pondelok 22. februára 2016

Pleťový krém z iherb.com Desert Essence

Ahojte,
dnes to bude článok o fajn pleťovom kréme, ktorý som si ešte na jeseň objednávala z iherb.com. Keďže som nemala už žiadny pleťový krém na deň, lebo ten, ktorý som používala od Biodermy mojej pleti nevyhovoval( horko- ťažko som ho spotrebovala), musela som si nejaký zadovážiť. Chcela som predovšetkým krém s prevažne prírodným zložením za rozumnú cenu. Keď som robila objednávku na iherbe, tak mi do oka padol pleťový krém značky Desert Essence, ktorý mal na stránke celkom dobré hodnotenia. Mimochodom značka Desert Essence má na iherbe, celkom slušný výber telovej, či pleťovej kozmetiky a ja mám od tejto značky ešte zubnú pastu, s ktorou som veľmi spokojná.


Hlavnými zložkami krému sú aloe vera a jojobový olej. Krém má stredne ľahkú konzistenciu, po pleti sa ľahko rozotiera a dosť rýchlo sa vstrebe. Pleť po dlhú dobu hydratuje a cítiť, že vďaka rôznym prírodným zložkám je pleť aj vyživená. Na pleti nezanecháva mastný pocit, čo by si človek mohol myslieť, keďže obsahuje jojobový olej. Krém sa mi osvedčil, ako veľmi dobrý základ pod makeup, ktorý si môžem naniesť doslova hneď po nakrémovaní, ale ja aj tak vždy radšej pár minút počkám, aby sa krém vsiakol do pleti úplne.


Ako som spomínala vyššie pleťový krém obsahuje aj aloe vera, ktoré je druhou hlavnou zložkou hneď po vode, a preto ak vám aloe vera nerobí dobre- môže spôsobovať alergické reakcie, tak sa tomuto krému radšej vyhnite, aby ste si neprivodili nejakú nepríjemnú reakciu na tvári a preto by som ho ani nedoporučovala tomu, kto má citlivú pleť. Inak je krém vhodný pre všetky typy pleti a vekové skupiny.


Krém má až 120ml a treba ho spotrebovať do 6 mesiacov od prvého používania, čo u mňa nehrozí, takže po pár mesiacoch mi poslúži ako telový krém. Krém budem určite používať minimálne do neskorej jari alebo dovtedy, kým nebudú slnečné lúče intenzívne potom ho vymením za nejaký krém s vysokou spf ochranou, čo je inak škoda, že tento krém neobsahuje UV faktor, inak by bol ideálny. Jeho cena vzhľadom k množstvu a zloženiu je veľmi prijateľná myslím, že nestál viac ako 7 USD.

Napíšte mi aký je váš obľúbený denný krém?

10 komentárov:

  1. U mňa momentálne na deň vedie Clarins matujúci fluid alebo potom Clarins Beauty flash balm. Po dlhoročnom používaní som musela zmeniť starostlivosť z prírodnej kozmetiky na konvenčnú, lebo pri tej prírodnej som už nevidela žiadne zlepšenie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. raz za čas to treba podľa mňa prestriedať kozmetiku prírodnú s tou konvenčnou. Ja som od Clarins ešte nič nemala, ale už dlho pokukujem po double sére, tak možno niekedy si ho kúpim, lebo má celkom dobré ohlasy...

      Odstrániť
  2. Krém vypadá, že může být fajn dle tvého popisu. Já mám teď doma denní krém od Ziaji z řady růžové máslo a jsem spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. od Ziaji som mala kakaové maslo, bola som spokojná, idem pokukať infošky o ružovej sade, tú nepoznám :)

      Odstrániť
  3. Môj obľúbený krém je momentálne od Avonu, ale skôr používam séra.
    Pozývam teba a tvoje čitateľky na giveaway:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/02/giveaway-time.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dlhodobo používam na pleť oleje, no práve začínam cítiť silnú potrebu zadovážiť si krém. Tiež mám pocit, že musím produkty striedať, pretože po čase si na ne pleť asi zvykne a starostlivosť začína stagnovať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež si myslím,že to treba občas prestriedať a nepoužívať stále to isté...:)

      Odstrániť