utorok 3. marca 2015

Francúzska manikúra s použitím gellaku+ postup!

Ahojte,
tento článok som plánovala už veľmi dlho, no moje nechty na francúzsku manikúru neboli dosť dlhú dobu pripravené- neboli adekvátne dlhé, alebo boli zničené alebo som nemala kedy sa s nechtami hrať. Síce ani teraz nie sú moje nechty v ideálnej dĺžke, ale musím sa priznať, že mne sa francúzska páči aj na kratších nechtoch. A ako naschvál sa mi zlomili nechty na prostredníku a prsteníku ľavej ruke, no nechcelo sa mi čakať kým mi zasa vyrastú, tak som si ich po prvýkrát predĺžila špeciálnym gellakom, čo je niečo medzi stavebným gélom (ktorým sa bežne modelujú gélové nechty) a klasickým gellakom. Super na tom je to, že takto predĺžený necht vydrží cca. 14 dní a dá sa pekne odstrániť alobalovou metódou, ako sme zvyknutí pri odstraňovaní gellaku a keď je táto metóda robená správne nechty nie sú skoro vôbec zničené. Dajte vedieť, či by ste chceli o tejto metóde predĺženia nechtov s použitím gellaku článok, hm? 


Teraz poďme k postupu, ako si doma spraviť podľa mňa najkrajšiu a najelegantnejšiu úpravu našich nechtov. Francúzsku manikúru gellakom som si robila prvýkrát, tak práca určite nie je dokonalá, no na prvý raz sa mi to celkom podarilo a sa mi to aj páči.

Pred lakovaním si upravíme nechty klasickým spôsobom- spilníkujeme na požadovaný tvar a zatlačíme nechtovú kožičku- odumretú, či prirastenú o necht odstránime zmäkčovačom. Odmastíme nechty cleanserom alebo alkoholom isopropylovim- dostanete v lekárni.
Keď máme nechty už upravené, môžeme naniesť podkladovú vrstvu gellaku- base coat. Dáme do UV lampy na 2 minúty zapiecť.


Potom použijeme nejaký mliečny gellak alebo, ak chcete môžte použiť aj priesvitný gellak. Ja som použila mliečnu farbu s ružovým nádychom- Semilac 002 Delicate French. Touto farbou som nalakovala celé plochy nechtov. Dávajte pozor, aby ste sa gellakom nedotkli nechtového okolia, ak sa tak stane, tak namočte štetec do cleaneru jemne ho obtrite o utierku a okolie nechtu týmto štetcom od gellaku očistíme- tieto chyby môžme robiť len predtým, ako dáme nechty do UV lampy. Následne dáme zapiecť na 2 minúty do UV lampy.



1. vrstva 002 Semilac

Teraz si zoberieme biely gellak, s ktorým si nalakujeme špičky nechtov. Je na každom, či chce mať špičky nalakované hrubo, či na tenko. Ja som si ich nalakovala, tak akurát. Štetčekom od gellaku som nalakovala každú špičku nechtu. Línie neboli dokonalé, tak som ich musela trocha upraviť. Na to som použila opäť štetec (na gél) namočený v cleaneri a ním som drobné nedostatky odstránila a týmto spôsobom bola biela línia rovná. Po úprave každej línie som ruku dala na 2 minúty do UV lampy.



Biele špičky sú už rovné
 Nasleduje posledná vrstva mliečneho gellaku, s ktorým som prešla aj po bielych špičkách. Dávam do lampy na 2 minúty.
Posledný krok nanesenie vrchnej vrstvy- top coat. Nezabudnite prejsť aj po hranách nechtu. Dáme do UV lampy na 2 minúty.

A francúzsku manikúru máme hotovú!




Čo hovoríte na francúzsku manikúru? Páčia sa Vám takto upravené nechty? 

Nezabudnite sa zapojiť do GIVEAWAY!

14 komentárov:

  1. Ja som v poslednej dobe do gél lakov doslova zamilovaná a táto tvoja manikúra sa ti veľmi podarila:) rada by som vedela aj o tom predlžovaní:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! V budúcnosti napíšem o tom článok, len musím to viackrát vyskúšať, aby som to vedela dobre robiť :)

      Odstrániť
  2. Francouzská manikura je moc pěkná. Nehty se ti povedly. Já gel laky nepoužívám, nemám ani lampu, ale zvažuju, že si ji pořídím. A článek o prodlužování nehtů gel lakem klidně napiš, ráda si přečtu. :-)
    http://www.vmemzivote.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu! Určite bude článok o predlžovaní nechtov, len musím to všetko ešte potrénovať :)

      Odstrániť
  3. Francouzská manikura nezklame nikdy, je to klasika, hodící se ke všemu. Moc pěkné :) Já mám momentálně udělané nehty gelové ze studia s růžovým tmavým lakem :)

    Monča

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež si myslím to isté, francúzska mani jednoducho nikdy nevýjde z módy:)

      Odstrániť
  4. Krásne, ružové lôžko pri francúzskej manikúre sa mi páči najviac ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne tiež, ale nabudúce chcem vyskúšať krémovo-biely odtieň :)

      Odstrániť
  5. Mne sa velmi páči francúzska manikúra, je to jednoduché a pri tom veľmi pekné :) podarila sa ti, si šikula, ja si na to netrúfam, lebo by som si to nevedela urobiť rovno :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Určite by sa ti to podarilo, je to len o cviku a ako píšem v článku- každá chyba sa dá opraviť predtým ako gellak zaschne v lampe.

      Odstrániť
  6. Vau krasne :-) od teba som sa vela naucila :-) predtým som si robila gelove nechty no toto sa mi zdá byt lepsie :-) a ak by som mohla poprosit poslala by si mi link odkial si kupujes semilac? :-) lebo som to hladala na ebay a nic :-D kľudne na email DominikaChachulova969@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť