v poslednej dobe o nej počujem/čítam viac a viac a samé pozitívne ohlasy. Olejček vyzerá vážne dobre až luxusne. Hlavne v poslednej dobe sa s týmito olejmi roztrhlo vrece, ale za niektoré pýtajú nehorázne peniaze, ale toto vyzerá ako slušná alternatíva :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to áno, treba si ceny určite porovnať a pokukať v rôznych eshopoch, na elnine vychádza najlacnejšie, presne tento istý olej som našla na jednej stránke za 40 eur...

      Odstrániť