piatok 5. decembra 2014

Štetce Jessup a Emily recenzia a porovnanie!

Dnes to bude trošku dlhší článok, tak si pripravte nejaký dobrý čajík alebo kávu:) Bude to recenzia zameraná na štetce- na značku Jessup a značku Emily.


Obe sady som si objednala z ebay, prišli ku mne cca. za tri týždne, musím Vám povedať, že už som sa ich nevedela dočkať :) Doma mám celkom peknú zbierku štetcov prevažne značky Hakuro, Maestro, Mary Kay a dva štetce na tvár mám z MACa. Niekto by sa teda mohol čudovať, že načo sú mi ďalšie štetce? Odpoveď je jednoduchá- už som veľmi dlho túžila moju zbierku aktualizovať (naposledy som si kupovala štetec asi pred 3rokmi) a na druhej strane, keď som všade čítala tie pekné recenzie prevažne na štetce Jessup, ktoré nie sú vôbec drahé tak som si povedala, že ich musím vyskúšať aj ja.

Začnem teda so štetcami Jessup. Objednala som si sadu 10 štetcov tejto značky, pričom cena celej sady ma vyšla skoro ako jeden možno teda dva štetce z Hakuro. Ja som si vybrala sadu v bielej farbe, na výber dostanete tieto štetce vo viacerých farebných kombináciách- ružová, klasická čierna, fialová, modrá...Sada obsahuje 5 štetcov na tvár a 5 menších štetcov povedzme na oči. Všetky štetce na tvár sú typu kabuki a ako som sa dočítala na mnohých zahraničných blogoch, tak sú lacnou verziou Sigmy a podľa mňa aj štetcov Hakuro. Všetky štetce sú vykonané zo syntetických štetín, sú veľmi mäkké, hebké a príjemné na dotyk. Používam ich cca dva mesiace a zatiaľ z nich nevypadol ani vlások a to ich aspoň raz do týždňa umývam tekutým mydlom a potom dezinfikujem, takže sú naozaj kvalitne spracované.
Najčastejšie používam tzv. round topped kabuki- je to štetec so zaoblenými hranami. Používam ho na nanášanie tekutého makeupu/ BB krému. Makeup skvelo zapracuje. Dá sa povedať, že na 90% rovnaký je Hakuro H52- rozdiel vidím len v tom, že Hakuro je o niečo hustejší, rúčka štetca je hrubšia a masívnejšia vďaka čomu je Hakuro o niečo ťažší, ale inak sú skoro rovnaké a v používaní nevidím medzi nimi rozdiel.
Ďalší, ktorý tiež rada používam je tzv. flat topped kabuki- tiež vhodný na nanášanie mekupu/BB krému, ja ho používam na striedačku s round kabuki. Môže sa, ale používať aj na nanesenie minerálneho makepu. Tento štetec je tiež lacnejšou verziou Hakura H51, tu ale tiež v podstate platí to čo u štetca vyššie a to, že sú si tiež veľmi podobné. Možno v tomto prípade je podobnosť štetín-  ako ich hustota oveľa viac podobná ako u štetca vyššie spomínaného. 

 Na fotke môžte vidieť podobu Jessup s Hakuro. Hore na obrázku Hakuro H51 a dole už pokazený Hakuro H52.

Na nánašanie bronzera je skvelý tzv. flat topped angled kabuki- môže byť použítý aj na kontúrovanie tváre. Opäť má veľmi jemné a husté štetiny.
Môj obľúbený rozjasňovač Mary Lou od TheBalm si nanášam skvelým tzv. round topped kabuki. Štetec má štetiny robené do špica, takže sa hodí práve na nanesenie spomínaného rozjasňovača nad lícne kosti, alebo aj na nanesenie korektora, či makeupu v horšie prístupných miestach ako napr. okolie nosa.

Skvelý na lícenku je tzv. round topped angle kabuki- veľmi jemný na dotyk, nanášanie lícenky je preto veľmi príjemné.
Tento štetec (nielen tento)  môže trochu pripomínať štetce od Petry Lovely Hair (známej blogerky z CZ) z jej sady Master a to konkrétne M54. Schválne píšem, že len tento jeden lebo ostatné jej štetce z Master sady nemám. Áno sú si podobné, ale určite nie sú také isté. Musím povedať, že ten jej štetec M54 sa mi na prvý pohľad páči viac ako ten z Jessup. Rúčka na PLH je dlhšia, štetinky sú skosené a zaoblené tak ako u Jessup, len u PLH sú tie štetinky sploštené (resp. tá kovová časť, ktorá drží štetiny pohromade je sploštená) a tým pádom sú viac rozložené, u Jessup štetinky  nie sú sploštené- sú usporiadané do okrúhla. Čo sa týka hustoty, či hebkosti, tak v tomto prípade rozdiel nevidím, oba sú veľmi jemné a príjemné na dotyk a nevidím v používaní rozdiel s oboma sa skvelo pracuje. Schválne mi dajte v komentároch vedieť ak máte sadu Master od PLH, ako ste s ňou spokojné. Ja som o tej sade dlho premýšľala, ale keďže som mala doma kabuki štetce z Hakura, tak sa mi zdalo celú sadu objednávať zbytočné aj cenovo je o niečo vyššia, tak som si zaobstarala len jeden kúsok z tej rady, ktorý používam na lícenku, či bronzer. A potom neskôr som sa dozvedela o Jessup a keďže cena celej sady stojí toľko ako som ja dala za tento jeden štetec, som dlho nepremýšľala a hneď som si ich objednala. 

Porovnanie Jessup a PLH


PLH a Jessup

Štetce na oči, ktorých je tiež 5 kúskov, sú menšou kópiou štetcov na tvár. Štetce sa môžu zdať dosť veľké na nanášanie očných tieňov, ale verte mi je to len o zvyku a nemusia sa výhradne používať len na oči. Medzi týmito menšími štetcami som si veľmi obľúbila tzv. pencil brush- ktorý je super na nanesenie tmavšieho tieňa do vonkajšieho kútika, alebo aj pozdĺž dolných rias je tiež super, no a tiež aj na rozjasnenie vnútorných kútikov oka. Ďalší perfektný štetec je tzv. round top brush- ktorý je ako stvorený na "blending", čiže rozmazávanie jednotlivých prechodov medzi tieňami. Tento štetec je super aj na nanášanie korektora pod očami alebo v okolí nosa, super ho zapracuje do pleti. Dobrý na "blending" je aj tzv. round topped angled brush, s týmto štetcom som skúšala naniesť bronzer a docieliť vykontúrovanie tváre- bronzer som s ním naniesla pod lícne kosti a perfektný je keď si chcete zúžiť nos, lebo v tomto je naozaj precízny. Posledné dva kúsky z tejto sady, ktoré moc nepoužívam, lebo nemám ich už načo použiť sú flat topped kabuki a flat angled kabuki- ale ako píše výrobca môžu sa používať na nanesenie korektoru, alebo ten ohnutý môže byť použitý na kontúrovanie.
Naozaj záleží na každom, kto načo aký štetec použije, lebo na štetcoch nie je písané na čo sú výhradne určené, takže fantázií sa medze nekladú a samé si môžte určiť podľa vlastných skúseností a preferencií načo aký štetec použijete.

Dostávame sa do druhej polovice článku a to k sade štetcov Emily. Z tejto sady som si objednala len štetce na oči. Nákup týchto štetcov bol veľmi impulzívny a bez dlhého rozmýšľania. Veľa som o týchto štetcoch nepočula, ale zlákalo ma to, že sú vykonané z prírodných štetín, no a celkový dizajn štetcov sa mi zdal byť pekný a kvalitne pôsobiaci. A za cenu asi 12USD, som si povedala, že to risknem. Štetce majú biele štetinky, čo mi z tej estetickej stránky trošku vadí, že keď sa zašpinia je to na nich vidieť, ale pokiaľ ich nemáte vystavené niekde na toaletnom stolíku tak je to ok:)


Musím povedať, že aj s týmito štetcami som veľmi spokojná. Ich štetiny sú veľmi jemné a príjemné na dotyk. Rúčky štetcov sú čierne a na rozdiel od Jessup sú pekne očíslované. Začnem tým najnižším číslom a to je č.217- tento štetec má dlhé štetiny a je určený na "blending" alebo párkrát som si s ním naniesla rozjasňovač nad lícne kosti, svoju úlohu spĺňa skvelo rovnako ako aj jeho kolega č. 222, ktorý je tiež určený na "blending" len má trošku iný tvar- tento je okrúhly, zatiaľ čo č. 217 je ploský. 
V sade má zastúpenie aj tzv. pencil brush a ten má číslo 219- tento na rozdiel od pencil brush od Jessup je o niečo preciznejší, predsa len nie je taký hrubý. Mojim absolútne naj štetcom je č. 239, ktorý je perfektný na nanášanie tieňov. No perfektne si poradí aj s rozmazávaním tieňov, keď sa niekam ponáhľam a nemám čas sa hrať s makeupom, tak tento štetec zvládne očný makeup úplne sám, takže je super multifunkčný, takýto typ som už dlho hľadala a som rada, že som ho našla a mám ho doma.

Dajte mi v komentároch vedieť, aké sú Vaše skúsenosti so štetcami Jessup alebo Emily?


Nezabudnite sa zapojiť do VIANOČNEJ GIVEAWAY o super dekoratívnu kozmetiku!

15 komentárov:

  1. Skvelá recenzia. Štetce typu Jessup mám ale sú bez značky, no všetko je to to isté a som tiež s nimi spokojná. O tých Emily som ešte nepočula ale pozriem sa po nich lebo ten pencil vyzerá super. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem som rada, že sa páči! Máš pravdu s tými štetcami, kamoška má tiež bez značky a keď sme ich porovnávali, tak sme zistili, že je to úplne to isté!!

      Odstrániť
  2. Tiez som si objednavala tu 5dielnu sadu na oci bielu a musim povedat ze za tie peniaze je to super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno to je, ja som teraz objednávala aj pre sestru lebo sa jej zapáčili :)

      Odstrániť
  3. Štetce Jessup, aj Emily nepoznám. Používam Hakuro a Real Techniques.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jessup štetce mám, najnovšie aj sadu 7 štetcov určených na oči z prírodných šetetín a sú skvelé:
    http://krasavnutri.blogspot.sk/2014/08/ake-su-jessup-stetce-z-ebay.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za info, nevedela som, že majú už aj z prírodných štetín- určite sa na ne pozriem na nete :)

      Odstrániť
  5. Super recenzia, práve zháňam nejakú kvalitnú sadu štetcov :)
    rada by som ťa pozvala na môj blog, kde práve prebieha mikulášska Giveaway o limitku Alverde a make-up Catrice.
    www.mybeautygram.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, som rada, že sa páči:) a ďakujem za pozvanie do GA, idem sa hneď zapojiť!

      Odstrániť
  6. Musia to byť super štetce :) ja mám nejaké tie od essence a som s nimi spokojná, no potrebovala by som ešte nejaké tak asi sa rozhodnem pre tieto :)

    Pozývam ťa na moju GA (:
    http://beingasanmonica.blogspot.sk/2014/12/october-november-2014-favorites-another.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj, ak hľadáš niečo dobré za fajn cenu. Ďakujem za pozvanie, idem sa hneď zapojiť!

      Odstrániť
  7. Ahoj,chcela by som sa opýtať kde si kúpila tie štetce od Emily, hľadala som všade ale nevedela som nájsť a jediné ktoré som našla mali poštovné 37 eur (čo je naozaj veľmi veľa). Najlepšie by bolo ak by si mi poslala link. Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ja ich mam z ebay tu je link na predajcu
      http://www.ebay.com/itm/Emily-4pcs-Eye-Brushes-Set-217-219-222-239-Eye-Shadow-Blender-Smoked-Bloom-Brush-/301094008636?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item461a99f73c

      Odstrániť
  8. Krásna recenzia na štetce, ja mám štetce z aliexpress.com - Makeup for you, ktoré sú také isté ako tvoje Jessup, len mám s čiernou rúčkou a som s nimi veľmi spokojná :-)
    Na oči mám tiež z aliexpress.com - Injoy Beauty z konského vlasu a tiež sú super :-)

    OdpovedaťOdstrániť