pondelok 25. apríla 2016

Jason sérum s vitamínom E z iherbu!

Ahojte,
keď som vám ukazovala moju poslednú objednávku na iherb.com, tak vás dosť zaujalo olejové sérum s vitamínom E značky Jason, písali ste mi ohľadom neho aj na mail, tak som sa rozhodla ho zrecenzovať.


Prečo som si vlastne toto sérum s vitamínom E kúpila? Ako možno mnohé z vás už vedia, tak vitamín E je známy ako vitamín proti starnutiu a keď žena, ktorá o seba dbá sa dostane do určitého veku, tak začne riešiť problematiku starnutia pokožky. Ja som si na moju pleť naordinovala anti age produkty hneď, keď som prekročila štvrťstoročnicu (možno aj o niečo skôr) a tieto produkty mám vo svojej pleťovej starostlivosti už niekoľko rokov, predsa len prevencia je dôležitá a môžem povedať po tých pár rokoch, že včasná starostlivosť o pleť sa mi oplatila. Jedným z anti age pomocníkov je aj dnes spomínaný vitamín E. Tento vitamín pôsobí veľmi priaznivo na celkovú vitalitu pokožky, pomáha liečiť rôzne jej choroby a poškodenia, podieľa sa na hojení jaziev, čo bol tiež jeden z dôvodov prečo som sa rozhodla toto sérum používať. 
Vitamín E je najlepší prírodný antioxidant. Zbavuje pokožku voľných radikálov a tým zmierňuje proces starnutia a redukuje jemné vrásky. Tento vitamín je obzvlášť vhodný na používanie počas leta, pretože chráni pokožku pred účinkami UV žiarenia. Vitamín E je určený predovšetkým na:
- stresovanú pleť
- pleť s ekzematickou dermatitídou
- suchú a veľmi suchú pleť
- všetky typy pleti s cieľom redukcie vrások a omladenia
Vitamín E priaznivo pôsobí aj na už vzniknuté jazvy po popáleninách, jazvy po akné či strie. Zabezpečením dostatočného prísunu vitamínu E znútra a potieranie jaziev čistým vitamínom E vraj dokáže dokonca odstrániť aj staré jazvy a strie.

Predtým ako som objavila toto sérum, tak som si v lekárni kupovala klasické tobolky na vnútorné užívanie. Tobolku som prepichla a jej obsah som si naniesla na tvár. Do povedomia sa mi však dostalo spomínané olejové sérum, ktoré som túžila ihneď vyskúšať. Toto sérum som používala takmer skoro celú zimu a mám v pláne v jeho používaní pokračovať hlavne v lete. Na pleť stačí naniesť veľmi malé množstvo. Sérum sa dáva na vyčistenú pleť a ak chcete môžete pred jeho použitím naniesť na tvár nejaký pleťový krém, ja som ho však nekombinovala s ničím. 

Sérum má olejovo/ gélovú textúru do pleti sa, ale úplne nevsiakne a ostáva na nej mastný film, čo mne osobne neprekáža. Okrem vysokej koncentrácie vitamínu E (ktorý je v zložení na prvom mieste) obsahuje toto sérum 7 esenciálnych olejov: makadamiový, olej z černíc, borákový olej, pupalkový olej, slnečnicový, olej zo svetlíka lekárskeho a olej z kamélie.

Ja tento olej s vitamínom E používam len večer pred spaním a ráno sa budím s maximálne vyživenou pleťou. Počas tých pár mesiacov, čo ho používam som zaznamenala, že drobné jazvy po akné sú oveľa menej viditeľné a celkovo sa vzhľad mojej pleti zlepšil, čo tiež pripisujem aj iným produktom, ale hlavne teda vitamínu E. Toto sérum nepoužívam len na tvár, ale niekedy keď ma veľmi trápia suché ruky hlavne okolie nechtov, tak si zvyknem tieto suché miesta potrieť sérom a hneď to vyzerá lepšie. Sérum sa na iherbe predáva v rôznych koncentráciách vitamínu E, ja mám tú najvyššiu 45000 IU (medzinárodných jednotiek, koľko je to na miligramov si musíte zistiť), neobsahuje žiadne parabény, umelé farbivá, sulfáty, či vôňu. Jeho cena je cca. 10 USD. Na jeho použitie máte 18 mesiacov od prvého použitia a obsah fľaštičky je 60ml. Po jeho spotrebovaní si určite kúpim nové balenie lebo s výsledkami som naozaj spokojná a verím, že jeho používanie sa na mojej pleti preukáže aj v budúcnosti.

Používate niečo podobné?

5 komentárov:

  1. Jééj super recenzia, akurát som si ho objednala tiež z iherbu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. éčko mi taky přišlo super. ale dost náročné na používání. jsem tedy měla to čisté a ono je to lepivé a nevsakuje se to, asi bych to nemohla používat pravidelně, spíš jsem si to dávala jako masku. ale říkáš, že sérum je lepší a dá se to každý den?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. sérum je určite lepšie ako tie tobolky, i keď ani toto sérum sa úplne nevsiakne a na tvári ostáva z neho mastný film.V zime som ho používala každý večer a teraz každý druhý, striedam ho s bambuckým maslom alebo argánovým olejom a niekedy si pridám kvapku aj do denného krému.

      Odstrániť