štvrtok 4. februára 2016

Odličovanie a čistenie pleti olejmi od Balei!


Ahojte,
dnes si dáme ďalší článok, kde zas bude hviezdiť kozmetika Balea. Ešte pred Vianocami som v regáloch DMky našla dva zaujímavé produkty na čistenie a odličovanie tváre, ktoré sú vo forme oleja. Čistenie pleti olejmi je už celkom stará záležitosť a u mňa to nie je tiež nič nové, sama som si kedysi robila prípravky, ktoré obsahovali zmes olejov a môj makeup super odlíčili a preto som sa potešila, že som v drogérií zbadala tieto dva celkom zaujímavé produkty, ktoré som musela vyskúšať.


Balea čistiaca olejová emulzia s olejom z kamélie- tento produkt má olejovitú až tekutú konzistenciu, ktorá sa v spojení s vodou premení na bielu emulziu, niečo ako odličovacie mlieko, len trochu viac tekutejšie. Má za úlohu odstrániť makeup, nečistoty a usadeniny.


Ja túto čistiacu emulziu používam už v sprche, keď je moja pleť zbavená makeupu. Vytlačím si stredne veľké množstvo z tuby a jemnou masážou si pleť s touto zaujímavou emulziou umyjem. Je to trošku nezvyk oproti iným prípravkom na čistenie pleti, ktoré väčšinou penia, tento nepení vôbec. Vďaka hodnotným olejom, vitamínu E pleť vôbec nevysúša, ale chráni jej prirodzenú bariérovú funkciu. Pleť je pekne vyčistená od prípadných nečistôt, ktoré nezvládla micelárka alebo iný odličovač a je tak pripravená na ďalšie kroky v pleťovej starostlivosti.


Čistiaca olejová emulzia je vhodná pre všetky typy pleti, tak ak máte mastnú, či zmiešanú pleť vôbec sa nemusíte báť, že sa vám pleť bude po tejto emulzií premasťovať, veď už dávno neplatí, že mastné pleťové typy sa majú olejom v kozmetike vyhýbať, práve naopak. Po umytí tváre na pleti neostáva žiaden mastný pocit, ale pleť je krásne vláčna, hydratovaná a čistá. Nielenže má super zloženie, ale je aj bez parfému. Na záver možno také malé mínus, tuba má len 100ml a mám pocit, že dosť rýchlo sa míňa, ale na druhej strane je to celkom lacná záležitosť.


Druhý produkt je už na samotné odličovanie- Balea čistiaci olej s argánovým olejom. Ak radi skúšate nové veci, tak táto vecička by sa vám mohla zapáčiť. Ja si makeup odličujem väčšinou micelárnou vodou a použijem pri tom minimálne 3-4 vatové tampóny. S týmto čistiacim olejom nebudete však potrebovať žiaden vatový tampón. Pumpičkou si na prsty jednoducho nadávkujete menšie množstvo čistiaceho oleja a potom už len čistíte pleť od makeupu príjemnou masážou. Je to v celku nezvyk, hlavne pri očiach, keď si mastnými prstami prechádzam po viečkach či po línií rias, aby som dôkladne odstránila riasenku, očné tiene alebo linky.

Ak však máte citlivé oči odporúčam pre istotu použiť vatový tampón, aby sa vám olej nedostal do očí. Čistiaci olej všetok makeup pekne rozpustí, v pohode si poradí aj s gélovou linkou, či maskarou. Ak treba použijem ešte jednu pumpičku na zvyšok tváre a následne tvár umyjem teplou vodou, osuším do uteráka a pleť je čistá. Ak si nie ste isté, či je všetok makeup preč, tak môžte prejsť ešte micelárkou po pleti, či po očiach. Ja som si tak nebola istá, keď som tento olejový čistič použila prvýkrát, tak vtedy som po umytí tváre použila micelárku a bola som milo prekvapená lebo moja pleť a aj oči boli pekne čisté a po makeupe ani stopy. Čo sa týka konzistenice, tak tá je trochu tekutejšia a pri používaní treba na to dávať trochu pozor.


Čistiaci olej nezanecháva na pleti žiaden mastný film, pokožku vôbec nepremasťuje, ale tá je pekne hladká a vďaka argánovému oleju v zložení ju hydratuje. Olej je bez parfumácie, je určtený pre suchú pokožku, ale moja zmiešaná/ mastná pleť si nesťažuje práve naopak, veľmi som si ho obľúbila a určite si ho budem kupovať.

Máte skúsenosti s týmito produktami? Ste spokojné?

17 komentárov:

  1. Čistiaci olej mám už dva mesiace a som veľmi spokojná, chystám aj ja o ňom článok, pretože ma veľmi milo prekvapil a nečakala som že mi až tak sadne. Tiež oceňujem že za tie dva mesiace som minula asi iba tretinu oleja :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je pravda z čistiaceho oleja ubúda veľmi málo, je to skvelý produkt :)

      Odstrániť
  2. Ani jeden z vyrobku jsem nevyzkousela, ale poridila jsem si micelarku od Balea, ktera mi skvele vyhovuje a jsem s ni velice spokojena a zaroven i mile prekvapena!

    Monika / kosmetickerecenze.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak na tú micelárku sa chystám aj ja, len musím spotrebovať zásoby čo mám doma :)

      Odstrániť
  3. Olejčeky ma veľmi zaujali, keďže som ich ešte neskúšala:) som zvyknutá na micelárku, ale keďže je to aj na zmiešanú a mastnú pleť určite jeden z nich, alebo oba vyskúšam!
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Čistící olej s argánovým olejem zní docela dobře, asi se po něm v DMku podívám. Taky jsem si v poslední době hodně oblíbila různé oleje. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. som s ním veľmi spokojná, pekne odlíči a nie je po ňom suchá pleť...

      Odstrániť
  5. Tie môžu byť super, ja si práve chcem kúpiť od Baley niečo na tvár :) Lebo môj krém od Garnieru sa mi už mína tak isto aj čistiaci gél :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vau to su novinky pre mňa a ta čistiaca emulzia sa mi páči a tak isto aj olej kedže mám dosť suchú pokožku sa mi to určite zíde dakujem:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie je zač, ak más suchú pleť, tak určite vyskúšaj niektorý z nich alebo rovno obidva, budeš isto spokojná...

      Odstrániť
  7. Ten olejovy fluid mam a jsem s nim docela spokojena,ale o olejicku jsem jeste neslysela :) Ja na odlicovani nedam dopustit na olejovy odlicovac od Saloos :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. poznám ten od Saloosu, ale tento od Balei sa oplatí viac a výkon je rovnaký :)

      Odstrániť
  8. Ten olejovy fluid mam a jsem s nim docela spokojena,ale o olejicku jsem jeste neslysela :) Ja na odlicovani nedam dopustit na olejovy odlicovac od Saloos :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Obidva výrobky si chcem kúpiť. Olej mám aj na wishliste, ale dávnejšie som chcela emulziu, ktorú by som používala tiež hlavne v sprche. Olejom sa odličujem už vyše roka (kokosovým alebo hydrofilnou emulziou Saloos) a vyhovuje mi to. Vždy však dočišťujem micelárkou.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. o tom olejovom odličovači od Saloos som počula, len tento od Balei sa mi zdá byť výhodnejší...

      Odstrániť