utorok 28. júna 2016

Minerálny krém Avené SPF 50+/ opaľovací krém na tvár!

Leto sa nám už začalo a ak ste ešte nezačali používať opaľovací krém, tak je ten najvyšší čas si nejaký zadovážiť. Ja začínam s opaľovacím krémom na tvár už od apríla, dovtedy mi postačí pleťový krém s spf a ten používam aj v zime, no od jari do skorej jesene som verná opaľovaciemu krému, ktorý zabezpečuje UVA a UVB ochranu. Na tvár si dávam veľký pozor a natieram sa ozaj poctivo, kiežby som bola taká svedomitá aj s natieraním zvyšku môjho tela :)
Minulý rok som používala opaľovací krém alebo presnejšie fluid od La Roche Posay, ktorý bol skvelý, veľmi rada som ho používala a perfektne si rozumel aj s makeupom( spomínala som ho v tomto článku TU) Tento rok som sa rozhodla pre zmenu a kúpila som si minerálny opaľovací krém od Avené SPF 50+, čo zdá sa nebola najšťastnejšia voľba...

Minerálny krém Avené SPF 50+ poskytuje veľmi vysokú ochranu pred slnečným žiarením. Na naše podmienky by možno stačil aj faktor SPF 30, ale keď som kupovala tento krém myslím, že bol len  faktor SPF 50. Ak máte citlivú, intolerantnú pokožku tak minerálny filter bude určite správna voľba lebo niektorým ľuďom môžu vadiť častice obsiahnuté v chemických filtroch, ktoré môžu spôsobovať rôzne kožné podráždenia. Navyše tento krém od Avené obsahuje termálnu vodu Avené, ktorá má upokojújúce účinky a pôsobí proti podráždeniu. Ja mám vyskúšané množstvo krémov s chemickým filtrom a nemala som žiadne problémy, či alergické reakcie.

Tento krém od Avené je môj prvý minerálny krém na tvár, no skúšala som minerálne opaľovacie krémy na telo a teda vedela som ako sa správajú na pokožke. Minerálne filtre obsahujú dve hlavné zložky Titanium dioxide a Zinc oxide a tieto zložky sa samozrejme nachádzajú aj v tomto kréme, hneď na prvých miestach za termálnou vodou. Ak ste niekedy skúšali minerálne filtre, tak iste viete, že na pokožke zanechávajú typický biely povlak, čo môže byť niekedy dosť otravné hlavne ak si takýto krém natriete na tvár. A presne takýto typický biely povlak zanecháva na pleti aj tento krém od Avené aj napriek tomu, že je veľmi jemne tónovaný. Po rozotretí na celej tvári, tak vyzeráte ako biely duch :)

hneď po rozotretí
Krém sa po cca. 20 minútach vstrebe do pokožky len veľmi minimálne, takže biely film na tvári naďalej ostáva a preto každodenné používanie tohto krému býva pre mňa boj. Ak by som ho používala na pláži pri mori, tak by mi to bolo jedno, že moja pleť má biely nádych, ale keď idem niekam von medzi ľudí a nechcem použiť makeup, tak by som vyzerala dosť smiešne.

po 20 minútach a  dôkladnejšom rozotretí
Našťastie tento krém dobre spolupracuje s mojim makeupom od Lavery (recenzia TU) a po jeho nanesení moja pleť vyzerá dobre- bez bieleho povlaku lebo makeup ho našťastie pekne prekryje. Takže ho používam len v tom prípade, ak nosím makeup. Skúšala som ho použiť aj s makeupom, ktorý obsahuje silikóny a nie je prírodný a tiež opaľovací krém s ním pekne spolupracoval. Nestieral sa z pleti a makeup na ňom vydrží takmer celý deň.
Tento minerálny opaľovací krém bude určite vhodný pre mastnú alebo zmiešanú pleť, lebo mám pocit, že pleť jemne zmatňuje. Pleti neposkytuje žiadne hydratačné účinky, i keď obsahuje vitamín E čo je,  ale pre mňa veľmi málo, takže pod opaľovací krém je nutné použiť nejaký hydratačný denný krém, ja používam malinový olej, ktorý sa mi na deň veľmi dobre osvedčil.
Konzistencia krému je ľahká, neupcháva póry a po pleti sa dobre rozotiera. Krém je hypoalergénny, neobsahuje parabény a je bez parfumácie.

Krém som kupovala v jednej internetovej lekárni za akciovú cenu cca. 10 eur. Druhýkrát ho určite kupovať nebudem a ani žiaden opaľovací krém na tvár s minerálnym filtrom, ostanem verná radšej chemickým filtrom, ktoré na pleti nezanechávajú biely povlak. Minerálne filtre na zbytku tela mi nevadia ( aj tento rok mám kúpený jeden minerálny na telo) lebo ja sa natieram len, keď sa opaľujem niekde pri vode a v tomto prípade mi ten biely film na nohách, či rukách neprekáža. Krém Avené tak určite budem intenzívne používať na dovolenke pri mori, kde mi určite nebude prekážať, že budem vyzerať ako duch.

Nedávno som si kúpila opaľovací krém na tvár s chemickým filtrom lebo prekrývanie bieleho povlaku na pleti makeupom ma dosť otravovalo a v horúčavách, ktoré v lete sú pleť makeupom zaťažovať na bežný deň nechcem, aký krém to je sa dozviete v ďalšej recenzií.  

Používate opaľovacie krémy s minerálnym filtrom?


2 komentáre:

  1. Od Avene si plánuji pořídit termální vodu, jinak jsem zatím nic od této značky neměla.

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovedaťOdstrániť