pondelok 30. marca 2015

DIY domáci peeling z kokosového oleja!

Ahojte,
dnes to bude článok z rubriky "urob si sám". O kokosovom oleji je známe, že pôsobí veľmi priaznivo na našu pleť, no nielen na ňu. Z kokosového oleja sa dajú vyrobiť rôzne domáce recepty pre našu pleť, vlasy, telo či dokonca sa dá kokosový olej použiť aj na čistenie zubov.

V tomto článku by som Vám chcela dať návod na veľmi jednoduchý pleťový peeling zložený len z dvoch ingrediencií, ktoré nájdete určite doma. Budete potrebovať spomínaný kokosový olej a sódu bikarbónu. Množstvo si môžte určiť samé ako Vám to bude vyhovovať.
Ja si dávam:
2 polievkové lyžice kokosového oleja
1 malú lyžičku sódy bikarbóny

Kokosový olej by nemal byť úplne stuhnutý ani úplne roztopený, ale v takej konzistencií, aby sa dal premiešať, mal by pripomínať konzistenciou pleťový krém. Pri izbovej teplote získa tú správnu konzisteniu.Všetko dobre spolu premiešame a pleťový peeling je hotový. Takéto množstvo mi postačí na niekoľko použití. Skladujeme v sklenej nádobke pri izbovej teplote, môže sa aj v chladničke len pred použitím treba počkať, kým sa peeling bude dať naniesť na tvár, lebo z chladničky bude dosť stuhnutý.


Použitie je veľmi jednoduché, vlastne také ako ste zvyknutí pri bežnom peelingu z drogérie. Nanesiete si primerané množstvo na odlíčenú pleť a  jemnými pohybmi masírujte tvár, môžte ho použiť aj na pery tie Vám budú určite vďačné. Odstránia sa odumreté bunky a pleť je jemná a hladká, hydratovaná. Peeling môžte použiť na ktorejkoľvek partií tela ( napr. ramená). Tento peeling je veľmi jemný, takže bude určite vhodný aj pre tých, ktorí majú citlivú pleť. Intenzita použitia je na Vás, ale myslím, že raz alebo dvakrát do týždňa je úplne postačujúce.

Čo Vy na to vyskúšate?

13 komentárov:

  1. MILUJEM, keď si prečítam DIY príspevok a viem, že potrebné "ingrediencie" mám doma. V posledom čase som blázon do pleťových olejov, a preto je samozrejmé, že sa v mojej zbierke našiel aj ten kokosový.
    V zime sa moja pleť stáva veľmi citlivou a objavujú sa mi maličké šupinky, ktoré keď si nanesiem makeup je vidno až z vesmíru. A vidím že teraz mám na to nového pomocníka.
    Peeling som hneď po prečítaní článku vyskúšala a je skutočne super. Vlastne sa na ňom nič nedá pokaziť, čiže niečo pre mňa :D.
    Vďaka za tip, peeling začnem určite používať pravidelne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma veľmi teší!!! Ja som si ho tiež obľúbila a určite je to príjemná zmena od tých klasických peelingov z drogérky :)

      Odstrániť
  2. toto by som ja nemohla, pretože mi kokosák veľmi upcháva póry :) tak ho aspoň využívam na telo a zúbky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. s kokosákom to netreba preháňať, tiež mi upchal póry keď som si ho vkuse po dobu 3 týždňov dávala na pleť.

      Odstrániť
  3. Jak jednoduché, díky za tip. :-) Vyzkouším.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Paci sa mi tento napad. Ale u mna skor na telo ako na tvar.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super tip, určitě vyzkouším:-)
    www.passengersmaniac.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To vypada opravdu dobre, konecne nejaka DIY kosmetika, kde mam opravdu vsechno doma :-D Kokosovy olej jsem ted dlouho nepouzila, takze rada vyzkousim :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež mám rada, keď na DIY mám doma všetko potrebné a nemusím pre niečo letieť do obchodu :)

      Odstrániť
  7. Juuu, tak toto budem musieť niekedy vyskúšať! Vďaka za super tip ;-)

    OdpovedaťOdstrániť