štvrtok 25. mája 2017

Bio Argánový olej- Arganeol od Sagrada Natura!

Argánový olej v ostatných rokoch valcuje kozmetický priemysel a preto verím, že väčšina z vás tento všestranne využiteľný olej určite pozná. Ja rastlinné oleje vo svojej pleťovej starostlivosti používam už niekoľko rokov. Väčšinou je to práve argánový alebo šípkový olej a tieto dva s prestávkami pravidelne striedam. Nedávno som dostala ponuku vyskúšať 100%  bio argánový olej od Sagrada Natura, čomu som sa veľmi potešila lebo v tom čase sa akurát moje olejové zásoby spotrebovali.


Sagrada Natura je českým výrobcom prírodnej certifikovanej kozmetiky. Ich kozmetika je na báze spomínaného argánoveho oleja, ktorú tvoria napr. pleťové krémy, šampóny, či mydlá, ale nájdete u nich tiež v kozmetike veľmi známy opunciový olej, samozrejme nesmie chýbať 100% argánový olej, či už kozmetický alebo kulinársky priamo z Maroka. Firma si dáva záležať na výbere a spôsobe spracovania produktov. Ich prvým bio produktom, ktorý uviedli na trh bol práve 100% BIO arganový olej Arganeol z Maroka lisovaný za studena. Na čo argánový olej vlastne používať? Jeho účinnosť je všestranná, ale všeobecne známy je vďaka svojim vysokým účinkom proti vráskam a to vďaka tomu, že obsahuje veľké množstvo vitamínu E a skvalénu. Známe sú aj jeho hydratačné účinky na pleť, kedy už po pár použitiach môžte na pleti cítiť jej hebkosť. S pribúdajúcim vekom sa nám stráca aj množstvo kolagénu v tele a práve argánový olej podporuje jeho tvorbu v pokožke, rovnako aj elastínu. Argánový olej má aj liečivé účinky napr. na ekzém, akné, či psoriázu a rôzne iné kožné choroby. Je vhodný podľa mňa na všetky typy pleti, ak máte zmiešanú až mastnú pleť, tak si olej nanesiete v jemnej vrstve na pleť, ak máte normálnu, či suchú tak pár kvapiek naviac určite postačí.
Ja osobne olej používam nasledovnými spôsobmi. Ak mojej pleti chýba hydratácia, tak si na vlhkú pleť nanesiem pár kvapiek oleja a potom si už nedávam žiaden krém. Ak je moja pleť v norme, tak si argánový olej rada miešam s krémom, do ktorého dám kvapku alebo dve a následne nanesiem na tvár. Ďalší možno typ pre vás bude aj to, ak máte moc tuhý makeup a chcete ho odľahčiť, tak kvapnite do neho kvapku oleja a na tvári sa tak bude aj ľahšie rozotierať a bude na nej vyzerať prirodzenejšie, ja to tak robím už niekoľko rokov.


O tom, že argánový olej je účinný na pleť niet pochýb, no rovnako vhodný je aj na ostatné partie nášho tela a to napr. aj na zničené nechty, resp. suchú kožu okolo nich, ak ste ešte neskúšali určite, tak urobte. Ak sa však zaujímate o vlasovú starostlivosť, tak argánový olej má svoje čestné miesto aj v tejto oblasti. Dajú sa s ním robiť rôzne vlasové masky, či zábaly, predovšetkým ak máte suché, zničené vlasy bez lesku. Na moje vlasy argánový olej používam hlavne na suché konce vlasov. Keď si vlasy zmyjem a sú už skoro suché, tak si do dlaní nakvapkám dve kvapky oleja a votriem ho len na končeky a viem, že rozštiepené konce vlasov mi nehrozia. Určite to funguje, vlasy si strihám tak raz za rok a moje konce sú v skvelej forme.


Ako ste sa mohli dočítať, tak využití argánového oleja je niekoľko a to som nespomenula všetko, len to čo som vyskúšala ja a čo naozaj funguje. Bio argánový olej sa dá zakúpiť v 10ml, 50ml a 100ml množstve. Nachádza sa v sklenej fľaštičke z tmavého skla a dávkovať sa dá pomocou praktickej pipety. Samotný olej má miernu orieškovú vôňu, ktorá je pre neho typická. Do pleti sa vstrebe pomerne rýchlo, ale to záleží aj od množstva koľko si ho dáte na tvár. Zloženie oleja je čisto 100%tné, nenájdete v ňom žiadne parabény, silikóny, či iné škodlivé látky. Sagrada Natura dokonca spolupracuje s miestnou ženskou manufaktúrou, ktorá sa nachádza priamo v arganových porastoch. O tom, že ide o Bio produkciu svedčí aj to, že stromy, z ktorých sa argánový olej získava, neboli nikdy šľachtené, geneticky modifikované, a ani na ne nikdy neboli aplikované žiadne hnojivá či postreky. Takže je to čistý dar z prírody. Jeho cena sa pohybuje od 5,40 eur. Ak ste arganový olej ešte neskúšali, tak je najvyšší čas to napraviť. 

Budem rada, ak mi napíšete vaše typy ako vy používate argánový olej, rada sa dozviem niečo nové!

4 komentáre:

  1. Túto nádheru mám doma aj ja a používam ho namiesto nočného krému. Celkom sa mi zhoršila pleť hlavne brada, mám tam červené fľaky a vyrážky. Na noc si dám olej na pleť a ráno to zakaždým vyzerá už lepšie a hojí sa to. Za mňa určite odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ano je super aj na problemovu plet, ktorú mam niekedy aj ja...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Keby mi oleje na pleti až tak nevadili, určite by som ich používala. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. oleje su fajn, no nie pre každého, možno skús vyskúšať v kombinácii s nejakou kvetovou vodou...

      Odstrániť