pondelok 23. marca 2015

Lak s gelovým efektom Eveline X-treme Gel Effect!

Gellak sa stal veľmi populárny, všade sa o ňom hovorí/ píše (aj na mojom blogu:), nie je žiadne tajomstvo, že nechty upravené gellakom sú krásne po dlhý čas. No nie každý si trúfa robiť gellak manikúru v pohodlí domova, mnohé ženy sa určite obávajú, že si zničia nechty  alebo nechce sa im do toho investovať, lebo lacná záležitosť to nie je. Je potrebná UV alebo Led lampa na vytvrdenie, base a top coat, nejaké tie pilníky, či zmatňujúce bloky a v každom prípade pekné farby gellakov, ktorých cena sa väčšinou pohybuje od 6 eur vyššie (lacnejšie som ešte nikde nenašla). K tomuto všetkému určite treba nejakú minimálnu vedomosť, ako správne postupovať, aby sa nechty nezlúpali hneď na druhý deň a boli dlho pekné.
Komu sa do gellaku nechce, tak našťastie existujú akési nazvime to alternatívy gellaku. Ide v podstate o klasický priesvitný lak s gelovým efektom- dodáva nechtom krásny lesk a pružnosť podobne ako gellak. Pre mňa tento typ produktu nie je žiadna novinka, dávno predtým ako som skúsila gellak som dosť často využívala aj túto možnosť a aj teraz keď sa mi nechce robiť si gellak lakujem si nechty obyčajnými lakmi. Vo svojich sortimentoch ich majú rôzne značky, čo som ja mala možnosť vyskúšať, tak spokojná som bola so značkou Rimmel, či Avon. Priesvitný lak alá "gellak" má aj Essence (Better than gel nails), no s týmto lakom som nebola absolútne spokojná, odlúpil sa mi z nechtov za pár hodín.


Mne sa nedávno dostal do rúk lak s gelovým efektom od značky Eveline, ktorá mimochodom má ten najlepší výživný lak na zničené nechty- recenzia TU. Lak s gelovým efektom sa nazýva X-Treme Gel Effect a dnešná recenzia bude zameraná práve naň. Lak sľubuje dlhodobú trvanlivosť a mega lesk, dodáva odolnosť proti opotrebovaniu a otĺkaniu. Receptúra laku s tekutým sklom (ešte som o takejto zložke nepočula:) preniká do farby laku a dodáva jej gélový efekt. Nechty sú potom krásne lesklé a predlžuje životnosť nalakovaného nechtu až trikrát dlhšie. Zároveň vyrovnáva povrch nechtu a nechty sa stávajú odolné.



Lak sa nanáša na úplne vysušený nalakovaný necht a to vo veľmi tenkej vrstve. Tak sa to píše aj na krabičke, ja som si to neprečítala a lakovala som si nechty po svojom- naniesla som trochu hrubšiu vrstvu laku, no a po chvíli sa mi na nechtoch spravili nepekné šmuhy. Nechty som musela odlakovať a lakovať znova. Už som si dávala pozor a lakovala som veľmi tenučké vrstvy na každý necht. Lak úplne vyschol za nejakých 5-6 minút. Nechty sa s týmto lakom naozaj krásne lesknú, ak to porovnám s gellakom tak ten lesk je skoro totožný. Hlavne na slnku sa riadne leskli, až som sa na nechty nevedela vynadívať. Čo sa týka spevnenia nechtu, tak aj v tomto lak obstál celkom slušne, síce nie ako s gellakom lebo pri gellaku mám nechty riadne pevné skoro až tvrdé, ale aj tak s týmto lakom boli moje nechty prekvapivo dobre spevnené. Určite Vás zaujíma aj výdrž laku na nechtoch.




Čokoládovo hnedý lak je tiež od Eveline z rady Mini Max a číslo odtieňu je 758.


Lak som testovala na dvakrát. Prvý raz to bolo v čase veľkého jarného upratovania, pri ktorom nenosím ochranné rukavice a v tom čase mi lak bezchybne držal tri dni, potom hlavne na okrajoch sa začal odlupovať, ale nebola to žiadna tragédia a s kľudom by som také nechty mohla mať ešte zo dva dni, no nakoniec som si nechty po troch dňoch odlakovala.


Sýto fuchsiová farba laku je od Miss Sporty č. 302


Druhý raz to už bolo lepšie, keďže som nemusela umývať okná (ktoré "dopomohli" k odretým okrajom). Vtedy lak držal bezchybne krásne dlhých 6 dní, potom sa mi hrany na niektorých nechtoch začali trochu oškierať. Na šiesty deň som nechty odlakovala, skôr z toho dôvodu, že už som nemala náladu na tak sýto ružovú farbu a nie preto, že sa lak začínal oškierať. Určite by som také nechty mohla mať ešte zopár dní. Odlakovanie tohto laku je bezproblémové.
Lak s gelovým efektom ma veľmi milo prekvapil, určite by som ho doporučila, tomu komu sa gellak páči, no z nejakého dôvodu do gellaku nechce ísť. Je to skvelá alternatíva, za super cenu 2,95e. Takže opäť som sa presvedčila, že Eveline robí naozaj kvalitné laky na nechty. 

Poznáte? Skúšali ste už lak s gelovým efektom? Aký je Váš obľúbený?

8 komentárov:

  1. ešte som o ňom nepočula, ale vyzerá naozaj dobre :) hlavne palec hore za výdrž.

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nepoznám tento gellak, ale je úžasný. S výdrž taky skvělá. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale to nie je gellak, je to priesvitný lak s gelovým efektom :)

      Odstrániť
  3. ja mám od eveline nejaký lak tuším s diamantom a je fajn, ale žeby to bolo niečo wau extra to asi nie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mne raz takto vydržala vďaka nemu manikúra bez najmenšieho odretia 7 dní. Nedám na ňho dopustiť :)

    OdpovedaťOdstrániť