utorok 5. apríla 2016

Shea butter/ bambucké maslo- recenzia!

Ahojte,
milovníčky prírodných produktov si teraz prídu na svoje. Dnešný článok bude o bambuckom masle a jeho využití. Dostala som možnosť otestovať čisté, nerafinované, našľahané bambucké maslo a keďže tento prírodný produkt nie je u mňa žiadna neznáma, tak ponuku som veľmi rada prijala. Bambucké maslo sa u nás doma osvedčilo pred cca. 2 rokmi, vtedy som kupovala nenašľahanú verziu, čo bolo dosť nepraktické na používanie, zistila som to však až pri používaní tohto jemne našľahaného.
Toto konkrétne maslo je bez chemických prímesí a konzervačných látok, je ručne vyrábané a pochádza priamo z Ghany.


Tento čisto prírodný produkt sa získava z orechov karité a vyrába sa lisovaním. Bambucké maslo má veľmi veľa využití a tu je zopár z nich:
- má skvelé hydratačné schopnosti, takže je vhodný na pleť ako aj na telo (obzvlášť na suché miesta)
- obsahuje veľa vitamínu E a ako mnohé z vás vedia vitamín E je tzv. "vitamínom mladosti", predchádza tvorbe vrások a zvyšuje jej elasticitu
- obsahuje ochranný faktor 3-4, čiže dá sa použiť aj ako ochrana pred slnečným žiarením (ak vám nižší faktor bude stačiť), maslo je vhodné aj po slnení, vďaka hojivým účinkom podráždenú pokožku ukľudní
- v zimnom období zasa chráni pokožku, ale aj pery pred mrazom a chladom
- zmierňuje jazvy a používa sa aj na rýchle hojenie rán, skvelý aj po holení na podráždenú pokožku
- vhodné je aj pre tehotné ženy, pomáha predchádzať striám v oblasti brucha, a je skvelé aj pre deti, či malé bábätká
- je skvelým balzamom a kondicionérom. Na vysušené, zničené vlasy alebo aj vlasy poškodené častým fénovaním, česaním, farbením. Dajú sa z neho robiť prírodné vlasové masky, či zábaly.
- má využitie aj v kuchyni namiesto tuku/ oleja. Pri varení som ho ešte neskúšala, ale mám v pláne ho určite skúsiť.

Ako používam bambucké maslo ja? Keďže má vďaka vitamínu E protivráskové účinky používam ho prevažne na tvár, hlavne na noc namiesto krému. Požívam ho na striedačku s argánovým olejom a moja pleť si momentálne vôbec nesťažuje. Bambucké maslo je po rozotretí dosť mastné, treba ho používať v menšom množstve a dobre do pleti vmasírovať. Keďže je bambucké maslo našľahané, pohodlne sa s ním manipuluje ako s obyčajným krémom. Pred týmto maslom som mala nenašľahanú verziu a maslo sa muselo v rukách trochu rozpustiť a až potom použiť, čo bolo dosť nepraktické.
Bambucké maslo u nás doma nepoužívam len ja, ale pomáha hlavne môjmu malému synovi, ktorý má atopický ekzém. Ten sa mu z času na čas objaví a potrápi. Postihnuté miesta som mu začala natierať bambuckým maslom a vidím oveľa lepšie výsledky ako pri krémoch, ktoré dostať v lekárni napr. Bioderma, Avene...Suchú pokožku pekne premastí na dlhú dobu a tá potom nesvrbí a neštípe. 



Nerafinované maslo znamená, že sa získava a vyrába bez použitia chemických alebo konzervačných látok. Len nerafinované, čisté bambucké maslo si udržiava všetky svoje výnimočné vlastnosti . Lacnejšie rafinované maslá strácajú prevažnú väčšinu svojich dobrých vlastností, prípadne sa miešajú s inými prímesami, parfumujú sa a pridávajú sa do nich chemické a konzervačné látky. Ak ste ešte neskúšali bambucké maslo, určite odporúčam, ako ste sa v článku dočítali využití má niekoľko a určite je ich ešte oveľa viac.
Bambucké maslo 100ml/ 12,99 eur kúpite na oficiálnej stránke sheabutter.sk

Používate bambucké maslo? Aké sú vaše skúsenosti? 

9 komentárov:

  1. Jedním slovem, nádhera. Tohle bambucké máslo jsem ještě neměla, ale vypadá dokonale. Přírodní kosmetiku mám moc ráda. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá hodně dobře! :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Stoji za vyskusanie uz len podla fotiek. Ja som mala iba rafinovane bambucke maslo, takze urcite by bolo zaujimave porovnanie.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. rada by som porovnala, no rafinované som ešte nemala, ale keďže som aj vďaka testovaniu tohto masla o niečo múdrejšia, tak rafinované si asi ani nekúpim ...

      Odstrániť
  4. Bambucké maslo mám rada, rada si ho tiež sama vyšľahám aj v kombinácii s ďalšími olejmi :) Potom má krásnu konzistenciu.

    OdpovedaťOdstrániť