streda 8. októbra 2014

Africké čierne mydlo- recenzia

Ahojte,
dnes k Vám prichádzam s recenziou na jeden môj obľúbený bio kozmetický produkt- a je ním africké čierne mydlo od Akamuti. Možno ste o tomto mydle už počuli a možno ešte nie. Toto mydlo je vyrábané ručne ženami v Ghane. Mydlo je ekologicky zabalené v krabičke a v bielom papieri. Ja som si objednávala najväčšie 500g balenie, je to teda veľká kocka, z ktorej si podľa potreby odkrajujem. Je to 100% prírodný produkt- je zložené z bambuckého masla, kokosového oleja a z rôznych iných voľne rastúcich rastlín. 



Mydlo je vhodné pre všetky typy pokožky. Vôbec nevysušuje a nesťahuje pokožku. Jeho vôňa je neutrálna, ktorá nespôsobuje nijaké ťažkosti. Ako som sa o mydle dočítala, tak vďaka škrupinám z kokosového oleja, ktoré sú nejak špeciálne spracované, dodávajú mydlu neskutočnú penivosť. Stačí párkrát otreť o ruku a umyjete s ním veľkú plochu tela alebo aj celú tvár. Ja prevažne toto mydlo používam práve na umývanie tváre, prestala som používať čistiace gély alebo peelingy, takže už niekoľko mesiacov používam na tvár len toto mydlo. Moja tvár je tak dokonale čistá, čo sa mi stávalo málokedy, práve keď som používala čistiace gély, lebo vždy keď som si prešla po tvári s vatovým tampónom navlhčeným pleťovou vodou , tak sa mi párkrát stalo, že na ňom boli ešte nečistoty, ktoré gél neodstránil. Po umytí tváre týmto mydlom je tvár 100% čistá a hydratovná a nepociťujem nejaké sťahovanie pleti, ako s bežným mydlom. Mydlo je vhodné obzvlášť pre problematickú, či aknóznu pleť, keďže má veľmi dobré čistiace schopnosti. Raz do týždňa, keď moja pleť potrebuje trochu hlbšie čistenie, tak si zoberiem malú kefku na tvár, ktorú mám z Oriflamu a prejdem ňom po namydlenej tvári, tento krok som zasa vymenila za peeling.



Mydlo si našlo v mojej rodine veľa priaznivcom používame ho všetci a je taktiež šetrnné na detskú citlivú pokožku dokonca aj takú, ktorá trpí atopickým ekzémom, môžem potvrdiť, že miesta zasiahnuté ekzémom vôbec nevysušuje.
Toto mydlo ako som sa dočítala sa môže používať aj na umývanie vlasov, ja som to síce neskúšala, možno keby mám krátke vlasy by som to skúsila, ale s mojimi dlhými si netrúfam a ostávam radšej pri šampónoch.
Konzistencia mydla je dosť mäkká, ľahko sa dá z neho nožom odkrojiť. Treba dávať pozor, aby mydlo zbytočne nenasiaklo vodou, čo sa veľmi ľahko môže stať, lebo potom je naozaj veľmi mäkké, ja ho mám v klasickej nádobe na mydlo a snažím sa, aby bolo ako tak v suchu podľa možností.
Cena mydla za 500g je 23 eur, čo sa môže zdať veľa, ale verte mi, že spotreba je naozaj malá, a keďže toto mydlo vie zastúpiť čistiaci gél, peeling, sprchový gél, mydlo na ruky alebo aj ten šampón, tak si to všetko spočítajte a zistíte, že je to zanedbateľná suma oproti iným prípravkom, ktoré používate. Mne toto mydlo nahradilo čistiaci gél na tvár ako som už spomínala, ale je používané aj ako sprchový gél ( nie mnou).
Mydlo dostanete kúpiť v bežných bio obchodoch, zoženiete ho aj na internete. Ja som svoje kúpila na www.bionatural.sk

zdroj

Poznáte toto africké mydlo? Používate ho? Aké sú s ním Vaše skúsenosti?

16 komentárov:

  1. O tomto mýdle jsem nikdy neslyšela :) Děkuji za typ!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ked som prvýkrát uvidela obrázok bez nadpisu, myslela som si že je to chlebík :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hmm vyzerá veľmi zaujímavo, ale ja si stále neviem predstaviť umývať si tvár mydlom:P

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá moc zajímavě. Při pohledu na obrázek bez popisku mě napadlo, že je to něco dobrého k jídlu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nepoznam. Vyzor ma priam odporny. Ani by som sa ho nedotkla. Fuj ...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Fíha. Ani ja som o ňom ešte nepočula. Niekedy určite vyskúšam :)

    http://life-by-romi.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nad týmto mydlom som už rozmýšľala a teraz som zistila, že už nemusím rozmýšľať, ale rovno ho mám vyskúšať. Veľká vďaka za recenziu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj Petka, chystam sa objednat si toto mydielko na telo, kedze preferujem prirodne produkty. Odporucas este stale vsetkymi desiatimi, alebo si objavila nieco lepsie? Dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno určite, africké mydlo je skvelé a u nás doma nesmie chýbať. Objednávam už, ale na iherb.com, je to iný výrobca a cenovo tieto mydlá tam vychádzajú lacnejšie. Pozri v tomto článku som spomínala africké mydlá http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2015/12/objednavka-z-iherb.html

      Odstrániť